Bij Geelhoed Metaalhandel kunt u terecht voor het inleveren van al uw oude aluminium. U ontvangt bij ons een hoge oud aluminium prijs. De meest actuele aluminium prijzen publiceren wij op deze pagina. Zo weet u altijd precies wat de oud ijzer prijs van aluminium is en wat uw oud metaal waard is. Aluminium kan goed gerecycled worden. Inleveren bij de oud metaal handel is daardoor zeer de moeite waard.

Aluminium prijs per kg

Wij stellen de prijs van aluminium vast per kg. Heeft u een grote hoeveelheid oud aluminium, neem dan telefonisch contact op. De kiloprijs van aluminium kan hoger zijn bij grote partijen.

Ontwikkelingen in de aluminiumprijs

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen op de metaalmarkt nauwgezet in de gaten, zodat we altijd actuele prijzen kunnen bieden voor oud aluminium. We bepalen de aluminium prijs – en die van andere oude metalen – aan de hand van de prijs van nieuw aluminium op de Londense metaalbeurs, de LME. Als de beurskoers oploopt en de nieuw aluminium prijs stijgt, stijgt vaak ook de oud aluminium prijs. De ontwikkelingen in de aluminiumprijs van het afgelopen jaar vindt u terug in de onderstaande aluminium prijs grafiek.

De grafiek met de beurskoers van aluminium beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

Aluminium prijs grafiek: de aluminium prijs koers met de prijs van nieuw aluminium op de LME van het afgelopen jaar.

Actuele prijs aluminium

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere aluminiumsoorten of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Nieuw aluminium Nieuw aluminium € 1.40 € 1.40
Oud geslagen aluminium Oud aluminium (vanaf) € 1.10 € 1.10
Gekleurd profiel aluminium Aluminium lakprofiel (vanaf) € 1.55 € 1.55
Blank profiel aluminium Blank aluminium profiel (vanaf) € 1.65 € 1.65
Aluminium offset Offset platen (aluminium) € 1.60 € 1.60
Aluminium velgen Aluminium velgen (vanaf) € 1.55 € 1.55
Aluminium draaisel Aluminium draaisel (vanaf) € 0.40 € 0.40

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

Soorten aluminium

Bij Geelhoed Metaalhandel kunt u terecht voor het inleveren van al uw soorten aluminium schroot, zoals: geslagen aluminium, blank en lak profiel aluminium, nieuw aluminium (plaat, stukken, snippers), gegoten aluminium, aluminium offsetplaten, aluminium radiatoren, aluminium koper koelers, luxaflex, aluminium kabel, aluminium velgen en aluminium draaisel. Producten die binnenkomen bij Geelhoed Metaalhandel van aluminium zijn bijvoorbeeld: aluminium terrastafels, caravanbeplatingen, bidons, kozijnprofielen, zonweringen en trappen en ladders. Aluminium is sterk en licht, maar kan voor het ongeoefende oog lijken op ijzer. De oud ijzer prijs ligt vaak een stuk lager dan de prijs van oud aluminium. U kunt eenvoudig controleren of u te maken hebt met een partij aluminium of ijzer door een magneet bij het metaal te houden. IJzer trekt aan de magneet, aluminium niet. De experts van Geelhoed Metaalhandel kunnen u verder helpen en verschillende soorten aluminium onderscheiden.

Aluminium schroot prijs

Schroot is de term die wordt gebruikt voor metaalafval. Aluminium schroot is in feite gewoon oud aluminium. De schrootprijs van aluminium is dan ook hetzelfde als de oud aluminium prijs die op deze pagina vermeld staat.

Oud ijzer prijs aluminium velgen

Wie kent ze niet van de luxe personenauto’s: licht aluminium velgen. De oud ijzer prijs voor aluminium velgen ligt over het algemeen hoger dan de oud ijzer prijs voor standaard oud aluminium, doordat velgen over het algemeen bestaan uit zuiver aluminium, er zijn geen andere metalen doorheen gemengd. Dat maakt dat aluminium velgen meer geld waard zijn dan bijvoorbeeld gietaluminium en oud aluminium. Aluminium velgen zijn altijd afkomstig van personenauto’s. Voor de velgen van vrachtauto’s en scooters of brommers wordt aluminium gemixt met andere soorten metaal, het is een aluminium legering. Bij Geelhoed Metaalhandel werken experts die de verschillende soorten aluminium snel onderscheiden.

Prijs aluminium blikjes per kilo

De prijs van aluminium blik is over het algemeen goed. Toch levert een partij blikjes vaak niet veel geld op, omdat de behuizing dun is en het aantal kilo’s aluminium laag. Een kleine partij aluminium blikjes verzamelen en inleveren heeft uit financieel oogpunt dus weinig zin. Vanaf 100 kilo kunt u een mooie opbrengst verwachten.

Drukkerijen kunnen bij ons terecht met aluminium offset platen

Bij de werkzaamheden van drukkerijen ontstaat ‘afval’ in de vorm van oude aluminium offset platen. Offset platen zijn zeer geschikt voor recycling en daardoor (veel) geld waard. Wilt u niet alleen een hoge prijs, maar ook de zekerheid dat Geelhoed de offset platen voor u vernietigt voordat deze naar de aluminiumsmelters worden getransporteerd? Met onze moderne Lindemann-pers verzorgen wij dat snel en zonder probleem voor u. Uw medewerkers kunnen toezicht houden op het persproces als u dat wilt en we kunnen een bewijs van vernietiging (met foto’s) verstrekken. Het voordeel van het laten vernietigen van offset platen is dat eventuele vertrouwelijke teksten niet meer te achterhalen zijn. In de persmachine wordt het materiaal sterk gecomprimeerd door het samenpersen. Persen bij Geelhoed levert dus ook ruimtewinst op bij opslag en transport.

Meer informatie over aluminium verkopen

Voor meer informatie over aluminium inleveren kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 015-2730575 en via Whatsapp 06-30660760.

Vertrouwd adres om uw oude metalen in te leveren

Geelhoed Metaalhandel is al 60 jaar actief als opkoper van aluminium. Bedrijven uit Den Haag, Delft, Rotterdam en omgeving weten ons al decennia te vinden. Vanuit de ruime omgeving komen bedrijven naar ons toe voor het inleveren van aluminium vanwege de snelle service, klantvriendelijkheid en de hoge oud aluminium prijs die we betalen. Ook voor particulieren uit de omgeving zijn we ondertussen een vertrouwd adres voor het inleveren van aluminium en andere oude metalen.

Algemene informatie over aluminium

Het non-ferro metaal aluminium

Aluminium (afkorting Al, soortelijk gewicht 2,698, smeltpunt 660˚C) is zilverachtig grijs van kleur, licht van gewicht en in oorspronkelijke vorm zacht. Het is een relatief jong metaal; ontdekt in 1824 en in commerciële productie sinds 1889. Door toevoeging van beperkte hoeveelheden legeringselementen is aluminium qua vorm en sterkte zeer goed aan te passen aan verschillende toepassingsmogelijkheden. Het metaal heeft een zeer goede geleiding van warmte en elektriciteit. Daarnaast heeft dit non-ferro metaal een sterke affiniteit met zuurstof en oxideert het snel, waardoor het zeer corrosievast wordt.

Toepassingen van aluminium

Aluminium is het meest toegepaste non-ferro metaal (wereldwijd meer dan 25 miljoen ton per jaar). Het primaire aluminium wordt met behulp van wals- en extrusieprocessen verwerkt tot folieën en (gelegeerd) in plaat en profiel. Qua toepassing gaat het dan om producten als vliegtuig- en autobodies, frisdrankblikjes, kozijn- en kassenbouwprofielen en verpakkingsmateriaal. Secundair aluminium, gerecycled aluminium, wordt meestal hersmolten tot broodjes en blokken en via gietprocessen toegepast in de automobielindustrie (motorblokken en versnellingsbakken), in de bouw (bijvoorbeeld deurkrukken) en in huishoudelijke apparatuur (wit- en bruingoed).

Net als bij zink gaat een vrij groot deel van de wereldwijde aluminium voorraad verloren door dissipatief gebruik in verf, coatings en desoxidatiemiddelen en in de farmaceutische industrie.

Recycling van aluminium en bepaling van de oud aluminium prijs

De levensduur van de toepassingen waarin aluminium wordt gebruikt is dikwijls relatief kort (denk aan auto’s en verpakkingen). De inzameling en oud aluminium inkoop kan daardoor hoog zijn, maar dient in verschillende schakels van de keten goed te worden georganiseerd, omdat het materiaal anders in het afval verloren kan gaan. Hoewel het hersmelten van aluminium vrij veel geld kost, is recycling van aluminium uit milieuoogpunt en voor de oud aluminium prijs toch van zeer groot belang. De chemische en elektrolyseprocessen waarmee de grondstof bauxiet wordt omgezet in aluminium vergen immers heel veel energie. Aluminium is ongevaarlijk voor de mens.  De oud aluminium prijs en onze aluminium inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Geelhoed is het adres voor inleveren van oud aluminium voor bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken.

Veelgestelde vragen over aluminium

De waarde van oud aluminium verschilt per soort. Op onze prijslijst staan de aluminium soorten die u bij ons kunt inleveren en kunt u zien wat 1 kilogram aluminium waard is.

Aluminium heeft een andere samenstelling dan oud ijzer. Hierdoor valt aluminium niet onder oud ijzer. De waarde van aluminium is tevens hoger dan die van oud ijzer. Oud ijzer en aluminium kunt u bij Geelhoed Metaalhandel verkopen.

Alle oude metalen die u bij Geelhoed Metaalhandel vlakbij Den Haag kunt inleveren zijn geld waard. Ook aluminium levert geld op voor recycling.

Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u oud aluminium inleveren. Wij zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag via de a12.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.