Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Professioneel en flexibel: daarom komen klanten naar Geelhoed

Zonder onze ervaren medewerkers zou Geelhoed Metaalhandel niet kunnen bestaan. Elf specialisten lopen er rond op het terrein, waarvan maar liefst zeven nakomelingen van de oprichter Jan Geelhoed en zijn vrouw. Zij zijn de pijlers van het bedrijf en zorgen er bijvoorbeeld voor dat het laden en lossen op het binnen- en buitenterrein soepel verloopt en dat u direct wordt geholpen. Klanten kiezen o.a. voor Geelhoed omdat het personeel vriendelijk, net en professioneel is. En daar zijn we trots op!

Service en flexibiliteit als kernwaarden

Geelhoed is door de jaren heen altijd een servicegericht en flexibel bedrijf gebleven. Klantgerichtheid, maar ook duidelijkheid, eerlijkheid en een snelle service, staan bij Geelhoed – al zestig jaar – hoog in het vaandel.

Klanten

Klanten komen naar Geelhoed, omdat ze een goede, eerlijke prijs krijgen voor hun metalen, omdat het personeel vriendelijk en professioneel is en omdat ze hier direct worden geholpen. Velen zijn al tientallen jaren bekend met de metaalhandel en kwamen als kleine jongens al met hun vaders mee naar de loods van Geelhoed om oude metalen af te leveren. Directeur Gerrit van Winkelen (79) is zelf ook op jonge leeftijd begonnen.

Historie

Gerrit hielp al op veertienjarige leeftijd mee in de zaak van zijn tweede vader: Jan Geelhoed, grondlegger en naamgever van het bedrijf. Voor een Haags bedrijf kocht hij in Zeeland allerlei metalen in. Dat bracht Jan Geelhoed in de jaren vijftig van de vorige eeuw op het idee om een eigen metaalhandel te starten. Samen met zijn vader runde Gerrit het bedrijf. Nu, ruim zestig jaar later is hij nog steeds actief. ,,De zaak is nu eenmaal mijn hobby“, zegt hij. Ook zoons Gert-Jan en René van Winkelen zijn gevallen voor het metaalvak. Tezamen zijn zij actief in de directie van Geelhoed Metaalhandel.

Verhuizing naar Nootdorp

Tot medio jaren zeventig was Geelhoed gevestigd aan de Boerhaavestraat in Den Haag. Een verhuizing naar de Waldorpstraat volgde. Daar huurde Gerrit een stuk grond van de NS op een voormalig kolenemplacement. Toen NS het huurcontract na dertig jaar niet meer verlengde, wilde de directeur zijn metaalhandel graag verplaatsen naar een eigen stuk grond.

Zijn oog viel op een perceel in Nootdorp en in december 2007 verhuisde de metaalhandel naar een spiksplinternieuw onderkomen. De grond is net zo groot als in Den Haag (6000 m2), maar de indeling van het nieuwe buitenterrein is ruimer en efficiënter. Zo zijn er twee verschillende ingangen voor in- en uitrijden en is er zowel in de loods als op het terrein veel ruimte om te laden en te lossen. Het wegen gebeurt op twee weegbruggen (één binnen en één buiten) voor vrachtwagencombinaties, transporters en aanhangwagens en op twee weegschalen (binnen) voor pallets, bakken, zakken, dozen en los materiaal.

De vrolijke roodbruine bakstenen van de gevel springen in het oog, evenals de stalen balk in de bedrijfskleur (geel) die dient als herkenningspunt voor bezoekers. Zoals u op onderstaande foto kunt zien, worden de twee poorten omlijst door pakketten aluminium van eigen fabricage. Voor de buitenwereld is dit ons visitekaartje, waarin al onze activiteiten samen komen.

Een kijkje in de geschiedenis van Geelhoed. Foto’s van het bedrijf in de Boerhaavestraat en de latere loods aan de Waldorpstraat.

Een impressie van het personeel