Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Informatie over zink en de prijs van oud zink

Kom tijdens openingstijden naar ons adres in Nootdorp (vlakbij Den Haag en Delft) en rijd gewoon door de poort ons terrein op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag en snel en kunnen u vooraf over de oud zink prijzen informeren. Uw materiaal wordt gelost en gewogen, open en eerlijk. Wij betalen u direct, contant of per bank (net wat u wilt). Belt u ook gerust vooraf over de zinkprijs!

Desgewenst kan Geelhoed wat grotere partijen zink ook bij u afhalen, zonder bijkomende kosten. We hebben hiervoor voertuigen, containers en bakken in allerlei soorten en maten beschikbaar.

Een bak speelgoed auto's van zinklegering

Hoe bepalen wij de oud zink prijs?

Wij hanteren prijzen voor oud zink op basis van de LME-koersen (zie onderstaande grafiek). De afgelopen 12 maanden varieerde de inkoopprijs van zink (onze zinkprijs) tussen € 1,00 en € 1,60 per kilo.

Neem voor informatie over de actuele prijzen contact met ons op via email of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60

Dagprijzen? Bel ons!

015 273 0575

Actuele prijs oud zink (LME-koers)

Actuele prijzen zijn gebaseerd op de LME-koers voor zink.

De grafiek met de beurskoers van zink beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Voorbeelden van verschillende soorten zink, klaar voor recycling

Nieuws over de oud zink prijs

April 2019: Metaalprijzen 1e kwartaal 2019 redelijk constant

Na een afwachtend begin hebben de metaalprijzen zich in het eerste kwartaal van 2019 aardig staande weten te houden. Dit geldt voor zowel de ferro als de nonferro metalen. Belangrijkste oorzaak is de vraag vanuit China, die door de bevolkingsgroei, industrialisatie en een stijgend welvaartsniveau onveranderd hoog blijft.

Ook Zink steeg sinds het begin van het jaar een kleine 20% De LME ging van €2.150,- per ton in januari naar ca. €2.650,- per ton begin april. De koers van Lood leek aanvankelijk dezelfde weg omhoog te gaan als het Zink, maar na een kortstondige piek in maart tot bijna €1.900,- per ton is de LME koers inmiddels teruggezakt naar €1.750,- per ton. Dit is nog wel enkele procenten hoger dan de koers van begin januari. De prijs voor Zink ligt nu tussen de €1,50 en €1,70 per kg.

Februari 2019: Metaalprijzen sinds begin februari weer in de lift

Nadat zowel de ferro als nonferro metalen 2018 enigszins in mineur afgesloten hadden, lijken de meeste metalen in 2019 weer aardig op te krabbelen. Vooral de ijzerprijzen kregen in  de afgelopen weken een onverwachte opleving. Dit heeft alles te maken met de mijnramp, die onlangs in Brazilië plaatsvond. Als gevolg hiervan zijn om veiligheidsredenen een aantal andere ijzerertsmijnen stil gelegd en ook in Australië is het productieniveau lager als gevolg van overstromingen. Dit drijft de vraag naar schroot behoorlijk op en de prijs van de meeste oud ijzer soorten is de afgelopen weken daardoor met zo’n € 40,- per ton gestegen.

Ook de nonferro metalen zijn na een voorzichtige januarimaand sinds begin februari weer gaan stijgen. Waarschijnlijk leidt de verbeterde handelsrelatie tussen Amerika en China tot wat meer vertrouwen. Met name de koersen van koper, zink en lood zijn zo’n 10 tot 15% gestegen.

Augustus 2018: Handelsoorlog zet prijzen metalen onder druk

Recent hebben de Verenigde Staten en China elkaar over en weer importheffingen opgelegd. Deze doen de metaalprijzen en ook de oud zink prijs geen goed. De meeste nonferro metalen hebben in de loop van juli tussen de 10 en 20% aan waarde verloren.

Gevolgen voor de oud zink prijzen

De beurskoersen van lood en zink zijn sinds half juni met respectievelijk € 450,- en € 650,- per ton gezakt. Dit resulteerde in een prijsdaling van ca. 35 cent voor oud lood en ca. 50 cent voor oud zink. Toch ligt de prijs van lood nog zo’n € 200,- per ton en voor zink zo’n € 500,- per ton boven het gemiddelde van 2016. Toen de koersen van metalen op het dieptepunt waren sinds de bankencrisis in 2008. Het loont dus nog steeds de moeite om uw metalen bij Geelhoed in te leveren. Hoe de oud zink prijs ontwikkeling in de komende tijd zal zijn valt moeilijk te voorspellen. Deze zal afhangen van de handelsbeperkingen die bepalend zijn voor het vertrouwen in de wereldeconomie.

Maart 2018: Zinkprijs gunstige ontwikkeling...

Nadat de metaalprijzen in 2017 al een gunstige ontwikkeling hebben doorgemaakt blijft het hoge niveau van vooral zink en lood in de eerste maanden van 2018 behoorlijk gehandhaafd. De koers van zink op de Metal Exchange in Londen (LME) is vanaf het begin van 2018 tot begin maart niet onder onder de € 2.800,-per ton geweest. De inkoopprijzen zijn naar een recordhoogte van € 1,40 – € 1,70 per kg gestegen.  Door de onrust over een dreigende handelsoorlog tussen de VS en Europa zijn de koersen in de 2e week van maart wel weer enigszins terug gelopen. Op 8 maart stond de LME van Zink op € 2.600,- per ton.

De verkoop van zink bij de huidige oud zink prijzen

De afzet van metalen bij de fabrieken blijft lastig, omdat deze – ondanks de hoge prijzen – flinke voorraden hebben. Hierdoor zitten veel bedrijven met grote hoeveelheden metalen die moeilijk kwijt te raken zijn, wat met de hoge prijzen soms tot liquiditeitsproblemen kan leiden.

Augustus 2017: Zinkprijs stijgt fors

De LME-koers van zink kende in de maanden mei en juni een behoorlijke terugval ten opzichte van het eerste kwartaal van 2017. Tijdens en direct na de bouwvak is de prijs echter weer aan een gestage opmars begonnen. De prijs van nieuw zink staat inmiddels weer ruim boven de  € 2.500 per ton. Hierdoor zijn ook de prijzen van het zinkschroot weer flink omhoog gegaan.

De oud zink prijzen en de internationale ontwikkelingen

De gestegen oud zink prijzen hebben onder andere te maken met aardbevingen in China, waardoor een aantal mijnen is stil komen te liggen. Er zijn veel speculatieve aankopen van zink gedaan, vooral toen de LME de $ 3.000 grens doorbrak. Hoe lang de hogere zinkprijs gehandhaafd blijft is nog de vraag. Wellicht is het nu een mooi moment om uw voorraad ‘oud zink’ op te ruimen.

Mei 2017: Zinkprijs over hoogtepunt heen

Evenals de andere metalen zijn ook zink en lood niet aan de forse prijsdaling van de laatste weken ontkomen. De LME koers van zink is na een aantal maanden boven de € 2.500 per ton in april weer teruggezakt. Het nieuwe niveau ligt tussen de € 2.200 en € 2.300. Nog steeds zeer acceptabel, maar de prijzen van oud zink worden er wel enigszins door gedrukt. Ook bij zink en lood is de afgenomen vraag vanuit China en de in waarde gedaalde dollar de belangrijkste oorzaak van de oud zink prijsdaling.

Algemene informatie over zink

Zink (afkorting Zn, soortelijk gewicht 7,1, smeltpunt 419˚C) is blauwachtig/grijs van kleur, zwaar, duurzaam en heeft een natuurlijke uitstraling. Zink is zelfs een onmisbaar element in het menselijk lichaam en andere levende organismen.

Toepassingen van zink

De mensheid gebruikt het metaal al eeuwenlang voor dakbedekking en hemelwaterafvoersystemen. Tegenwoordig wordt veel zink gebruikt voor het beschermen van staal tegen corrosie (verzinken). Maar ook in Zamak (legeringeren met zink als basis), dat wordt toegepast voor onderdelen in de auto-industrie en in huishoudelijke apparatuur. Verder vindt zink zijn weg in andere legeringen als messing (geel koper) en brons en in verf en farmaceutische producten. Net als bij lood wordt er wereldwijd flink wat zink gebruikt: Meer dan 5 miljoen ton per jaar.

Foto’s van allerlei zink toepassingen

Afbeeldingen van de productie(processen) van zink

Recycling van zink en bepaling van de oud zink prijs

Zink is goed recyclebaar uit reststoffen van verzinkerijen en oud zink, dat bij het slopen of vervangen van daken vrijkomt. Het hersmeltpercentage van zink is relatief laag (30%). Dat komt doordat bij het hersmelten van verzinkt staal en zinkhoudende legeringen veel zink verloren gaat.

Dat maakt zinkrecycling echter niet minder belangrijk. Nederland heeft één primaire zinksmelter (Nyrstar in Budel), maar het hersmelten van zink vindt plaats in het buitenland. Een nadeel van zink is dat het in te hoge concentraties gevaar voor het milieu kan opleveren.

De oud zink prijs en onze zink inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Routebeschrijving – Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. plattegrond