Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Oude accu inleveren of laten afhalen Den Haag en omgeving

Om uw oude accu’s in te leveren kunt u al decennia terecht bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp, vlakbij Den Haag, Rotterdam, Delft, Leiden, Zoetermeer en het Westland. Wij zijn gespecialiseerd in het innemen van oude loodaccu’s en bieden een goede oude accu prijs. Houdt u zich bezig met installatiewerkzaamheden, accuhandel, autoreparatie of autodemontage of bent u particulier?  Geen probleem; iedereen kan met zijn oude accu’s bij Geelhoed Metaalhandel terecht.

Dagprijzen?
Bel of stuur een WhatsApp!
015 273 0575
06 306 607 60

Oude accu prijs

Wij hanteren accu prijzen op basis van de koers voor nieuw lood op de metaalbeurs in Londen (zie onderstaande grafiek) en de verwerkingskosten van oude loodaccu’s. De afgelopen twaalf maanden varieerde de oude accu prijs tussen € 0,35 en € 0,55 per kilo.

De grafiek met de beurskoers van lood beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Oude accu inleveren? Wij ontzorgen

Uw oude accu inleveren is heel gemakkelijk. Onze metaalhandel in Nootdorp is vanuit Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Delft, Leiden en de ruime omgeving gemakkelijk bereikbaar via afslag 5 op de A12. Zodra u bij ons het terrein op rijdt, helpen onze medewerkers u met het lossen van uw oude accu‘s en zorgen voor een correcte en efficiënte afhandeling. Op basis van het gewicht en de actuele oude accu prijs wordt de prijs berekend en ontvangt u het geld; direct contant of via een bankoverschrijving.

We beschikken over alle relevante vergunningen voor het ophalen, vervoeren, innemen en bewaren van zowel autotractie loodaccu’s (afkomstig van auto’s, heftrucks e.d.) als stationaire loodaccu’s (afkomstig van telefooncentrales en noodstroomvoorzieningen). Voor alle bedrijven, zoals handelaren, garages, transportbedrijven en autodemontage bedrijven, kunnen wij de verplichte omschrijvingsformulieren en begeleidingsbrieven verzorgen.

Grote hoeveelheden loodaccu’s

Ook is het mogelijk om – bij volumes vanaf 300 kg (buiten Zuid-Holland vanaf 1.000 kg) – uw loodaccu’s te laten afhalen. Speciale vloeistofdichte containers en accubakken in diverse maten worden op aanvraag beschikbaar gesteld. Ook dragen wij, indien gewenst, zorg voor de bijkomende administratieve verplichtingen.

Alleen loodaccu’s

U kunt bij ons al uw oude loodaccu’s inleveren en daarvoor krijgt u een hoge oude accu prijs. Voor andere accu’s, zoals nikkel-cadmium accu’s, lithium-ion accu’s, oplaadbare accu’s van handgereedschap etc., bent u bij ons niet aan het juiste adres. Deze accu’s worden niet geaccepteerd.

Meer informatie over de oude accu prijs

Neem voor informatie over de actuele oude accu prijs, of het afhalen van oude accu’s, direct contact met ons op via e-mail of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60.

Voorbeelden van oude accu's klaar voor recycling

Algemene informatie over accu’s

(Lood)accu’s
(Lood)accu’s bestaan uit een polypropyleen of bakelieten behuizing, loodverbindingen en zwavelzuur. Ze worden gebruikt voor de elektrische aandrijving van auto’s en van andere vervoer- en hijsmiddelen en voor noodstroomvoorzieningen, bijvoorbeeld in telefooncentrales en andere installaties.

Recycling van accu’s en bepaling van de oude accu-prijs
Bij de verwerking van oude accu’s afkomstig van particulieren, garages en autosloop- en demontagebedrijven,-in Nederland in totaal meer dan 20.000 ton per jaar- ontstaan nauwelijks reststoffen. Door de positieve restwaarde van het lood is het inzamelrendement zeer hoog (98%) en maken de accu’s sinds jaar en dag deel uit van het assortiment van oud metaalhandelaren. Ondanks dat hoge rendement zijn accu’s in het begin van de jaren negentig aangewezen als gevaarlijk afval en is voor de handel in accu’s een speciale vergunning vereist. Vanwege de benodigde schaalgrootte heeft Nederland sinds twee decennia geen verwerkingsmogelijkheden. De accu’s worden in buitenlandse installaties gerecycled. De oude accu-prijs en onze accu inkoop prijs/inkoop prijzen per kilo (of per ton) worden gebaseerd op de prijs van oud lood, die wordt afgeleid van de LME-koers voor lood.

In 2014 is verder bekend geworden dat het lood uit oude accu’s in de toekomst kan worden gebruikt voor het produceren van een nieuwe generatie zonnecellen.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.