Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Informatie over lood en de oud lood prijs

U kunt uw oud lood zelf naar ons toe brengen. Rijd – gedurende openingstijden – gewoon de poort naar ons terrein in Nootdorp (vlakbij Den Haag) binnen. Onze medewerkers helpen u graag. Wij betalen u een hoge oud lood prijs; direct, contant of via uw bank. Heeft u geen mogelijkheid om uw metaalafval zelf te vervoeren? Dan kunnen wij bij voldoende hoeveelheden de metalen bij u ophalen. Voor het afhalen en vervoeren, hebben we vrachtwagens, containers en kleinere bakken in verschillende soorten en maten beschikbaar.

Dagprijzen? Bel ons!

015 273 0575

Wij hanteren oud lood prijzen op basis van de LME-koersen (zie de onderstaande grafiek). De afgelopen 12 maanden varieerde de inkoopprijs van lood (dus onze loodprijs) tussen € 1,00 en € 1,50 per kilo.

Neem voor informatie over de actuele prijzen contact met ons op via email of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60

Geelhoed vrachtwagen kiept een container oud lood

Actuele prijs oud lood (LME-koers)

Actuele prijzen zijn gebaseerd op de LME-koers voor lood.

De grafiek met de beurskoers van lood beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Voorbeelden van verschillende soorten lood, klaar voor recycling

Nieuws over de oud lood prijs

April 2019: Metaalprijzen 1e kwartaal 2019 redelijk constant

Na een afwachtend begin hebben de metaalprijzen zich in het eerste kwartaal van 2019 aardig staande weten te houden. Dit geldt voor zowel de ferro als de nonferro metalen. Belangrijkste oorzaak is de vraag vanuit China, die door de bevolkingsgroei, industrialisatie en een stijgend welvaartsniveau onveranderd hoog blijft.

Ook Zink steeg sinds het begin van het jaar een kleine 20% De LME ging van €2.150,- per ton in januari naar ca. €2.650,- per ton begin april. De koers van Lood leek aanvankelijk dezelfde weg omhoog te gaan als het Zink, maar na een kortstondige piek in maart tot bijna €1.900,- per ton is de LME koers inmiddels teruggezakt naar €1.750,- per ton. Dit is nog wel enkele procenten hoger dan de koers van begin januari. De prijs voor Lood ligt nu tussen de €1,30 en €1,40 per kg en voor en van Zink tussen de €1,50 en €1,70 per kg. Voor Loodaccu’s wordt tussen de 45 en 55ct per kg betaald.

Februari 2019: Metaalprijzen sinds begin februari weer in de lift

Nadat zowel de ferro als nonferro metalen 2018 enigszins in mineur afgesloten hadden, lijken de meeste metalen in 2019 weer aardig op te krabbelen. Vooral de ijzerprijzen kregen in  de afgelopen weken een onverwachte opleving. Dit heeft alles te maken met de mijnramp, die onlangs in Brazilië plaatsvond. Als gevolg hiervan zijn om veiligheidsredenen een aantal andere ijzerertsmijnen stil gelegd en ook in Australië is het productieniveau lager als gevolg van overstromingen. Dit drijft de vraag naar schroot behoorlijk op en de prijs van de meeste oud ijzer soorten is de afgelopen weken daardoor met zo’n € 40,- per ton gestegen.

Ook de nonferro metalen zijn na een voorzichtige januarimaand sinds begin februari weer gaan stijgen. Waarschijnlijk leidt de verbeterde handelsrelatie tussen Amerika en China tot wat meer vertrouwen. Met name de koersen van koper, zink en lood zijn zo’n 10 tot 15% gestegen.

Augustus 2018: Handelsoorlog zet prijzen metalen onder druk

De beurskoersen van lood en zink zijn sinds half juni met respectievelijk € 450,- en € 650,- per ton gezakt. Dit resulteert in een prijsdaling van ca. 35 cent voor oud lood en ca. 50 cent voor oud zink. Toch liggen de lood prijzen nog zo’n € 200,- per ton boven het gemiddelde van 2016. Toen de koersen van metalen op het dieptepunt waren sinds de bankencrisis in 2008. Het loont dus nog steeds de moeite om uw metalen bij Geelhoed in te leveren. Hoe de ontwikkeling van de loodprijzen in de komende tijd zal zijn valt moeilijk te voorspellen. Dit zal voornamelijk afhangen van de handelsbeperkingen die bepalend zullen zijn voor het vertrouwen in de wereldeconomie.

Maart 2018: loodprijs gunstige ontwikkeling..

De metaalprijzen hebben in 2017 al een gunstige ontwikkeling doorgemaakt. Toch blijft het hoge niveau van vooral zink prijzen en lood prijzen in de eerste maanden van 2018 behoorlijk gehandhaafd. De loodkoers blijft erg vast en is sinds oktober 2017 vrijwel voortdurend boven de € 2.000,- per ton geweest. De inkoopprijzen van lood varieerden van € 1,40 tot € 1,60 per kg. Er is onrust over een dreigende handelsoorlog tussen de VS en Europa. De koersen zijn daardoor in de tweede week van maart wel weer enigszins terug gelopen. Op 8 maart stond de LME van Lood op € 1.900 per ton.

De afzet van metalen

De afzet van metalen bij de fabrieken blijft lastig, omdat deze, ondanks de hoge loodprijzen, flinke voorraden hebben. Hierdoor zitten veel bedrijven met grote hoeveelheden metalen die moeilijk kwijt te raken zijn. Dit kan met de hoge metaalprijzen soms tot liquiditeitsproblemen leiden.

Augustus 2017: Loodprijs stijgt fors

De LME koers van lood houdt vaak gelijke tred met de zinkprijs. Dat is ook nu het geval. In de maanden mei en juni was de prijs van lood behoorlijk teruggelopen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Vervolgens is tijdens en direct na de bouwvak de LME koers weer hard gestegen. Medio augustus is de loodprijs per ton weer door de € 2.000 grens gebroken. Vervolgens piekte deze zelfs kortstondig boven de € 2.100.

Internationale ontwikkelingen

De gestegen loodprijzen hebben waarschijnlijk te maken met China. Dit land heeft aangekondigd om de invoer van looderts vanuit Noord-Korea te staken. Of het huidige prijsniveau lang stand houdt valt niet te voorspellen. Misschien is toch het een goed moment om uw voorraad ‘oud lood’ van de hand te doen.

Mei 2017: Loodprijs over hoogtepunt heen

Evenals de andere metalen zijn ook lood en zink niet aan de forse prijsdaling van de laatste weken ontkomen. De LME koers van lood heeft dit jaar vrijwel constant boven de € 2.000 per ton gestaan, maar is in de laatste weken gezakt tot zo’n € 1.850 per ton. Dit is nog altijd beter dan het lage niveau van een jaar geleden, maar de prijs van oud lood is er wel met zo’n 10% door gedaald. Ook bij lood en zink is de afgenomen vraag vanuit China en de in waarde gedaalde dollar de belangrijkste oorzaak van de prijsdaling.

Algemene informatie over lood

Lood (afkorting Pb, soortelijk gewicht 11,35, smeltpunt 327 ˚C) is blauwgrijs van kleur, zwaar, tamelijk zacht, zuur- en corrosiebestand. Lood komt in ruime mate op de aarde voor en wordt al duizenden jaren door de mens gebruikt. Zo gebruikten de Romeinen het metaal voor hun waterleidingen.

Toepassingen van lood

Wereldwijd wordt tegenwoordig 5-6 miljoen ton lood per jaar verbruikt. De grootste loodtoepassing (60%) is de accu, bijvoorbeeld voor motorvoertuigen. Lood wordt verder gebruikt in chemicaliën (voor glas, glazuur en in PVC), voor dakbedekking (intermediair materiaal, bijvoorbeeld tussen hout en zink), kogels, kabelommantelingen en contragewichten. Verder biedt het metaal bescherming tegen radioactiviteit en röntgenstraling. Lood kent dus vele toepassingen.

Foto’s van allerlei lood toepassingen

Afbeeldingen van de productie(processen) van lood

Recycling van lood en bepalen van de oud lood prijs

Recycling van lood is relatief gemakkelijk door het lage smeltpunt en het massieve karakter van het materiaal. Verontreinigingen komen in het smeltbad bovendrijven en kunnen er vrij gemakkelijk afgeschept worden. Lood is 100% recyclebaar, hoewel er verlies optreedt bij zogenaamd dissipatief gebruik in benzine, verfen, kristalglas, pvc, e.d. Een nadeel van lood is dat het voor de mens een gevaar kan vormen bij opname in de bloedbaan.

De oud lood prijs en onze lood inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

 

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. plattegrond