Oud zink inleveren Den Haag en omgeving

Oud zink of zinklegering (Zamac) inleveren in de omgeving van Delft, Den Haag, Zoetermeer, Leiden en het Westland? Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp krijgt u een hoge oud zink prijs. Belt u ons gerust vooraf over de oud zinkprijs.

Zink verkopen is heel gemakkelijk

Heeft u oud zink, bijvoorbeeld afkomstig van oude daken of goten? Het verkopen van uw oude zink is heel gemakkelijk. Kom tijdens openingstijden naar ons adres in Nootdorp (tussen Den Haag, het Westland, Zoetermeer en Delft) en rijd ons terrein op. Onze medewerkers hebben tientallen jaren ervaring en helpen u graag bij het lossen en inleveren van uw oude metaal. Wij lossen en wegen uw materiaal, open en eerlijk en betalen u direct, contant of per bank (net wat u wilt).

Wij hanteren prijzen voor oud zink en zinklegering op basis van de koers van zink op de Londense metaalbeurs. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze actuele prijzen voor zink op de website.

Actuele prijs oud zink

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere kabelsoorten of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Zink Zink € 1.40 € 1.40
Bekijk alle prijzen
Bestel een container

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

015 273 0575
06 306 607 60

Grote partijen zink verkopen

Heeft u een grote partij oud zink of andere metalen? Wij kunnen grotere partijen zink ook bij u afhalen, zonder bijkomende kosten. We hebben hiervoor voertuigen, containers en bakken in allerlei soorten en maten beschikbaar.

Voor particulieren en bedrijven

Bedrijven zoals loodgieters, aannemers, dakdekkers en sloopbedrijven komen vaak oud zink bij ons inleveren, maar ook particulieren met oud zink zijn bij ons aan het juiste adres. Van een klein stuk oud zink tot containers vol met metaal, wij helpen u snel en betalen een marktconforme prijs voor uw oude zink. Geelhoed is hét adres voor het inleveren van oude metalen in de omgeving van Delft, Leiden, Den Haag, Delft en het Westland. We zijn goed bereikbaar via afslag 5 op de A12 en ontvangen dagelijks klanten die op zoek zijn naar goede oud zink prijzen vanuit vrijwel de hele Randstad.

Ontwikkelingen in de zinkprijzen

Wij hanteren oud zink prijzen op basis van de koersen van nieuw zink in Londen. De grafiek met de beurskoers van zink beschrijft de prijs van nieuw zink over het afgelopen jaar.

De grafiek met de beurskoers van zink beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

Algemene informatie over zink

Zink (afkorting Zn, soortelijk gewicht 7,1, smeltpunt 419˚C) is blauwachtig/grijs van kleur, zwaar, duurzaam en heeft een natuurlijke uitstraling. Zink is zelfs een onmisbaar element in het menselijk lichaam en andere levende organismen.

Toepassingen van zink

De mensheid gebruikt het metaal al eeuwenlang voor dakbedekking en hemelwaterafvoersystemen. Tegenwoordig wordt veel zink gebruikt voor het beschermen van staal tegen corrosie (verzinken). Maar ook in Zamak (legeringeren met zink als basis), dat wordt toegepast voor onderdelen in de auto-industrie en in huishoudelijke apparatuur. Verder vindt zink zijn weg in andere legeringen als messing (geel koper) en brons en in verf en farmaceutische producten. Net als bij lood wordt er wereldwijd flink wat zink gebruikt: Meer dan 5 miljoen ton per jaar.

Zinkrecycling en bepaling oud zink prijs

Zink is goed recyclebaar uit reststoffen van verzinkerijen en oud zink, dat bij het slopen of vervangen van daken vrijkomt. Het hersmeltpercentage van zink is relatief laag (30%). Dat komt doordat bij het hersmelten van verzinkt staal en zinkhoudende legeringen veel zink verloren gaat.

Dat maakt zinkrecycling echter niet minder belangrijk. Nederland heeft één primaire zinksmelter (Nyrstar in Budel), maar het hersmelten van zink vindt plaats in het buitenland. Een nadeel van zink is dat het in te hoge concentraties gevaar voor het milieu kan opleveren.

De oud zink prijs en onze zink inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.