Metalen persen

Geelhoed heeft al meer dan veertig jaar ervaring met het persen van metalen. Onze aanpak staat garant voor efficiëntie in handling, transport en export. Onze medewerkers zijn dagelijks bezig met metalen persen (pakketteren). Sinds 2019 maken we bij het persen volop gebruik van zonne-energie die we met 470 zonnepanelen op het dak zelf opwekken.

Proefpersing 25% korting

Nog nooit van onze persservice gebruikgemaakt? Spreek voor eind 2024 een proefpersing af en ontvang 25% korting op die proefpersing. We persen dan een vracht van uw materiaal om het effect en de voordelen te demonstreren.

Voordelen van persen en pakketteren

  • Bespaar ruimte bij het opslaan
  • Vervoer metalen efficiënter
  • Beding een hogere prijs bij afnemers

Het efficiënt en veilig opslaan, vervoeren, exporteren, verwerken en smelten van metalen is geen eenvoudige opgave. Wanneer u de voordelen en toegevoegde waarde van het pakketteren herkent, bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze ervaren mensen zorgen voor snelle service, logistiek inzicht en gunstige bewerkingsprijzen. Gepakketteerd kunt u uw oude metalen efficiënter opslaan en vervoeren en vaak ook een hogere prijs bedingen bij de verwerkers en smelters.

Persen van metalen

Welke materialen kunnen we pakketteren?

Het persen van aluminium (folie, offset, draaisels, luxaflex, draad, radiateuren, koelers) koper/messing (plaat, snippers, millberry/handgepeld), zink, lood, ijzer en roestvrij staal behoort tot de mogelijkheden (pakketmaat in cm: 40 x 40 x variabele lengte). Bovendien zijn voor het snijden van aluminium folierollen, sorteren, palletteren en laden van pakketten in zeecontainers moderne voorzieningen aanwezig. De metalen kunnen door u worden aangeleverd en afgehaald op onze bedrijfslocatie, maar Geelhoed kan het transport ook voor u verzorgen.

Meer weten of een demo of proefpersing afspreken?

Openingstijden

Maandag

07.30 – 17.00 uur

Dinsdag

07.30 – 17.00 uur

Woensdag

07.30 – 17.00 uur

Donderdag

07.30 – 17.00 uur

Vrijdag

07.30 – 17.00 uur

Zaterdag

gesloten

Zondag

gesloten

Feestdagen

gesloten

Waarom persen bij Geelhoed?

  • Mogelijkheid om gemakkelijk op te slaan
  • Pakketteren van metalen bespaart u ruimte
  • U bespaart kosten bij opslag en export
  • Geelhoed perst energieneutraal met zelfopgewekte energie
  • Meer dan 40 jaar ervaring met pakketteren
  • Logistiek inzicht, snelle service en klantgericht
  • Gunstige bewerkingsprijzen

Ervaring met persen van metalen

We zijn al ruim veertig jaar actief in het pakketteren voor derden en veel van uw collega’s hebben de weg naar ons bedrijf al weten te vinden. Met onze pers van Metso-Lindemann kunnen we snel, flexibel en servicegericht werken. Lees een uitgebreid artikel in het vakblad Schroot van maart 2020 over het persen (pakketteren) van metalen bij Geelhoed Metaalhandel. Zo kunt u nagaan of u baat heeft bij het (laten) persen van uw metalen.

Persen op duurzame energie

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. Opwarming van de aarde is een feit en daar kunnen we als metaalsector de ogen niet voor sluiten. We hebben als branche een gedeelde verantwoordelijkheid om het milieu niet verder te belasten. Die verantwoordelijkheid voelen we. Daarom wekken we sinds december 2019 eigen energie op met de 470 zonnepanelen op ons dak, zodat we bij het persen van metalen voor een groot deel gebruik kunnen maken van hernieuwbare energie. In 2020 opereerde onze metaalhandel qua elektriciteit zelfs energieneutraal. In dit artikel in vakblad Schroot lichten we onze keuze toe.

Vindt u het leuk om onze pers en haar prestaties van dichtbij te bekijken? U bent van harte welkom. Wij verzorgen ook graag een demonstratie ‘om te laten zien wat er van uw materiaal overblijft’. Neem contact met ons op via email of bel ons op 015 273 0575.

Materiaal dat wij kunnen persen – Het effect van het persen van metalen

Zoals u bovenaan deze pagina kunt lezen, is het mogelijk om verschillende soorten oude metalen te laten persen. Als u door de foto’s hieronder bladert, ziet u welk effect persen heeft op verschillende soorten metalen. Het zijn een aantal voorbeelden van materiaal voor en na het persproces. We kunnen nog veel meer materialen persen. Staat uw metaal er niet bij? Neem contact met ons op voor meer informatie of een proefpersing. 

Aluminium blikjes

Offsetplaten

Draaisels

Aluminium koper koelers

Aluminium draad

Koper legering