Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Aluminium verkopen in Den Haag en omgeving

Hoge prijs voor oud aluminium

Bent u gevestigd in de omgeving van Den Haag, Delft, Leiden, Zoetermeer of het Westland en van plan om oud aluminium, nieuw aluminium of andere metalen in te leveren? U ontvangt bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp een hoge prijs voor aluminium. U kunt bij ons terecht met al uw soorten aluminium afval: geslagen aluminium, blank en lak profiel aluminium, nieuw aluminium (plaat, stukken, snippers), gegoten aluminium, aluminium offsetplaten, aluminium radiateurs, aluminium koper koelers, luxaflex, aluminium kabel, aluminium velgen, aluminium draaisel, etc.

Dagprijzen?
Bel of stuur een WhatsApp!
015 273 0575
06 306 607 60

Actuele oud aluminium prijs

De afgelopen 12 maanden lag onze inkoop oud aluminium prijs, afhankelijk van kwaliteit en hoeveelheid, tussen € 0,40 en € 0,60 per kilo. De actuele prijzen van oud aluminium en alle andere aluminiumsoorten zijn gebaseerd op de koers van nieuw aluminium blokken aan de Londense Metaalbeurs.

De grafiek met de beurskoers van aluminium beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Gemakkelijk oud aluminium inleveren

Om uw oud aluminium te verkopen, komt u gewoon tijdens openingsuren bij ons langs. We zijn gevestigd in Nootdorp en via afslag 5 op de A12 goed bereikbaar vanuit onder andere de omgeving van Den Haag, Leiden, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland, de omgeving Haaglanden en ver daarbuiten. U vindt hier meer informatie over uw route naar Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp.

Vertrouwd adres om uw oude metalen in te leveren

Geelhoed Metaalhandel bestaat al meer dan 60 jaar en daardoor weten bedrijven uit Den Haag, Delft, Rotterdam en omgeving ons al decennia te vinden. Vanuit de ruime omgeving komen bedrijven naar ons toe vanwege de snelle service, prettige omgang en de hoge oud aluminium prijs die we betalen. Ook zijn we voor veel particulieren uit de omgeving van Den Haag ondertussen een vertrouwd adres voor het inleveren van aluminium en allerhande andere metalen.

Meer informatie over aluminium verkopen

Voor meer informatie over aluminium inleveren of over de actuele prijs voor oud aluminium, kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 015-2730575 en via Whatsapp: 06-30660760. Uiteraard kunt u ons ook een bericht sturen.

Voorbeelden van aluminium klaar voor verwerking

Algemene informatie over aluminium

Het non-ferro metaal aluminium
Aluminium (afkorting Al, soortelijk gewicht 2,698, smeltpunt 660˚C) is zilverachtig grijs van kleur, licht van gewicht en in oorspronkelijke vorm zacht. Het is een relatief jong metaal; ontdekt in 1824 en in commerciële productie sinds 1889. Door toevoeging van beperkte hoeveelheden legeringselementen is aluminium qua vorm en sterkte zeer goed aan te passen aan verschillende toepassingsmogelijkheden. Het metaal heeft een zeer goede geleiding van warmte en elektriciteit. Daarnaast heeft dit non-ferro metaal een sterke affiniteit met zuurstof en oxideert het snel, waardoor het zeer corrosievast wordt.

Toepassingen van aluminium
Aluminium is het meest toegepaste non-ferro metaal (wereldwijd meer dan 25 miljoen ton per jaar). Het primaire aluminium wordt met behulp van wals- en extrusieprocessen verwerkt tot folieën en (gelegeerd) in plaat en profiel. Qua toepassing gaat het dan om producten als vliegtuig- en autobodies, frisdrankblikjes, kozijn- en kassenbouwprofielen en verpakkingsmateriaal. Secundair aluminium, gerecycled aluminium, wordt meestal hersmolten tot broodjes en blokken en via gietprocessen toegepast in de automobielindustrie (motorblokken en versnellingsbakken), in de bouw (bijvoorbeeld deurkrukken) en in huishoudelijke apparatuur (wit- en bruingoed).

Net als bij zink gaat een vrij groot deel van de wereldwijde aluminium voorraad verloren door dissipatief gebruik in verfen, coatings en desoxidatiemiddelen en in de farmaceutische industrie.

Recycling van aluminium en bepaling van de oud aluminium prijs
De levensduur van de toepassingen waarin aluminium wordt gebruikt is dikwijls relatief kort (denk aan auto’s en verpakkingen). De inzameling en oud aluminium inkoop kan daardoor hoog zijn, maar dient in verschillende schakels van de keten goed te worden georganiseerd, omdat het materiaal anders in het afval verloren kan gaan. Hoewel het hersmelten van aluminium vrij veel geld kost, is recycling van aluminium uit milieuoogpunt en voor de oud aluminium prijs toch van zeer groot belang. De chemische en elektrolyseprocessen waarmee de grondstof bauxiet wordt omgezet in aluminium vergen immers heel veel energie. Aluminium is ongevaarlijk voor de mens.  De oud aluminium prijs en onze aluminium inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.