Oud lood prijs bij Geelhoed Metaalhandel

Op zoek naar een metaalhandel voor het inleveren en verkopen van oud lood in Den Haag of omgeving? Geelhoed Metaalhandel is gevestigd in Nootdorp en betaalt een hoge oud loodprijs per kilo. Vanuit de omgeving van Den Haag, Leiden, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland en ver daarbuiten ontvangen we dagelijks zowel zakelijke als particuliere klanten die hun oud lood en oud tin bij ons inleveren.

Wij baseren onze dagprijs oud lood per kilo op de LME-koersen voor nieuwe metalen. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze oud loodprijs op de website. Dit geldt ook voor de oud tin prijs en soldeerprijs.

Actuele kilo prijs oud lood

Voor grotere hoeveelheden kan een hogere oud loodprijs gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere metaalsoorten of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Lood Lood (vanaf) € 1.40 € 1.40
Tin Tinlegering (vanaf) € 7.50 € 7.50
Soldeer Soldeer (vanaf) € 4.00 € 4.00

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

Gemakkelijk oud lood inleveren

U kunt uw oud lood zelf naar ons toe brengen. Rijd – gedurende openingstijden – gewoon de poort naar ons terrein in Nootdorp binnen. Onze ervaren medewerkers helpen u graag. Wij betalen u een hoge oud lood prijs per kilo; direct, contant of via uw bank.

Grote hoeveelheden oud lood inleveren

Heeft u geen mogelijkheid om uw metaalafval zelf te vervoeren? Dan kunnen wij bij voldoende hoeveelheden de metalen bij u ophalen. Voor het afhalen en vervoeren van uw oud lood in Den Haag, Rotterdam, Delft, het Westland, Zoetermeer, Leiden en de wijde omgeving, hebben we vrachtwagens, pick-up trucks, containers en kleinere bakken in verschillende soorten en maten beschikbaar.

Ontwikkelingen in de oud lood prijs

Wij hanteren oud lood prijzen op basis van de koersen van nieuwe loodblokken in Londen. De loodprijs grafiek met de beurskoers van lood beschrijft de prijs van nieuw lood over het afgelopen jaar.

De grafiek met de beurskoers van lood beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

Algemene informatie over lood

Lood (afkorting Pb, soortelijk gewicht 11,35, smeltpunt 327 ˚C) is blauwgrijs van kleur, zwaar, tamelijk zacht, zuur- en corrosiebestand. Lood komt in ruime mate op de aarde voor en wordt al duizenden jaren door de mens gebruikt. Zo gebruikten de Romeinen het metaal voor hun waterleidingen.

Toepassingen van lood

Wereldwijd wordt tegenwoordig 5-6 miljoen ton lood per jaar verbruikt. De grootste loodtoepassing (60%) is de accu, bijvoorbeeld voor motorvoertuigen. Lood wordt verder gebruikt in chemicaliën (voor glas, glazuur en in PVC), voor dakbedekking (intermediair materiaal, bijvoorbeeld tussen hout en zink), kogels (schietlood), loodkabel, kabelommantelingen en contragewichten, balanceerlood (biemlood) en loodlegeringen. Verder biedt het metaal bescherming tegen radioactiviteit en röntgenstraling. Lood kent dus vele toepassingen.

Loodrecycling en bepaling oud lood prijs

Recycling van lood is relatief gemakkelijk door het lage smeltpunt en het massieve karakter van het materiaal. Verontreinigingen komen in het smeltbad bovendrijven en kunnen er afgeschept worden. Lood is 100% recyclebaar, hoewel er verlies optreedt bij zogenaamd dissipatief gebruik in benzine, verfen, kristalglas, pvc, e.d. Een nadeel van lood is dat het voor de mens een gevaar kan vormen bij opname in de bloedbaan. De laatste jaren zijn hierover weer regelmatig berichten verschenen in de pers. In veel gemeenten worden de resterende (oude) loden leidingen in kaart gebracht en vervangen door leidingen van ander materiaal. Loodgieters en onderhoudsbedrijven die deze vervangingswerkzaamheden uitvoeren kunnen met hun oud lood bij Geelhoed terecht en ontvangen een hoge oud lood prijs per kilo.

Goed bereikbaar

Geelhoed is het adres voor inleveren van oud lood, oud tin en oud soldeer voor bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken. Via afslag 5 op de A12 is onze metaalhandel gemakkelijk te bereiken vanuit Den Haag, Delft, Rotterdam, Zoetermeer, Leiden en het Westland. Vanuit de hele Randstad ontvangen we dagelijks klanten die hun oud lood, tin en soldeer komen inleveren.

Veelgestelde vragen over lood

Ja. Oude metalen kunt u inleveren bij de oudmetaalhandel. Daar krijgt u geld voor.

Al uw soorten oud lood kunt u inleveren bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp. Vooraf kunt u op onze website de actuele lood dagprijs bekijken. U kunt zonder afspraak bij ons langskomen. We betalen u direct, contant of per bankoverschrijving.

De dagprijs van oud lood varieert en is afhankelijk van de prijs van nieuwe metalen op de Londense metaalprijs. Bekijk hier de actuele dagprijs van oud lood.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.