Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Zink inleveren Den Haag en omgeving

Oud zink of zinklegering (Zamac) inleveren in de omgeving van Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en het Westland? Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp krijgt u een hoge oud zink prijs. Belt u ons gerust vooraf over de oud zinkprijs.

Dagprijzen?
Bel of stuur een WhatsApp!
015 273 0575
06 306 607 60

Oud zink prijs

Wij hanteren prijzen voor oud zink en zinklegering op basis van de koers van nieuw Zink op de Londense metaalbeurs (zie onderstaande grafiek). De afgelopen 12 maanden varieerde de inkoopprijs van zink (onze zinkprijs) tussen € 1,00 en € 1,55 per kilo.

De grafiek met de beurskoers van zink beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

Neem voor informatie over de actuele prijzen contact met ons op via e-mail of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60.

Zink verkopen is heel gemakkelijk

Heeft u oud zink, bijvoorbeeld afkomstig van oude daken of goten? Het verkopen van uw oud zink is heel gemakkelijk. U kunt gewoon gedurende openingstijden naar ons adres in Nootdorp (tussen Den Haag, het Westland, Zoetermeer en Delft) komen en door de poort ons terrein op rijden. Onze medewerkers hebben tientallen jaren ervaring en helpen u graag bij het lossen en inleveren van het oude metaal. Uiteraard kunnen zij u ook vooraf over de oud zink prijzen informeren. Uw materiaal wordt gelost en gewogen, open en eerlijk. Wij betalen u direct, contant of per bank (net wat u wilt).

Voor particulieren en bedrijven

Oud zink wordt vaak ingeleverd door bedrijven zoals loodgieters, aannemers,  dakdekkers en sloopbedrijven. Maar natuurlijk zijn ook particulieren met oud zink bij ons aan het juiste adres. Vanaf een klein stuk oud zink tot containers vol met metaal, zijn wij het adres in de omgeving van Delft, Leiden, Den Haag, Delft en het Westland. We zijn goed bereikbaar via afslag 5 op de A12 en ontvangen dagelijks klanten die op zoek zijn naar goede oud zink prijzen vanuit vrijwel de hele Randstad.

Grote partijen zink verkopen

Heeft u een grote partij oud zink of andere metalen? Wij kunnen desgewenst grotere partijen zink ook bij u afhalen, zonder bijkomende kosten. We hebben hiervoor voertuigen, containers en bakken in allerlei soorten en maten beschikbaar.

Voorbeelden van verschillende soorten zink, klaar voor recycling

Algemene informatie over zink

Zink (afkorting Zn, soortelijk gewicht 7,1, smeltpunt 419˚C) is blauwachtig/grijs van kleur, zwaar, duurzaam en heeft een natuurlijke uitstraling. Zink is zelfs een onmisbaar element in het menselijk lichaam en andere levende organismen.

Toepassingen van zink
De mensheid gebruikt het metaal al eeuwenlang voor dakbedekking en hemelwaterafvoersystemen. Tegenwoordig wordt veel zink gebruikt voor het beschermen van staal tegen corrosie (verzinken). Maar ook in Zamak (legeringeren met zink als basis), dat wordt toegepast voor onderdelen in de auto-industrie en in huishoudelijke apparatuur. Verder vindt zink zijn weg in andere legeringen als messing (geel koper) en brons en in verf en farmaceutische producten. Net als bij lood wordt er wereldwijd flink wat zink gebruikt: Meer dan 5 miljoen ton per jaar.

Recycling van zink en bepaling van de oud zink prijs
Zink is goed recyclebaar uit reststoffen van verzinkerijen en oud zink, dat bij het slopen of vervangen van daken vrijkomt. Het hersmeltpercentage van zink is relatief laag (30%). Dat komt doordat bij het hersmelten van verzinkt staal en zinkhoudende legeringen veel zink verloren gaat.

Dat maakt zinkrecycling echter niet minder belangrijk. Nederland heeft één primaire zinksmelter (Nyrstar in Budel), maar het hersmelten van zink vindt plaats in het buitenland. Een nadeel van zink is dat het in te hoge concentraties gevaar voor het milieu kan opleveren.

De oud zink prijs en onze zink inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Routebeschrijving – Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.