Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

De oude accu-prijs en het inleveren en ophalen van oude accu's

Wij zijn gespecialiseerd in het innemen van oude loodaccu’s en bieden een goede oude accu-prijs. We beschikken over alle relevante vergunningen voor het ophalen, vervoeren, innemen en bewaren van zowel autotractie loodaccu’s (afkomstig van auto’s, heftrucks e.d.) als stationaire loodaccu’s (afkomstig van telefooncentrales en noodstroomvoorzieningen). Speciale vloeistofdichte containers en accubakken in diverse maten worden op aanvraag beschikbaar gesteld. Ook dragen wij, indien gewenst, zorg voor de bijkomende administratieve verplichtingen.

Een partij stationaire lood accu's die Geelhoed Metaalhandel heeft opgehaald.

Wij hanteren accu prijzen op basis van de LME-koersen van lood (zie onderstaande grafiek) en verwerkingskosten van oude loodaccu’s. De afgelopen twaalf maanden varieerde de oude accu-prijs tussen € 0,40 en € 0,65 per kilo.

Neem voor informatie over afhalen (vanaf 300 kg) en de actuele accu prijzen contact met ons op via email of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60

Let op!!
– Afhalen loodaccu’s doen wij alleen bij 300 kg of meer, buiten Zuid-Holland alleen bij 1.000 kg of meer.
– Andere accu’s (Nikkel-Cadmium accu’s, Lithium-Ion accu’s, oplaadbare accu’s van handgereedschap e.d.) en batterijen worden niet geaccepteerd.

Dagprijzen? Bel ons!

015 273 0575

Actuele prijs lood (LME-koers)

Actuele prijzen zijn gebaseerd op de LME-koers voor lood.

De grafiek met de beurskoers van lood beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Voorbeelden van oude accu's klaar voor recycling

Nieuws over de loodaccu prijs

April 2019: Metaalprijzen 1e kwartaal 2019 redelijk constant

Na een afwachtend begin hebben de metaalprijzen zich in het eerste kwartaal van 2019 aardig staande weten te houden. Dit geldt voor zowel de ferro als de nonferro metalen. Belangrijkste oorzaak is de vraag vanuit China, die door de bevolkingsgroei, industrialisatie en een stijgend welvaartsniveau onveranderd hoog blijft.

Ook Zink steeg sinds het begin van het jaar een kleine 20% De LME ging van €2.150,- per ton in januari naar ca. €2.650,- per ton begin april. De koers van Lood leek aanvankelijk dezelfde weg omhoog te gaan als het Zink, maar na een kortstondige piek in maart tot bijna €1.900,- per ton is de LME koers inmiddels teruggezakt naar €1.750,- per ton. Dit is nog wel enkele procenten hoger dan de koers van begin januari. De prijs voor Lood ligt nu tussen de €1,30 en €1,40 per kg en voor en van Zink tussen de €1,50 en €1,70 per kg. Voor Loodaccu’s wordt tussen de 45 en 55ct per kg betaald.

Februari 2019: Metaalprijzen sinds begin februari weer in de lift

Nadat zowel de ferro als nonferro metalen 2018 enigszins in mineur afgesloten hadden, lijken de meeste metalen in 2019 weer aardig op te krabbelen. Vooral de ijzerprijzen kregen in  de afgelopen weken een onverwachte opleving. Dit heeft alles te maken met de mijnramp, die onlangs in Brazilië plaatsvond. Als gevolg hiervan zijn om veiligheidsredenen een aantal andere ijzerertsmijnen stil gelegd en ook in Australië is het productieniveau lager als gevolg van overstromingen. Dit drijft de vraag naar schroot behoorlijk op en de prijs van de meeste oud ijzer soorten is de afgelopen weken daardoor met zo’n € 40,- per ton gestegen.

Ook de nonferro metalen zijn na een voorzichtige januarimaand sinds begin februari weer gaan stijgen. Waarschijnlijk leidt de verbeterde handelsrelatie tussen Amerika en China tot wat meer vertrouwen. Met name de koersen van koper, zink en lood zijn zo’n 10 tot 15% gestegen.

Augustus 2018: Handelsoorlog zet prijzen metalen onder druk

De recente importheffingen die over en weer tussen de Verenigde Staten en China zijn opgelegd doen de metaalprijzen geen goed. De meeste nonferro metalen hebben in de loop van juli tussen de 10 en 20% aan waarde verloren. Sinds kort heeft de VS het ook met Turkije aan de stok en door de importheffing op staal en aluminium te verdubbelen is Turkije tijdelijk uit de markt voor schroot, wat een daling van de ijzerprijs van € 15,- tot € 20,- per ton tot gevolg heeft. De verwachting is dat de prijsdaling niet heel lang zal aanhouden, aangezien er voldoende orders zijn en de vraag waarschijnlijk wel weer aan zal trekken.

De beurskoersen van lood en zink zijn sinds half juni met respectievelijk € 450,- en € 650,- per ton gezakt, wat resulteert in een prijsdaling van ca. 35 cent voor oud lood en ca. 50 cent voor oud zink. Toch ligt de prijs van lood nog zo’n € 200,- per ton en voor zink zo’n € 500,- per ton boven het gemiddelde van 2016, waarin de koersen van metalen op het dieptepunt waren sinds de bankencrisis in 2008. Het loont dus nog steeds de moeite om uw metalen bij Geelhoed in te leveren. Hoe de prijsontwikkeling in de komende tijd zal zijn valt moeilijk te voorspellen en zal voornamelijk afhangen van de handelsbeperkingen die bepalend zullen zijn voor het vertrouwen in de wereldeconomie.

Maart 2018: Prijs oude accu's blijft stabiel

De koers van lood blijft in 2018 behoorlijk gehandhaafd. De koers van lood is sinds het laatste kwartaal van 2017 en de eerste maanden van 2018 vrijwel voortdurend boven de € 2.000,- per ton geweest. De prijs voor loodaccu’s wordt voor een groot deel bepaald door de waarde van lood en is dus ook al het hele jaar aan de hoge kant. Afhankelijk van de hoeveelheid schommelt de prijs voor loodaccu’s tussen de 50 en 70ct per kg.
Door de onrust over een dreigende handelsoorlog tussen de VS en Europa zijn de koersen in de 2e week van maart wel weer enigszins terug gelopen (op 8 maart stond de LME van Lood op € 1.900 per ton).

Algemene informatie over accu's

(Lood)accu’s

(Lood)accu’s bestaan uit een polypropyleen of bakelieten behuizing, loodverbindingen en zwavelzuur. Ze worden gebruikt voor de elektrische aandrijving van auto’s en van andere vervoer- en hijsmiddelen en voor noodstroomvoorzieningen, bijvoorbeeld in telefooncentrales en andere installaties.

Recycling van accu’s en bepaling van de oude accu-prijs

Bij de verwerking van oude accu’s afkomstig van particulieren, garages en autosloop- en demontagebedrijven,-in Nederland in totaal meer dan 20.000 ton per jaar- ontstaan nauwelijks reststoffen. Door de positieve restwaarde van het lood is het inzamelrendement zeer hoog (98%) en maken de accu’s sinds jaar en dag deel uit van het assortiment van oud metaalhandelaren. Ondanks dat hoge rendement zijn accu’s in het begin van de jaren negentig aangewezen als gevaarlijk afval en is voor de handel in accu’s een speciale vergunning vereist. Vanwege de benodigde schaalgrootte heeft Nederland sinds twee decennia geen verwerkingsmogelijkheden. De accu’s worden in buitenlandse installaties gerecycled. De oude accu-prijs en onze accu inkoop prijs/inkoop prijzen per kilo (of per ton) worden gebaseerd op de prijs van oud lood, die wordt afgeleid van de LME-koers voor lood.

In 2014 is verder bekend geworden dat het lood uit oude accu’s in de toekomst kan worden gebruikt voor het produceren van een nieuwe generatie zonnecellen.

Link naar foto’s van loodaccu’s 

Link naar onze loodpagina

 

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. plattegrond