De oude accu-prijs en het inleveren en ophalen van oude accu's

Wij zijn gespecialiseerd in het innemen van oude loodaccu’s en bieden een goede oude accu-prijs. We beschikken over alle relevante vergunningen voor het ophalen, vervoeren, innemen en bewaren van zowel autotractie loodaccu’s (afkomstig van auto’s, heftrucks e.d.) als stationaire loodaccu’s (afkomstig van telefooncentrales en noodstroomvoorzieningen). Speciale vloeistofdichte containers en accubakken in diverse maten worden op aanvraag beschikbaar gesteld. Ook dragen wij, indien gewenst, zorg voor de bijkomende administratieve verplichtingen.

Zuurdichte bakken met accu's

Wij hanteren accu prijzen op basis van de LME-koersen van lood (zie onderstaande grafiek) en verwerkingskosten van oude loodaccu’s. De afgelopen twaalf maanden varieerde de oude accu-prijs tussen € 0,50 en € 0,75 per kilo.

Neem voor informatie over afhalen (vanaf 300 kg) en de actuele accu prijzen contact met ons op: info@oudmetaalhandel.nl of bel ons op 015-2730575

Let op!!
– Afhalen loodaccu’s doen wij alleen bij 300 kg of meer, buiten Zuid-Holland alleen bij 1.000 kg of meer.
– Andere accu’s (Nikkel-Cadmium accu’s, Lithium-Ion accu’s, oplaadbare accu’s van handgereedschap e.d.) en batterijen worden niet geaccepteerd.

Dagprijzen? Bel ons!

015 - 273 05 75

Koers LME 8 februari 2017 t/m 8 februari 2018 (in euro/ton)

LME Grafiek LoodLood

Voorbeelden van oude accu's klaar voor recycling

Nieuws over de loodaccu prijs

November 2017: Prijs oude accu's blijft onveranderd hoog

In 2017 is de LME koers van lood voortdurend op een hoog niveau gebleven van rond de € 2.000,- per ton. De prijs voor loodaccu’s wordt voor een groot deel bepaald door de waarde van lood en is dus ook al het hele jaar aan de hoge kant. Afhankelijk van de hoeveelheid schommelt de prijs voor loodaccu’s tussen de 50 en 70ct per kg. Met de naderende winter in het vooruitzicht is de verwachting dat de koers van het lood op het huidige niveau gehandhaafd blijft. Misschien voor u een goed moment om uw oude accu’s nu van de hand te doen. 

Algemene informatie over accu's

(Lood)accu’s

(Lood)accu’s bestaan uit een polypropyleen of bakelieten behuizing, loodverbindingen en zwavelzuur. Ze worden gebruikt voor de elektrische aandrijving van auto’s en van andere vervoer- en hijsmiddelen en voor noodstroomvoorzieningen, bijvoorbeeld in telefooncentrales en andere installaties.

Recycling van accu’s en bepaling van de oude accu-prijs

Bij de verwerking van oude accu’s afkomstig van particulieren, garages en autosloop- en demontagebedrijven,-in Nederland in totaal meer dan 20.000 ton per jaar- ontstaan nauwelijks reststoffen. Door de positieve restwaarde van het lood is het inzamelrendement zeer hoog (98%) en maken de accu’s sinds jaar en dag deel uit van het assortiment van oud metaalhandelaren. Ondanks dat hoge rendement zijn accu’s in het begin van de jaren negentig aangewezen als gevaarlijk afval en is voor de handel in accu’s een speciale vergunning vereist. Vanwege de benodigde schaalgrootte heeft Nederland sinds twee decennia geen verwerkingsmogelijkheden. De accu’s worden in buitenlandse installaties gerecycled. De oude accu-prijs en onze accu inkoop prijs/inkoop prijzen per kilo (of per ton) worden gebaseerd op de prijs van oud lood, die wordt afgeleid van de LME-koers voor lood.

In 2014 is verder bekend geworden dat het lood uit oude accu’s in de toekomst kan worden gebruikt voor het produceren van een nieuwe generatie zonnecellen.

Link naar foto’s van loodaccu’s 

Link naar onze loodpagina