Informatie over soorten kabel en draad en de PVC kabel prijs

Wij betalen een hoge PVC kabel prijs voor al uw (vuile) koperdraad. U kunt bij ons terecht met alle soorten kabel en draad. zoals PVC kabel, data-kabel, trekdraad, coax-kabel, grond-kabel, aluminium-kabel, lood-kabel, etc. U kunt uw kabel ook laten vernietigen in onze kabelshredder.

Kabel en draad

Hoe bepalen we de PVC kabel prijs bij inkoop

Wij hanteren prijzen voor oude kabel op basis van de koper- of aluminiuminhoud en de LME koersen van deze metalen (voor koper zie de onderstaande grafiek). De PVC kabel prijs is bijvoorbeeld afhankelijk van de koper prijs en koper inhoud (koperpercentage) van de kabel of het draad. De afgelopen 12 maanden varieerde de inkoopprijs van koperkabel tussen € 0,80 en € 2,25 per kilo. De prijzen voor grondkabel waren (afhankelijk van de koperinhoud) tussen € 0,50 en € 1,00 per kilo en voor draad met stekkers betaalden we € 0,60 tot € 0,85 per kilo.

Neem voor informatie over de actuele prijzen van kabel en draad contact met ons op: info@oudmetaalhandel.nl of bel ons op 015-2730575

Dagprijzen? Bel ons!

015 - 273 05 75

Koers LME 14 augustus 2016 t/m 14 augustus 2017 (in euro/ton)

LME Koper grafiekKoper

Voorbeelden van oude kabels klaar voor recycling

Nieuws over kabel, draad en PVC kabel prijs

Januari 2017: Koperpijs na de verkiezingen in de VS flink gestegen

De LME koersen van koper stegen in het vierde kwartaal van 2016 fors. Ook voor oud koper, pvc-kabel en koperdraad wordt, sinds de verkiezingsuitslag in de VS, duidelijk meer betaald. Wellicht het juiste moment om uw voorraad oud koper of PVC kabel te verkopen en hier een mooi bedrag voor te ontvangen. De vraag naar koper liep tegen het eind van 2016 weer wat terug. Dit komt met name doordat de fabrieken tijdelijk minder produceren en de afgelopen maanden flinke voorraden hebben aangelegd. De toekomstige prijsontwikkeling van koper is op dit moment moeilijk in te schatten. De vraag naar koper vanuit China zou – door de productiebeperkende maatregelen die worden genomen om de alsmaar toenemende smogvorming tegen te gaan – weleens lager kunnen zijn dan eerder voorspeld. Daarnaast wacht iedereen met spanning op het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president eind januari en of de aangekondigde investeringen worden waargemaakt.

Kabel vernietigen

Wilt u uw koperkabels laten vernietigen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Sinds 2012 beschikken we over een moderne kabelshredder installatie, waarin koper en kunststof op efficiënte wijze van elkaar gescheiden worden. We gaan flexibel, servicegericht en discreet te werk en geven desgewenst een verklaring van vernietiging af. Neem gerust contact op voor een proef, om de toegevoegde waarde voor uw bedrijf vast te stellen.

Granuleren: zo werkt het

Een impressie van onze kabel shredder