Oude printplaten verkopen

Uw oude printplaten en moederborden zijn geld waard als u ze inlevert voor recycling. Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u terecht voor het verkopen van al uw oude printplaten en elektronica schroot.

Wij kopen printplaten in voor recycling. De waarde van de printplaten – en dus de inkoopprijs – is afhankelijk van verschillende factoren. De hoeveelheid edelmetaal die in een printplaat is verwerkt, bepaalt de kwaliteit en waarde van de printplaat. Daarnaast kijken we naar het aantal aanhechtingen van: koper, aluminium en staal. Printplaten met veel aanhechtingen hebben een lagere waarde. Voor de inkoop van oude printplaten hebben wij de volgende categorieën:

  • Klasse 1
  • Klasse 2
  • Klasse 3
  • Klasse 4
  • Moederborden (GEMIXT)

De waarde van uw printplaat is afhankelijk van de categorie waartoe deze behoort. Wij hebben jarenlange ervaring met de inkoop van printplaten en onze ervaren medewerkers zijn erin bedreven om de waarde van uw printplaten te bepalen.

Printplaat of moederbord verkopen?

Komt u uit Nootdorp, Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland, de omgeving Haaglanden of van daarbuiten? U bent bij ons aan het juiste adres voor het verkopen van uw oude printplaten.

Wij hanteren actuele prijzen voor oude printplaten op basis van de koersen van metaal en edelmetaal. Om het u gemakkelijk te maken publiceren wij dagelijks de actuele prijzen van printplaten op onze website.

Actuele prijs oude printplaten

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Printplaten Klasse 1 Klasse 1 € 0.40 € 0.40
Klasse Printplaten klasse 2 Klasse 2 € 1.00 € 1.00
Printplaten Klasse 3 Klasse 3 € 2.00 € 2.00
Printplaten Klasse 4 Klasse 4 € 4.00 € 4.00
Printplaten Moederbord new gen Moederborden (GEMIXT) € 2.00 € 2.00
Bekijk alle prijzen
Bestel een container

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

015 273 0575
06 306 607 60

Algemene informatie over printplaten

Op het eerste gezicht is de waarde van een printplaat misschien niet zichtbaar, maar ze bevatten edelmetalen zoals koper, goud, zilver en palladium en leveren dus geld op wanneer u ze inlevert bij de oudmetaalhandel. Het inleveren van oude printplaten is niet alleen een lucratieve bezigheid, maar ook nog eens goed voor het milieu, omdat we de metalen kunnen scheiden en hergebruiken. Zo draagt u eraan bij dat er minder edelmetalen uit de aarde gewonnen hoeven te worden.

Maar waar vindt u die kostbare printplaten? In het dagelijks leven komt u er ongemerkt vaak mee in aanraking. Vrijwel alle elektrische apparaten worden namelijk aangestuurd door één of meerdere printplaten. Ze zitten bijvoorbeeld in bijna alle computers, (mobiele)telefoons, wasmachines, e-readers, CD- en DVD-drivers, servers, machines en andere elektrische apparaten.

Let op: Wij nemen geen wit- en bruingoed in, zoals huishoudelijke apparatuur. Hiervoor kunt u terecht bij de milieustraat. De printplaten kunt u er vooraf uithalen en bij ons inleveren

Wat is een printplaat?

Wie weleens een computer of ander apparaat uit elkaar heeft gehaald, kent de groene ‘borden’ met gaatjes en uitstulpingen wel: Printplaten. Printplaten zijn het hart van elektrische apparaten. Belangrijke componenten worden op de plaat gemonteerd en door koperbanen (of stroombanen) met elkaar verbonden. Een printplaat is gemaakt van kunststof, epoxy of glasvezel en kan aan een of beide zijde bedrukt zijn. De dikte van een printplaat is afhankelijk van het aantal inwendige lagen, maar ligt ongeveer tussen 0,5 en 2,0 mm.

Afhankelijk van de complexiteit van de printplaat heeft het metaal op de plaat verschillende functies. Koperbanen zorgen bijvoorbeeld voor geleiding van stroom, maar beschermen ook kwetsbare elementen en zorgen voor de afvoer van warmte rondom componenten die een hoge temperatuur bereiken.

Apparatuur met printplaat

Dat er printplaten, zoals een moederbord, in computers zitten, is waarschijnlijk wel bekend. Maar wist u dat u veel vaker gebruikmaakt van apparatuur met printplaten? Ook laptops, tablets, wasmachines, cv-ketels, thermostaten en bijvoorbeeld e-readers werken dankzij printplaten.

Printplaten recyclen

Printplaten zijn tegenwoordig geen afval meer. Met moderne technieken kunnen plastic van de plaat zelf en verschillende metalen óp de plaat van elkaar gescheiden en gerecycled worden. Door uw printplaten in te leveren bij Geelhoed levert u er een bijdrage aan dat minder edelmetalen gewonnen hoeven te worden. Én u ontvangt bij ons altijd een eerlijke prijs voor uw oude printplaten. Dubbel winst!

De waarde en prijs van oude printplaten

De kwaliteit van een printplaat beoordelen we aan de hand van verschillende factoren. Zo controleren we onder meer de hoeveelheid edelmetaal die in de printplaat is verwerkt. Ook kijken we naar het aantal aanhechtingen van minder waardevolle materialen (zoals aluminium, koper en ijzer). Over het algemeen levert een complexere printplaat meer op dan een simpele. Dat komt doordat er in complexe printplaten (met meer zendfucties) meer waardevolle materialen verwerkt zijn.

We begrijpen dat het moeilijk is om zelf een inschatting te maken over wat de verdiensten zullen zijn van een printplaat en daarom is het goed om hier samen naar te kijken. Zo hanteren wij actuele prijzen voor de oude printplaten op basis van de koersen van metaal en edelmetaal. Een eenvoudig huishoudelijk apparaat heeft nou eenmaal een kleine en simpele printplaat waardoor de opbrengst lager zal uitvallen dan bij het inleveren van een printplaat van bijvoorbeeld telecomapparatuur. We leggen u bij ons in Nootdorp graag uit hoe wij de waarde van printplaten bepalen.

Meer informatie over printplaten verkopen

Neem voor informatie over het inleveren van printplaten contact met ons op via e-mail of bel ons op 015 273 05 75. U kunt ook een WhatsApp-bericht sturen naar 06 30 66 07 60.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.