Oud ijzer prijs Den Haag en omgeving

Oud ijzer inleveren in Den Haag en omgeving tegen hoge oud ijzer prijzen? Geelhoed Metaalhandel in is dé betrouwbare afnemer voor al uw oude metalen. Wij hebben ruim 65 jaar ervaring met de inkoop van alle soorten oud ijzer en staal. Wij betalen een hoge dagprijs voor oud ijzer per kg en zorgen voor een snelle en professionele afhandeling. Daarnaast kunnen wij grote partijen oud ijzer ook ophalen, hiervoor beschikken wij over een afhaal- en containerservice. Bij Geelhoed ontvangt u een hoge kiloprijs voor oud ijzer.

Bestel een container

Oud ijzer prijs

Wij bepalen de prijzen van oud ijzer en de prijzen van oud staal op basis van de EU schrootmutatie en (HMS I/II) prijzen van onze internationaal opererende afnemers. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze oud ijzer prijzen en oud staal prijzen, waaronder de knip ijzer prijs en gruis ijzerprijs, op de website. Een volledig overzicht van de prijzen van oude metalen per kilo vindt u op onze prijslijst.

Hoe kunt u oud ijzer inleveren?

Staalschroot en oud ijzer inleveren, kan door gewoon bij ons langs te komen. Wij betalen een actuele oud ijzer prijs per kg. Onze metaalhandel in Nootdorp is via afslag 5 op de A12 gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer en de ruime omgeving. Wij beschikken over meerdere geijkte weegbruggen, zodat ook vrachtwagens en trailers hun oude metalen kunnen lossen.

Zodra u bij ons door de poort het terrein oprijdt, helpen onze medewerkers u met het lossen, wegen, afhandelen en uitbetalen. U krijgt uw geld direct contant of per bank uitbetaald, net wat u prettig vindt. Snel en gemakkelijk!

Actuele prijs oud ijzer en oud staal

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere oud ijzer prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere soorten oud ijzer en staal of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen voor prijzen oud ijzer.

  Metaalsoort Prijs / kg
Gruis ijzer IJzer-gruis prijs (vanaf) € 0.16 € 0.16
IJzer knip IJzer-knip prijs (vanaf) € 0.20 € 0.20
Elektromotoren Elektromotoren prijs € 0.60 € 0.60
Bekijk alle prijzen

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

015 273 0575
06 306 607 60

Oud ijzer laten afhalen?

Ophalen van uw oud ijzer en schroot doen wij ook – bij grotere hoeveelheden -. Wij hebben verschillende ijzercontainers, bakken (bijvoorbeeld vloeistofdichte containers voor ijzerdraaisels) en diverse vervoermiddelen beschikbaar waarmee we uw oud ijzer kunnen ophalen. Geelhoed is een betrouwbare partner voor bedrijven die op zoek zijn naar een vaste afnemer voor hun oud ijzer en metalen. Met onze oud ijzer container- en afhaalservice halen wij metalen bij bedrijven op. Hiermee ontzorgen wij u in het logistieke proces van A tot Z. Wij verzorgen namelijk ook alle begeleidingsdocumenten voor het ophalen en afvoeren van metaalafval. Neem contact op om uw metalen te laten afhalen.

Maak gebruik van onze containerservice

Maak gebruik van onze snelle containerservice voor het ophalen van oud ijzer. Wij kunnen eenmalige of voor een vaste periode een container bij u op locatie of binnen uw bedrijf plaatsen. De container kunt u vullen met oud ijzer en metalen. Zodra de container vol is wordt deze door ons weer gewisseld of opgehaald. Vooraf kunt u indien gewenst een afspraak maken, dan komen we de situatie ter plekke inschatten. Wij proberen zo goed mogelijk in te spelen op uw wensen! Wij plaatsen oud ijzer containers in Zuid-Holland in het gebied tussen Rotterdam, het Westland, Den Haag, Leiden en Gouda. Grote partijen kunnen door heel Nederland opgehaald worden.

IJzer knip

Welke soorten oud ijzer kunt u inleveren

Bij Geelhoed Metaalhandel kunt u alle soorten oud ijzer verkopen. Wij kopen alle soorten oudijzer en oudstaal, zoals: zwaar ijzer, knip ijzer, knip 2B, knip 3B, HMS I, HMS I/II, HMS II, betonijzer, gruis, chroomstaal, machines en heftrucks, ijzer draaisels, staalprofielen en stalen balken.

Algemene informatie over ijzer

Het ferro metaal ijzer

IJzer (afkorting Fe, soortelijk gewicht 7,87, smeltpunt 1535˚C) is sterk magnetisch, grijs van kleur, zwaar, oxideert en roest snel en wordt dan roodbruin van kleur. Doordat het metaal relatief moeilijk te smelten is, is het materiaal pas in de ijzertijd in gebruik geraakt.

Tegenwoordig is ijzer het meest gebruikte metaal ter wereld (circa 1.000 miljoen ton). Het materiaal heeft, vooral in de vorm van staal (ijzer waaruit een deel van het koolstofgehalte verwijderd is) namelijk veel goede eigenschappen.

Het is relatief goedkoop, goed walsbaar, hardbaar, smeedbaar, vervormbaar, veerkrachtig, goed te lakken en te beschermen tegen corrosie. Verder is ijzer ook goed te legeren, bijvoorbeeld als hoofdelement in roestvrijstaal.

Toepassingen van ijzer

  • Staal (magnetisch): als plaat in schepen, treinen, auto’s en kantoormeubilair, in profielen voor rails en balken voor de bouw en als staaf of draad voor betonijzer, staaldraad, spijkers, etc.;
  • IJzer (magnetisch) voor gegoten producten als machinebehuizingen, buizen, kachels, rioolbuizen en putten;
  • Chroomstaal (magnetisch) voor keukenapparatuur, bestek en vloeistof- en gastanks;
  • Roestvrij staal (niet magnetisch) voor keukenapparatuur, bestek, vloeistof- en gastanks en scheermesjes.

IJzerrecycling en bepaling prijs oud ijzer

Recycling levert wereldwijd zeer veel schroot (oud ijzer) op. Ongeveer twee derde van het totale jaarlijkse verbruik. Hieronder ook het productieafval uit de staalfabrieken zelf. Desondanks gaat er ook staal verloren, bijvoorbeeld door roesten, door het (af)zinken van schepen en booreilanden en op plaatsen waar recycling, anders dan bij oud ijzer uit Den Haag, niet rendabel is door de grote afstanden tot de dichtstbijzijnde staalfabriek.

Het oud ijzer dat wel bewaard blijft wordt hersmolten in elektrostaal procédé’s. Maar het is ook onmisbaar als toevoer bij de primaire staalproductie in geïntegreerde staalfabrieken, zoals bij Tata Steel in IJmuiden. Net als zink is ijzer onmisbaar in levende organismen en levert een tekort aan ijzer een gevaar op voor uw gezondheid.

De oud ijzerprijs en onze inkoopprijs voor oud ijzer, gruis, zwaar ijzer, ijzer draaisels en schroot worden afgeleid van de prijzen oude metalen op de internationale ijzermarkt.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.