Oude printplaten verkopen

Uw oude printplaten en moederborden zijn geld waard als u ze inlevert voor recycling. Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u terecht voor het verkopen van al uw oude printplaten en elektronica schroot.

Wij kopen printplaten in voor recycling. De waarde van de printplaten – en dus de inkoopprijs – is afhankelijk van verschillende factoren. De hoeveelheid edelmetaal die in een printplaat is verwerkt, bepaalt de kwaliteit en waarde van de printplaat. Daarnaast kijken we naar het aantal aanhechtingen van: koper, aluminium en staal. Printplaten met veel aanhechtingen hebben een lagere waarde. Voor de inkoop van oude printplaten hebben wij de volgende categorieën:

  • Klasse 1;
  • Klasse 2;
  • Klasse 3;
  • Klasse 4;
  • Moederborden.

De waarde van uw printplaat is afhankelijk van de categorie waartoe deze behoort. Wij hebben jarenlange ervaring met de inkoop van printplaten en onze ervaren medewerkers zijn erin bedreven om de waarde van uw printplaten te bepalen.

Printplaat of moederbord verkopen?

Komt u uit Nootdorp, Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland, de omgeving Haaglanden of van daarbuiten? U bent bij ons aan het juiste adres voor het verkopen van uw oude printplaten.

Wij hanteren actuele prijzen voor oude printplaten op basis van de koersen van metaal en edelmetaal. Om het u gemakkelijk te maken publiceren wij dagelijks de actuele prijzen van printplaten op onze website.

In steeds meer apparaten worden Lithium ion batterijen gebruikt, maar deze mogen wij als metaalrecyclingsbedrijf niet verwerken. Zitten Li-ion batterijen toch in een vracht oude metalen en raken ze beschadigd tijdens vervoer, opslag of verwerking, dan ontstaat brandgevaar. In dit nieuwsbericht over de WEEELABAX-regeling en lithiumionbatterijen staat een opsomming van de elektronica en elektrische apparaten die wij niet innemen.

Actuele prijs oude printplaten

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Klasse 4 € 0.65 € 0.65
Klasse 3 € 2.00 € 2.00
Klasse 2 (vanaf) € 3.00 € 3.00
Klasse 1 (vanaf) € 5.50 € 5.50
e-waste verkopen Moederborden (ongesorteerd) € 2.50 € 2.50
Printplaat telecom € 4 - 8 € 4 - 8
Ram geheugen Ram geheugen € 25.00 € 25.00
CPU CPU € 5-120 € 5-120
Harde schijven Harde schijven (HDD) € 1.20 € 1.20
oude elektronica verkopen Computers € 0.30 € 0.30

Prijslijst elektronica en de waarde van printplaten

Printplaten zijn er in verschillende soorten en maten. De prijs die u krijgt voor uw oude printplaten is afhankelijk van de kwaliteit van de platen.

Hoe bepalen wij de prijs van een printplaat?

Onze specialisten doen dat aan de hand van een aantal criteria: ze kijken hoeveel edelmetalen er op de plaat zitten, hoeveel IC’s de printplaat bevat en hoeveel aanhechtingen er aanwezig zijn. Op basis van de analyse delen we printplaten in in verschillende categorieën waarvoor een aparte prijs geldt.

Klasse 4 / € 0,65 per kg
Onder klasse 4 vallen printplaten uit simpele huishoudelijke apparaten. Denk bijvoorbeeld aan cv-ketels of keukenapparatuur. Deze printplaten bevatten weinig edelmetalen wat is terug te zien in de waarde. Printplaten uit klasse 4 herken je aan de grote hoeveelheid aanhechtingen van non-ferro metalen (aluminium, koperen trafo’s), kunststof en condensatoren. Deze printplaten bevatten weinig chips en IC’s.

Klasse 3 / € 2,00 per kg
Op printplaten uit klasse drie zitten al relatief minder aanhechtingen (trafo’s, aluminium en kunststof) dan op printplaten uit klasse 4. Ook zijn op printplaten uit deze klasse meer chips aanwezig.

Klasse 2 / € 3,00 per kg (vanaf)
Printplaten in klasse 2 zijn afkomstig uit apparaten met meer zendfunctie, zoals routers, wifi-apparatuur en elektronica uit telefooncentrales. Op deze printplaten zitten nagenoeg geen aanhechtingen en zijn veel chips aanwezig.

Klasse 1 / € 5,50 per kg (vanaf)
Printplaten uit de hoogste klasse bevatten relatief veel edelmetalen. Zo is er vaak zichtbaar goud aanwezig, bijvoorbeeld gouden aanhechting strips (zogenaamde golden fingers). Printplaten in klasse 1 bevatten geen aanhechtingen van andere metalen of materialen en zijn vaak zwaar bestuct met IC’s. Een voorbeeld van elektronica waar deze printplaten inzitten, zijn oude serverkasten.

Moederborden / € 2,50 per kg
Moederborden zijn printplaten uit computers. Ze zorgen ervoor dat alle componenten in een computer met elkaar kunnen communiceren. Kenmerkend voor deze soort printplaat is de socket waar de processor van de computer in zit.

Printplaat telecom / € 4,00 – € 8,00 per kg
Omdat telecomapparatuur complexere taken moet verrichten dan andere printplaten, is in printplaten uit dit soort elektronica (vaak) relatief veel edelmetaal verwerkt en hebben deze printplaten een hoge waarde. De prijs die u krijgt wanneer u telecomprintplaten inlevert, is afhankelijk van het type apparaat waar de printplaat uit afkomstig is. Meer chips en IC’s leveren bijvoorbeeld een hogere waarde op.

Ram geheugen

RAM-geheugen / € 20,00 per kg
Het RAM-geheugen is het werkgeheugen van de computer. Waardevolle onderdelen, want op deze platen zie je gouden strips en chips zitten. RAM-geheugenkaarten mogen geen aanhechtingen hebben.

oude elektronica verkopen

Computers / € 0,30 per kg
Ook complete kasten van computers zijn geld waard en kunt u bij ons inleveren.

CPU

CPU / € 10 - € 100 per kg
CPU’s zijn processoren uit computers, afkomstig van moederborden. CPU’s zijn te herkennen aan hun vierkante vorm. Ze bevatten relatief veel goud en daardoor heeft een CPU een hoge waarde. De prijs is afhankelijk van het type processor (de hoeveelheid goud).

Harde schijven

Harde schijven / € 1,00 per kg
De harde schijf is de opslagruimte van een computer waarop bestanden staan opgeslagen. Vaak is het voornaamste bestanddeel van een harde schijf aluminium.

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

Algemene informatie over printplaten

Op het eerste gezicht is de waarde van een printplaat misschien niet zichtbaar, maar ze bevatten edelmetalen zoals koper, goud, zilver en palladium en leveren dus geld op wanneer u ze inlevert bij de oudmetaalhandel. Het inleveren van oude printplaten is niet alleen een lucratieve bezigheid, maar ook nog eens goed voor het milieu, omdat we de metalen kunnen scheiden en hergebruiken. Zo draagt u eraan bij dat er minder edelmetalen uit de aarde gewonnen hoeven te worden.

Maar waar vindt u die kostbare printplaten? In het dagelijks leven komt u er ongemerkt vaak mee in aanraking. Vrijwel alle elektrische apparaten worden namelijk aangestuurd door één of meerdere printplaten. Ze zitten bijvoorbeeld in bijna alle computers, (mobiele)telefoons, wasmachines, e-readers, CD- en DVD-drivers, servers, machines en andere elektrische apparaten.

Let op: Wij nemen geen wit- en bruingoed in, zoals huishoudelijke apparatuur. Hiervoor kunt u terecht bij de milieustraat. De printplaten kunt u er vooraf uithalen en bij ons inleveren

Wat is een printplaat?

Wie weleens een computer of ander apparaat uit elkaar heeft gehaald, kent de groene ‘borden’ met gaatjes en uitstulpingen wel: Printplaten. Printplaten zijn het hart van elektrische apparaten. Belangrijke componenten worden op de plaat gemonteerd en door koperbanen (of stroombanen) met elkaar verbonden. Een printplaat is gemaakt van kunststof, epoxy of glasvezel en kan aan een of beide zijde bedrukt zijn. De dikte van een printplaat is afhankelijk van het aantal inwendige lagen, maar ligt ongeveer tussen 0,5 en 2,0 mm.

Afhankelijk van de complexiteit van de printplaat heeft het metaal op de plaat verschillende functies. Koperbanen zorgen bijvoorbeeld voor geleiding van stroom, maar beschermen ook kwetsbare elementen en zorgen voor de afvoer van warmte rondom componenten die een hoge temperatuur bereiken.

Apparatuur met printplaat

Dat er printplaten, zoals een moederbord, in computers zitten, is waarschijnlijk wel bekend. Maar wist u dat u veel vaker gebruikmaakt van apparatuur met printplaten? Ook laptops, tablets, wasmachines, cv-ketels, thermostaten en bijvoorbeeld e-readers werken dankzij printplaten.

Printplaten recyclen

Printplaten zijn tegenwoordig geen afval meer. Met moderne technieken kunnen plastic van de plaat zelf en verschillende metalen óp de plaat van elkaar gescheiden en gerecycled worden. Door uw printplaten in te leveren bij Geelhoed levert u er een bijdrage aan dat minder edelmetalen gewonnen hoeven te worden. Én u ontvangt bij ons altijd een eerlijke prijs voor uw oude printplaten. Dubbel winst!

De waarde en prijs van oude printplaten

De kwaliteit van een printplaat beoordelen we aan de hand van verschillende factoren. Zo controleren we onder meer de hoeveelheid edelmetaal die in de printplaat is verwerkt. Ook kijken we naar het aantal aanhechtingen van minder waardevolle materialen (zoals aluminium, koper en ijzer). Over het algemeen levert een complexere printplaat meer op dan een simpele. Dat komt doordat er in complexe printplaten (met meer zendfucties) meer waardevolle materialen verwerkt zijn.

We begrijpen dat het moeilijk is om zelf een inschatting te maken over wat de verdiensten zullen zijn van een printplaat en daarom is het goed om hier samen naar te kijken. Zo hanteren wij actuele prijzen voor de oude printplaten op basis van de koersen van metaal en edelmetaal. Een eenvoudig huishoudelijk apparaat heeft nou eenmaal een kleine en simpele printplaat waardoor de opbrengst lager zal uitvallen dan bij het inleveren van een printplaat van bijvoorbeeld telecomapparatuur. We leggen u bij ons in Nootdorp graag uit hoe wij de waarde van printplaten bepalen.

Meer informatie over printplaten verkopen

Neem voor informatie over het inleveren van printplaten contact met ons op via e-mail of bel ons op 015 273 05 75. U kunt ook een WhatsApp-bericht sturen naar 06 30 66 07 60.

Veelgestelde vragen over printplaten

Oude printplaten kunt u inleveren voor geld bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp. Wij betalen hoge prijzen voor uw oude printplaten.

In iedere printplaat is een kleine hoeveelheid edelmetalen verwerkt, ook goud. De precieze hoeveelheid goud varieert per type printplaat.

Ja zeker! In iedere printplaat is een kleine hoeveelheid edelmetaal verwerkt. Hierdoor leveren printplaten geld op voor recycling.

De prijzen voor printplaten die op onze website staan zijn per kg.

Oude moederborden vallen ook onder de categorie printplaten. De prijzen voor moederborden vindt u op onze prijslijst.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.