Aluminium verkopen in Den Haag en omgeving

Hoge prijs voor oud aluminium

Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u terecht voor het inleveren van al uw soorten aluminium afval: geslagen aluminium, blank en lak profiel aluminium, nieuw aluminium (plaat, stukken, snippers), gegoten aluminium, aluminium offsetplaten, aluminium radiateurs, aluminium koper koelers, luxaflex, aluminium kabel, aluminium velgen, aluminium draaisel, etc. U ontvangt bij ons een hoge prijs voor aluminium.

Aluminium verkopen?

Komt u uit Nootdorp, Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland, de omgeving Haaglanden of van daarbuiten? U bent bij ons aan het juiste adres voor het verkopen van oud aluminium.

Wij hanteren actuele prijzen voor oud aluminium op basis van de LME-koersen voor nieuwe metalen. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze aluminium prijzen op de website.

Actuele prijs aluminium

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere aluminiumsoorten of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Nieuw aluminium Nieuw aluminium € 1.30 € 1.30
Oud geslagen aluminium Oud aluminium € 0.90 € 0.90
Gekleurd profiel aluminium Aluminium lakprofiel (vanaf) € 1.50 € 1.50
Blank profiel aluminium Blank aluminium profiel (vanaf) € 1.70 € 1.70
Aluminium offset Offset aluminium € 1.70 € 1.70
Aluminium velgen Aluminium velgen € 1.40 € 1.40
Aluminium draaisel Aluminium draaisel € 0.50 € 0.50
Bekijk alle prijzen
Bestel een container

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

015 273 0575
06 306 607 60

Vertrouwd adres om uw oude metalen in te leveren

Geelhoed Metaalhandel bestaat al meer dan 60 jaar en daardoor weten bedrijven uit Den Haag, Delft, Rotterdam en omgeving ons al decennia te vinden. Vanuit de ruime omgeving komen bedrijven naar ons toe vanwege de snelle service, klantvriendelijkheid en de hoge oud aluminium prijs die we betalen. Ook zijn we voor veel particulieren uit de omgeving van Den Haag ondertussen een vertrouwd adres voor het inleveren van aluminium en allerhande andere metalen.

Drukkerijen kunnen bij ons terecht met aluminium offset platen

Bij de werkzaamheden van drukkerijen ontstaat ‘afval’ in de vorm van oude aluminium offset platen. Offset platen zijn zeer geschikt voor recycling en daardoor (veel) geld waard. Wilt u niet alleen een hoge prijs, maar ook de zekerheid dat Geelhoed de offset platen voor u vernietigt voordat deze naar de aluminiumsmelters worden getransporteerd? Met onze moderne Lindemann-pers verzorgen wij dat snel en zonder probleem voor u. Uw medewerkers kunnen  toezicht houden op het persproces als u dat wilt en we kunnen een bewijs van vernietiging (met foto’s) verstrekken.

Meer informatie over aluminium verkopen

Voor meer informatie over aluminium inleveren kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 015-2730575 en via WhatsApp: 06-30660760.

Ontwikkelingen in de aluminiumprijs

De grafiek met de beurskoers van aluminium beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

De grafiek met de beurskoers van nieuw aluminium beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar.

Algemene informatie over aluminium

Het non-ferro metaal aluminium

Aluminium (afkorting Al, soortelijk gewicht 2,698, smeltpunt 660˚C) is zilverachtig grijs van kleur, licht van gewicht en in oorspronkelijke vorm zacht. Het is een relatief jong metaal; ontdekt in 1824 en in commerciële productie sinds 1889. Door toevoeging van beperkte hoeveelheden legeringselementen is aluminium qua vorm en sterkte zeer goed aan te passen aan verschillende toepassingsmogelijkheden. Het metaal heeft een zeer goede geleiding van warmte en elektriciteit. Daarnaast heeft dit non-ferro metaal een sterke affiniteit met zuurstof en oxideert het snel, waardoor het zeer corrosievast wordt.

Toepassingen van aluminium

Aluminium is het meest toegepaste non-ferro metaal (wereldwijd meer dan 25 miljoen ton per jaar). Het primaire aluminium wordt met behulp van wals- en extrusieprocessen verwerkt tot folieën en (gelegeerd) in plaat en profiel. Qua toepassing gaat het dan om producten als vliegtuig- en autobodies, frisdrankblikjes, kozijn- en kassenbouwprofielen en verpakkingsmateriaal. Secundair aluminium, gerecycled aluminium, wordt meestal hersmolten tot broodjes en blokken en via gietprocessen toegepast in de automobielindustrie (motorblokken en versnellingsbakken), in de bouw (bijvoorbeeld deurkrukken) en in huishoudelijke apparatuur (wit- en bruingoed).

Net als bij zink gaat een vrij groot deel van de wereldwijde aluminium voorraad verloren door dissipatief gebruik in verfen, coatings en desoxidatiemiddelen en in de farmaceutische industrie.

Recycling van aluminium en bepaling van de oud aluminium prijs

De levensduur van de toepassingen waarin aluminium wordt gebruikt is dikwijls relatief kort (denk aan auto’s en verpakkingen). De inzameling en oud aluminium inkoop kan daardoor hoog zijn, maar dient in verschillende schakels van de keten goed te worden georganiseerd, omdat het materiaal anders in het afval verloren kan gaan. Hoewel het hersmelten van aluminium vrij veel geld kost, is recycling van aluminium uit milieuoogpunt en voor de oud aluminium prijs toch van zeer groot belang. De chemische en elektrolyseprocessen waarmee de grondstof bauxiet wordt omgezet in aluminium vergen immers heel veel energie. Aluminium is ongevaarlijk voor de mens.  De oud aluminium prijs en onze aluminium inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Geelhoed is het adres voor inleveren van oud aluminium voor bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.