Kabel verkopen in Den Haag en omgeving

Uw kabel inleveren bij Geelhoed Metaalhandel

Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp krijgt u een hoge prijs voor al uw kabels en draad (vuil koper). U kunt bij ons uw PVC kabel inleveren, maar ook uw datakabel, trekdraad, pelkabel, coaxkabel, grondkabel, aluminiumkabel, loodkabel en nog veel meer soorten kabels en draden. U kunt uw kabel ook laten vernietigen in onze kabelshredder.

Kabel en draad verkopen?

Bij het inleveren en verkopen van uw oude kabel of vuil koper, hanteren we prijzen op basis van de koperinhoud en de actuele LME-koersen van dit metaal. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze actuele prijzen voor de belangrijkste kabelsoorten en vuil koper op de website.

Actuele prijs kabel en draad

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere kabelsoorten of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
PVC kabel PVC-kabel (vanaf) € 2.50 € 2.50
Data kabel Data-kabel € 2.40 € 2.40
Pel-kabel Pel-kabel (vanaf) € 3.20 € 3.20
Grondkabel Grondkabel > 25% (vanaf) € 1.30 € 1.30
Grondkabel -kwaliteit Grondkabel < 20% (vanaf) € 1.00 € 1.00
Kabelboom autodraad Kabelboom / auto-draad (vanaf) € 32.90 € 32.90
Aluminium kabel Aluminium kabel (vanaf) € 0.90 € 0.90
Solar kabel Solar kabel (zonnepaneel kabel) vanaf € 3.50 € 3.50

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

Kabelsoorten

U wilt uw oude kabels verkopen. Hoe herkent u om welke kabelsoort het gaat? Dit is een overzicht van de verschillende soorten kabels die u bij Geelhoed inlevert.

PVC kabel

PVC kabel (YMvK-kabel) is een kabelsoort met een buitenmantel van PVC en een kern van koper. PVC kabels worden veelal gebruikt voor het aanleggen van nieuwe elektriciteitsvoorziening in bijvoorbeeld huizen en bedrijfspanden. De kabel wordt daarom ook vaak installatiekabel genoemd. De koperen aders in de kabel geleiden elektriciteit. Voorbeelden hiervan zijn 3 kwadraat en 5 kwadraat kabels (zonder ijzeren mantel). Omdat er koper in de kabel is verwerkt zijn PVC kabels waardevol voor recycling. Door middel van moderne machines scheiden wij het koper van het plastic. Dit levert een zuiver product op voor recycling, dat weer omgesmolten kan worden tot nieuw materiaal. Het omgesmolten koper wordt bijvoorbeeld weer gebruikt om nieuwe installatiekabels te maken. Wij betalen een goede prijs voor uw oude PVC kabels en zorgen dat ze weer gerecycled worden.

Datakabel

Datakabels zijn kabels met een kern van koper en een buitenmantel van PVC. Omdat het percentage koper in de kabels meestal lager is dan in PVC kabels, ligt de prijs voor deze kabels iets lager. Datakabel is een breed omvattende term voor kabels die worden gebruikt voor dataoverdracht.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Internetkabels
  • Netwerkkabels
  • Telefoonkabels
  • USB-kabels

Het is belangrijk dat de kabels aangeleverd worden zonder stekkers om aan de juiste kwaliteit te voldoen. Kabel met stekkers is een aparte soort die ongeveer 50% van de prijs oplevert. Kenmerkend voor data kabel is dat er meer- en dunnere koperen draden (aders) in verwerkt zijn dan in PVC-kabel. Data kabels zijn geschikt voor recycling en leveren daardoor geld op. Het koper uit de kabels wordt gescheiden door middel van een shredder.

Pelkabel

Pelkabel heeft dezelfde kenmerken als PVC kabel, maar het percentage koper in deze kabel is een stuk hoger. Pel kabel heeft een koperpercentage van minimaal 60%. Door het hoge koperpercentage is het rendabel om de kabel te pellen met behulp van een kabel-pelmachine. Kenmerkend voor deze soort kabel is dat de diameter een stuk groter is dan die van PVC kabels. De diameter van pelkabel is vaak minimaal 3cm. Doordat het koperpercentage in pelkabel hoog is, levert deze soort meer geld op.

Grondkabel

Grondkabels zijn kabels met een kern van koper of aluminium en (vaak) een mantel van lood en ijzer. Het percentage koper in grondkabel is lager dan in normale (plastic met koper) elektriciteitskabels, het koperpercentage in grondkabel ligt doorgaans tussen de 15 – 25%. Grondkabels worden onder de grond
gebruikt voor het aanleggen van bijvoorbeeld elektriciteit, telecommunicatie en internet. Ze worden gebruikt om energie en signalen te verplaatsen. Omdat er veel verschillende soorten grondkabels zijn (met een afwijkend koperpercentage), is de oude grondkabel prijs afhankelijk van de soort grondkabel. Wij hebben jarenlange ervaring met de inkoop en recycling van grondkabel, onze medewerkers staan graag voor uw klaar om een waardebepaling te maken en de oude grondkabel prijs voor u te bepalen.

Auto kabelbomen

Autokabelbomen (auto-draad) zijn bossen losse draden die elektrische delen en sensoren in auto’s met elkaar verbinden. De draden hebben een kern van koper en een mantel van PVC en rubber.

Kabelbomen zorgen er bijvoorbeeld voor dat parkeersensoren in een auto werkzaam zijn. Doordat auto’s steeds complexere taken moeten kunnen verrichten, worden er steeds meer draden gebruikt in de gemiddelde auto. Het percentage koper in auto-draad is hoger dan in PVC kabel en daarom is deze soort dus waardevoller. Het is de moeite waard om uw partijen auto-kabels apart aan te bieden voor een hogere opbrengst.

Kabel vernietigen

Geelhoed is een betrouwbare partner in het vernietigen van partijen oude kabels. Met behulp van onze kabelshredder kunnen wij oude kabels vernietigen. Hierna kunnen wij een certificaat van vernietiging verzorgen voor de leverancier. Zo bent u ervan verzekerd dat uw oude kabels op correcte wijze worden afgevoerd. Het vernietigen van oude kabels is alleen mogelijk bij grote hoeveelheden. Neem bij vragen of voor meer informatie contact met ons op om uw wensen te bespreken.

Hoge prijs voor kabel en draad

Wij bieden voor alle soorten kabel en draad goede en actuele prijzen. Ons team staat van maandag t/m vrijdag van 7.30 – tot 17.00 voor u klaar om te zorgen voor een vlotte en eerlijke afhandeling bij de inkoop van kabels. Betaling geschiedt direct contant of per bank.

Container voor het afvoeren van oude kabels

Wij plaatsen ook containers en bakken op locatie voor de afvoer van oude kabels en draad. Hiervoor hebben wij verschillende soorten containers beschikbaar. Ook is het mogelijk om partijen kabels door ons te laten ophalen. Neem hiervoor contact op om uw wensen te bespreken.

Meer informatie over kabel verkopen

Geelhoed Metaalhandel is gevestigd in Nootdorp, vlakbij Den Haag en goed bereikbaar vanuit Delft, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Leiden en het Westland. Maar ook van buiten de regio Haaglanden kunt u uiteraard bij ons terecht om uw oude kabel in te leveren. Wilt u meer informatie over het inleveren of de prijs van kabel en draad? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en bel 015 273 0575. Of stuur een whatsapp naar 06 306 607 60.

Ook voor handgepeld koper en andere kopersoorten

Ook voor het verkopen van handgepeld koper (schoon koper), rood koper leiding, brons, messing en andere koperlegeringen kunt u bij ons terecht. Bekijk voor meer informatie en prijzen voor de belangrijkste soorten onze koperpagina.

Ontwikkelingen in de kabelprijzen

De PVC kabel prijs en de prijs van draad en alle andere soorten kabel (vuil koper) is afhankelijk van de nieuw koper prijs en koper inhoud (koperpercentage) van de kabel of draad. De grafiek met de beurskoers van koper beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar.

De grafiek met de beurskoers van koper beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

Kabel vernietigen

Wilt u uw koperkabels laten vernietigen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Sinds 2012 beschikken we over een moderne kabelshredderinstallatie, waarin koper en kunststof op efficiënte wijze van elkaar gescheiden worden. We gaan flexibel, servicegericht en discreet te werk en geven desgewenst een verklaring van vernietiging af. Neem gerust contact op voor een proef, om de toegevoegde waarde voor uw bedrijf vast te stellen.

Kabel granuleren: zo werkt het

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.
Akkoord

Een impressie van onze kabel shredder

Geelhoed is het adres voor inleveren en vernietigen van PVC kabel, pelkabel, grondkabel, datakabel, aluminiumkabel en alle andere soorten koperdraad voor bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken.

Veelgestelde vragen over kabel en draad

Bij Geelhoed Metaalhandel kunt u terecht met al uw soorten koper en aluminium kabels. U kunt uw oude kabels en grondkabels inleveren bij onze metaalhandel in Nootdorp, vlakbij Den Haag. Hiervoor kunt u tijdens openingstijden langskomen. Vooraf kunt u op onze prijslijst de actuele oud kabel prijs bekijken. We betalen u contant of per bank.

Kabels kunt u met plastic en rubber mantel aanleveren.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.