Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Snellere service door digitalisering weeg- en kassasysteem

Medewerkers van Geelhoed Metaalhandel kunnen u straks nog beter en sneller helpen. Op woensdag 14 juni 2017 gingen wij over op een nieuw weeg- en kassasysteem waarmee we niet alleen tijd besparen, maar ons ook voorbereiden op de toekomst. De voorafgaande weken is hiermee proefgedraaid.

Uw materiaal wordt op ons terrein gewogen zoals u van ons gewend bent: eerlijk, nauwkeurig en snel. Daarna hoeft u niet meer met een (handgeschreven) bon naar onze kassa, maar stuurt de computer de informatie direct door, waardoor u met behulp van een contantbon snel kunt afrekenen. Desgewenst kunnen wij ook een factuur aanmaken voor betaling per bank. Verder kunnen onze medewerkers met het nieuwe systeem gemakkelijk weegbonnen, eventueel verplichte begeleidende documenten en vrachtbrieven printen.

Na de opstartperiode, waarbij we ongemak zoveel mogelijk proberen te beperken, bespaart het kassasysteem onze medewerkers tijd. Tijd die ze voortaan kunnen besteden om u optimaal van dienst te zijn. Een tweede reden om over te gaan op het nieuwe systeem Newton van ConSystems is de toenemende administratieve verplichtingen die bedrijven als het onze door verschillende overheidsinstanties krijgen opgedrongen. Naast de normale administratieve verplichtingen zoals wegingen, factureren en voorraadadministratie, moeten klanten die koper inleveren zich -sinds “actie Koperslag” (zie kader)- identificeren en verplicht de overheid ons om de adressen van alle leveranciers te noteren. Aan het LMA (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen) moeten wij in het kader van de milieuwetgeving bovendien melden welke bedrijven er welke metalen bij ons brengen. Al met al een administratieve rompslomp waar je u tegen zegt. En we sluiten niet uit dat de overheid in de toekomst de regels nog verder zal aanscherpen en dat we straks nog meer gegevens moeten doorgeven. Met het nieuwe systeem in Newton kan dat bij wijze van spreken met één druk op de knop.


Waarom zijn de regels zo streng?
Metalen (en met name koper) zijn veel waard. Dat weten criminelen ook en diefstal van metalen is voor veel organisaties en bedrijven dan ook een groot probleem. Denk bijvoorbeeld aan vertragingen op het spoor, door gestolen bovenleidingen. Maar ook u weet hoe vervelend het is wanneer nieuwe of oude metalen uit uw bedrijf of auto worden gestolen. In juni 2011 ging Actie Koperslag van start. Politie, het Openbaar Ministerie en de metaalrecyclingbranche maakten afspraken om heling tegen te gaan. Als de voortekenen ons niet bedriegen gaat de overheid in de toekomst eisen dat metaalrecyclingbedrijven ook de levering van andere metalen doorgeven. In een digitaal overheidssysteem moet dan het type materiaal en het adres van leveranciers ingevoerd worden. Een kerk waar zink van het dak of de bliksemafleider is gestolen, of een loodgieters uit wiens auto koperen leiding of nieuw zink is gestolen, kan dan bijvoorbeeld bellen. De politie raadpleegt dan de database om te kijken waar in de buurt vergelijkbaar materiaal is ingeleverd. Dit moet dieven afschrikken.