Informatie over lood en de oud lood prijs

U kunt bij ons terecht met al uw lood en loodproducten, zoals lood van leidingen (loden pijpen), lood van daken (daklood), balanceerlood, letterlood en loodkabel. Wij bieden een hoge oud lood prijs.

Hoe gaan wij te werk

U kunt uw oud lood zelf naar ons toe brengen. U kunt als wij geopend zijn zo de poort naar ons terrein in Nootdorp binnen rijden. Onze medewerkers helpen u graag. Wij betalen u direct, contant of via overschrijving. Mocht u geen mogelijkheid hebben uw metaal-afval zelf te vervoeren dan kunnen wij bij voldoende hoeveelheid de metalen bij u thuis komen ophalen. Voor opslag, hebben we containers in verschillende soorten en maten beschikbaar.

Container Lood

Hoe bepalen wij de oud lood prijs

Wij hanteren prijzen voor oud lood op basis van de LME-koersen (zie de onderstaande grafiek). De afgelopen 12 maanden varieerde de inkoopprijs van lood (dus onze loodprijs) tussen € 1,00 en € 1,60 per kilo.

Neem voor informatie over de actuele prijzen contact op: info@oudmetaalhandel.nl of bel ons op 015-2730575

Dagprijzen? Bel ons!

015 - 273 05 75

Koers LME 11 oktober 2017 t/m 11 oktober 2018 (in euro/ton)

Lood

Voorbeelden van verschillende soorten lood, klaar voor recycling

Nieuws over de oud lood prijs

Augustus 2018: Handelsoorlog zet prijzen metalen onder druk

De recente importheffingen die over en weer tussen de Verenigde Staten en China zijn opgelegd doen de metaalprijzen geen goed. De meeste nonferro metalen hebben in de loop van juli tussen de 10 en 20% aan waarde verloren. Sinds kort heeft de VS het ook met Turkije aan de stok en door de importheffing op staal en aluminium te verdubbelen is Turkije tijdelijk uit de markt voor schroot, wat een daling van de ijzerprijs van € 15,- tot € 20,- per ton tot gevolg heeft. De verwachting is dat de prijsdaling niet heel lang zal aanhouden, aangezien er voldoende orders zijn en de vraag waarschijnlijk wel weer aan zal trekken.

De beurskoersen van lood en zink zijn sinds half juni met respectievelijk € 450,- en € 650,- per ton gezakt, wat resulteert in een prijsdaling van ca. 35 cent voor oud lood en ca. 50 cent voor oud zink. Toch ligt de prijs van lood nog zo’n € 200,- per ton en voor zink zo’n € 500,- per ton boven het gemiddelde van 2016, waarin de koersen van metalen op het dieptepunt waren sinds de bankencrisis in 2008. Het loont dus nog steeds de moeite om uw metalen bij Geelhoed in te leveren. Hoe de prijsontwikkeling in de komende tijd zal zijn valt moeilijk te voorspellen en zal voornamelijk afhangen van de handelsbeperkingen die bepalend zullen zijn voor het vertrouwen in de wereldeconomie.

Maart 2018: loodprijs gunstige ontwikkeling..

Nadat de metaalprijzen in 2017 al een gunstige ontwikkeling hebben doorgemaakt blijft het hoge niveau van vooral zink en lood in de eerste maanden van 2018 behoorlijk gehandhaafd. De koers van lood blijft erg vast en is sinds het laatste kwartaal van 2017 vrijwel voortdurend boven de € 2.000,- per ton geweest. De inkoopprijzen van lood varieerden van € 1,40 tot € 1,60 per kg. Door de onrust over een dreigende handelsoorlog tussen de VS en Europa zijn de koersen in de 2e week van maart wel weer enigszins terug gelopen (op 8 maart stond de LME van Lood op € 1.900 per ton).

De afzet van metalen bij de fabrieken blijft lastig, omdat deze, ondanks de hoge prijzen, flinke voorraden hebben. Hierdoor zitten veel bedrijven met grote hoeveelheden metalen die moeilijk kwijt te raken zijn, wat met de hoge prijzen soms tot liquiditeitsproblemen kan leiden.

Augustus 2017: Loodprijs stijgt fors

De LME koers van lood houdt vaak gelijke tred met de zinkprijs en dat is ook nu het geval. Nadat in de maanden mei en juni de prijs van lood behoorlijk was teruggelopen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017, is tijdens en direct na de bouwvak de LME koers weer hard gestegen. Medio augustus is de loodprijs per ton weer door de € 2.000 grens gebroken om zelfs kortstondig boven de € 2.100 te pieken. De gestegen prijs heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat China heeft aangekondigd om de invoer van looderts vanuit Noord-Korea te staken. Of het huidige niveau lang stand houdt valt niet te voorspellen, maar misschien is het een goed moment om uw voorraad ‘oud lood’ van de hand te doen.

Mei 2017: Loodprijs over hoogtepunt heen

Evenals de andere metalen zijn ook lood en zink niet aan de forse prijsdaling van de laatste weken ontkomen. De LME koers van lood heeft dit jaar vrijwel constant boven de € 2.000 per ton gestaan, maar is in de laatste weken gezakt tot zo’n € 1.850 per ton. Dit is nog altijd beter dan het lage niveau van een jaar geleden, maar de prijs van oud lood is er wel met zo’n 10% door gedaald. Ook bij lood en zink is de afgenomen vraag vanuit China en de in waarde gedaalde dollar de belangrijkste oorzaak van de prijsdaling.

Algemene informatie over lood

Lood (afkorting Pb, soortelijk gewicht 11,35, smeltpunt 327 ˚C) is blauwgrijs van kleur, zwaar, tamelijk zacht, zuur- en corrosiebestand. Lood komt in ruime mate op de aarde voor en wordt al duizenden jaren door de mens gebruikt. Zo gebruikten de Romeinen het metaal voor hun waterleidingen.

Toepassingen van lood

Wereldwijd wordt tegenwoordig 5-6 miljoen ton lood per jaar verbruikt. De grootste loodtoepassing (60%) is de accu, bijvoorbeeld voor motorvoertuigen. Lood wordt verder gebruikt in chemicaliën (voor glas, glazuur en in PVC), voor dakbedekking (intermediair materiaal, bijvoorbeeld tussen hout en zink), kogels, kabelommantelingen en contragewichten. Verder biedt het metaal bescherming tegen radioactiviteit en röntgenstraling. Lood kent dus vele toepassingen.

Foto’s van allerlei lood toepassingen

Afbeeldingen van de productie(processen) van lood

Recycling van lood en bepalen van de oud lood prijs

Recycling van lood is relatief gemakkelijk door het lage smeltpunt en het massieve karakter van het materiaal. Verontreinigingen komen in het smeltbad bovendrijven en kunnen er vrij gemakkelijk afgeschept worden. Lood is 100% recyclebaar, hoewel er verlies optreedt bij zogenaamd dissipatief gebruik in benzine, verfen, kristalglas, pvc, e.d. Een nadeel van lood is dat het voor de mens een gevaar kan vormen bij opname in de bloedbaan.

De oud lood prijs en onze lood inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.