Informatie over soorten koper en de oud koper pijs

Deze pagina bevat informatie over de ontwikkeling van de oud koper prijs. Scroll voor uitgebreide informatie naar beneden. Komt u uit Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland, de omgeving Haaglanden of van daarbuiten? U kunt bij ons terecht met al uw kopersoorten: rood koper (pijp), rood koperdraad, messing, geel koper, gemengd koper, knip-koper, vertind koper, elektrolytisch koper, handgepeld koper (millberry), koperdraaisels, brons, boilers, etc. Met een modern analyse-apparaat kunnen we snel de samenstelling van uw koperlegering vaststellen en zo de waarde van uw metaal bepalen.

Ook in PVC kabel, alle soorten koperdraad en grondkabel, etc. zijn wij gespecialiseerd. Bekijk ook onze ‘Kabel en draad’-pagina

Rood koper

Bepaling van onze oud koper prijs

Wij hanteren actuele prijzen voor oud koper op basis van de LME-koersen (zie onderstaande grafiek). De afgelopen 12 maanden varieerde de oud koper prijs per kopersoort:

• Schoon rood koper (afhankelijk van de soort): € 3,00–4,70 p/kg;
• Messing / geel koper: € 2,00–2,80 per kilo;
• PVC kabel (afhankelijk van de inhoud): € 0,80– 2,25 p/kg;
• Grondkabel (afhankelijk % koperinhoud): € 0,50-1,00 p/kg;
• Draad met stekker: € 0,60–0,85 per kilo.

Neem voor informatie over actuele oud koper-prijzen contact met ons op: info@oudmetaalhandel.nl of bel ons op 015-2730575

Dagprijzen? Bel ons!

015 - 273 05 75

Koers LME 14 augustus 2016 t/m 14 augustus 2017 (in euro/ton)

LME Koper grafiekKoper

Voorbeelden van verschillende soorten koper, klaar voor recycling

Nieuws over de oud koper prijs

Mei 2017: Koperprijs lijkt over hoogtepunt heen

De forse prijsstijging van het koper na de Amerikaanse presidentsverkiezingen eind 2016 heeft in het eerste kwartaal van dit jaar behoorlijk stand gehouden, maar lijkt inmiddels het hoogste niveau bereikt te hebben en inmiddels weer de daling te hebben ingezet. De belangrijkste oorzaak hiervoor is de afnemende groei in China in de afgelopen maanden. China is goed voor 50% van alle importen van metalen en veranderingen in groei hebben daarom meteen flinke gevolgen voor de metaalprijzen. Basismetalen  zoals koper, zink, lood, staal etc. zijn in vrijwel de gehele economie (auto-en machinebouw, techniek en infrastructuur), alsmede bouw van woningen en fabrieken benodigd. Ook de investeringsplannen van Trump, waarmee honderden miljarden extra uitgaven gemoeid zijn, lijken vooralsnog niet uit te komen. Tenslotte pakt de waardevermindering van de dollar t.o.v. de euro van de afgelopen weken ongunstig uit voor de LME koersen in Europa.

Januari 2017: Koperpijs na de verkiezingen in de VS flink gestegen

De LME koersen van koper stegen in het vierde kwartaal van 2016 fors. Ook voor oud koper, pvc-kabel en koperdraad wordt, sinds de verkiezingsuitslag in de VS, duidelijk meer betaald. Wellicht het juiste moment om uw voorraad oud koper of PVC kabel te verkopen en hier een mooi bedrag voor te ontvangen. De vraag naar koper liep tegen het eind van 2016 weer wat terug. Dit komt met name doordat de fabrieken tijdelijk minder produceren en de afgelopen maanden flinke voorraden hebben aangelegd. De toekomstige prijsontwikkeling van koper is op dit moment moeilijk in te schatten. De vraag naar koper vanuit China zou – door de productiebeperkende maatregelen die worden genomen om de alsmaar toenemende smogvorming tegen te gaan – weleens lager kunnen zijn dan eerder voorspeld. Daarnaast wacht iedereen met spanning op het aantreden van de nieuwe Amerikaanse president eind januari en of de aangekondigde investeringen worden waargemaakt.

Algemene informatie over koper

Het metaal koper

Koper (CU, soortelijk gewicht 8,96) is rood van kleur en een goed geleidend en redelijk corrosiebestendig edel metaal. Het oudste koperen gebruiksvoorwerp dat gevonden is circa 7.000 jaar oud. Koper was ook het eerste metaal dat gebruikt werd voor het maken van gereedschappen, wapens en klokken.

Toepassingen van koper

Koper is afkomstig uit kopermijnen en wordt tegenwoordig vooral gebruikt in apparaten en voor kabel- of leidingnetwerken voor elektriciteit, water en informatie. Verder wordt koper veel gelegeerd met andere metalen, bijvoorbeeld als messing of geelkoper (koper + zink) en als brons (koper + zink + tin + lood of andere elementen).

Foto’s van allerlei koper toepassingen

Afbeeldingen van de productie(processen) van koper

Recycling van koper en bepaling van de oud koper prijs

Koper is een kostbaar materiaal. Recycling van koper is relatief gemakkelijk en heeft een grote vlucht genomen. Dit biedt grote voordelen voor het milieu, waaronder een energiebesparing van ruim 40% ten opzichte van het primair smelten (van kopererts). De oud koper prijs en onze koper inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers. Geelhoed is het adres voor inleveren van oud koper voor bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken.