Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Informatie over soorten en de aluminiumprijs

Wij betalen een hoge oud aluminium prijs. U kunt bij ons terecht met al uw soorten aluminium afval: geslagen aluminium, blank en lak profiel aluminium, nieuw aluminium (plaat, stukken, snippers), gegoten aluminium, aluminium offsetplaten, aluminium radiateurs, aluminium koper koelers, luxaflex, aluminium kabel, aluminium velgen, aluminium draaisel, etc.

Een bak gevuld met aluminium kokers (kwaliteit: aluminium profiel)

De prijs van primair aluminium heeft zich na de Brexit – ondanks de onzekerheid op alle beurzen – met wat kleine schommelingen gehandhaafd boven de € 1.400 per ton. De afzet van de meeste aluminium soorten is echter zeer moeizaam door de beperkte vraag van fabrieken, waardoor de prijs enigszins achter blijft. Het is afwachten hoe de prijs van dit non-ferro metaal zich verder ontwikkelt.

Wij betalen hoge prijzen voor oud aluminium op basis van de LME-koers (zie de grafiek). De afgelopen 12 maanden lag onze inkoop oud aluminium prijs, afhankelijk van kwaliteit en hoeveelheid, tussen € 0,50 en € 1,30 per kilo.

Neem voor informatie over actuele prijzen contact met ons op via email of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60

Dagprijzen? Bel ons!

015 273 0575

Actuele prijs oud aluminium 

De actuele prijzen van oud aluminium en alle andere aluminiumsoorten zijn gebaseerd op de koers van nieuw aluminium blokken aan de Londense Metaalbeurs (LME). In de grafiek kunt u zien dat de aluminiumprijs al enige tijd een neergaande beweging vertoont.

De grafiek met de beurskoers van aluminium beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Voorbeelden van aluminium klaar voor verwerking

Nieuws over de aluminium prijs

April 2019: Metaalprijzen 1e kwartaal 2019 redelijk constant

Na een afwachtend begin hebben de metaalprijzen zich in het eerste kwartaal van 2019 aardig staande weten te houden. Dit geldt voor zowel de ferro als de nonferro metalen. Belangrijkste oorzaak is de vraag vanuit China, die door de bevolkingsgroei, industrialisatie en een stijgend welvaartsniveau onveranderd hoog blijft.

Het ‘lelijke eendje’ onder de metalen is nog altijd het Aluminium. Een iets gestegen LME koers heeft nauwelijks tot geen invloed op de prijs. Met name Geslagen en Gegoten Aluminium zijn uit de gratie met prijzen tussen de 60 en 70 cent per kg. Ook de prijzen van de betere soorten komen steeds meer onder druk te staan, doordat fabrieken grote voorraden hebben, en momenteel nauwelijks afhankelijk zijn van de leveranciers van het materiaal.

Februari 2019: Metaalprijzen sinds begin februari weer in de lift

Nadat zowel de ferro als nonferro metalen 2018 enigszins in mineur afgesloten hadden, lijken de meeste metalen in 2019 weer aardig op te krabbelen. Vooral de ijzerprijzen kregen in  de afgelopen weken een onverwachte opleving. Dit heeft alles te maken met de mijnramp, die onlangs in Brazilië plaatsvond. Als gevolg hiervan zijn om veiligheidsredenen een aantal andere ijzerertsmijnen stil gelegd en ook in Australië is het productieniveau lager als gevolg van overstromingen. Dit drijft de vraag naar schroot behoorlijk op en de prijs van de meeste oud ijzer soorten is de afgelopen weken daardoor met zo’n € 40,- per ton gestegen.

Ook de nonferro metalen zijn na een voorzichtige januarimaand sinds begin februari weer gaan stijgen. Waarschijnlijk leidt de verbeterde handelsrelatie tussen Amerika en China tot wat meer vertrouwen. Het Aluminium leek aanvankelijk ook mee omhoog te gaan met de andere nonferro metalen, maar na een zeer korte opleving begin februari tot even boven € 1.650,- per ton is de LME koers alweer teruggezakt naar rond de € 1.600,- en zijn de prijzen van de aluminium soorten min of meer ongewijzigd gebleven.

Maart 2018: Prijs aluminium blijft redelijk op peil

Aluminium en Nikkel (RVS) zijn ten op zichte van andere metalen in 2017 wat achter gebleven, maar ook de prijzen hiervan blijven op een redelijk niveau. Oud Aluminium levert tussen 70 en 80 cent op en RVS tussen de 80 en 90 cent per kg.
De afzet van metalen bij de fabrieken blijft lastig, omdat deze, ondanks de hoge prijzen, flinke voorraden hebben. Hierdoor zitten veel bedrijven met grote hoeveelheden metalen die moeilijk kwijt te raken zijn, wat met de hoge prijzen soms tot liquiditeitsproblemen kan leiden.

Mei 2017: Prijs aluminium stabiel

Sinds begin dit jaar zijn de prijzen van aluminium schroot redelijk stabiel. De LME koers van aluminium schommelde in het laatste half jaar, op een enkele uitschieter na, tussen de € 1.600 en € 1.800 per ton. De afzet van aluminium schroot bij fabrieken is enigszins verbeterd, maar nog steeds zijn de leveringstermijnen behoorlijk lang, omdat de aluminium industrie nog steeds op volle kracht draait. Voorspellingen voor de aluminium prijs zijn moeilijk te geven, maar de verwachting is dit het huidige niveau de komende maanden redelijk stand zal houden.

Januari 2017: Prijs aluminium licht gestegen

De prijzen van aluminium stegen de afgelopen maanden licht, maar in vergelijking met de andere non-ferro metalen was de stijging minder spectaculair. De aluminium voorraden zijn in 2016 flink geslonken, waardoor de LME koersen behoorlijk omhoog zijn gegaan. Doordat de fabrieken echter overvol zitten met materiaal en de productie de afgelopen tijd niet heel hoog is geweest, zijn de metaalprijzen van aluminium wat achtergebleven. Wellicht dat na de installatie van de nieuwe Amerikaanse president eind januari de prijzen verder kunnen stijgen.

Algemene informatie over aluminium

Het non-ferro metaal aluminium

Aluminium (afkorting Al, soortelijk gewicht 2,698, smeltpunt 660˚C) is zilverachtig grijs van kleur, licht van gewicht en in oorspronkelijke vorm zacht. Het is een relatief jong metaal; ontdekt in 1824 en in commerciële productie sinds 1889. Door toevoeging van beperkte hoeveelheden legeringselementen is aluminium qua vorm en sterkte zeer goed aan te passen aan verschillende toepassingsmogelijkheden. Het metaal heeft een zeer goede geleiding van warmte en elektriciteit. Daarnaast heeft dit non-ferro metaal een sterke affiniteit met zuurstof en oxideert het snel, waardoor het zeer corrosievast wordt.

Toepassingen van aluminium

Aluminium is het meest toegepaste non-ferro metaal (wereldwijd meer dan 25 miljoen ton per jaar). Het primaire aluminium wordt met behulp van wals- en extrusieprocessen verwerkt tot folieën en (gelegeerd) in plaat en profiel. Qua toepassing gaat het dan om producten als vliegtuig- en autobodies, frisdrankblikjes, kozijn- en kassenbouwprofielen en verpakkingsmateriaal. Secundair aluminium, gerecycled aluminium, wordt meestal hersmolten tot broodjes en blokken en via gietprocessen toegepast in de automobielindustrie (motorblokken en versnellingsbakken), in de bouw (bijvoorbeeld deurkrukken) en in huishoudelijke apparatuur (wit- en bruingoed).

Foto’s van allerlei aluminium toepassingen

Afbeeldingen van de productie(processen) van aluminium

Net als bij zink gaat een vrij groot deel van de wereldwijde aluminium voorraad verloren door dissipatief gebruik in verfen, coatings en desoxidatiemiddelen en in de farmaceutische industrie.

Recycling van aluminium en bepaling van de oud aluminium prijs

De levensduur van de toepassingen waarin aluminium wordt gebruikt is dikwijls relatief kort (denk aan auto’s en verpakkingen). De inzameling en oud aluminium inkoop kan daardoor hoog zijn, maar dient in verschillende schakels van de keten goed te worden georganiseerd, omdat het materiaal anders in het afval verloren kan gaan. Hoewel het hersmelten van aluminium vrij veel geld kost, is recycling van aluminium uit milieuoogpunt en voor de oud aluminium prijs toch van zeer groot belang. De chemische en elektrolyseprocessen waarmee de grondstof bauxiet wordt omgezet in aluminium vergen immers heel veel energie. Aluminium is ongevaarlijk voor de mens.  De oud aluminium prijs en onze aluminium inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. plattegrond