Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Oud RVS Prijs bij Geelhoed Metaalhandel

Op zoek naar de oud RVS prijs in Den Haag en omgeving? Dan bent u bij Geelhoed Metaalhandel aan het juiste adres. Wij betalen hoge oud roestvrij staal prijzen en u kunt bij ons terecht met al uw soorten roestvrij staal (RVS). U kunt denken aan 304, 316, roestvrij staal platen, stukken, pijpen, leidingen, RVS draaisels en spanen, RVS materiaal uit keukens en roestvast staal afkomstig van machines en industriële installaties.

Dagprijzen?
Bel of stuur een WhatsApp!
015 273 0575
06 306 607 60

RVS Prijzen

We betalen u een hoge oud roestvrij staal prijs en geven vooraf duidelijkheid over de waarde van het materiaal. Met een modern analyse-apparaat kunnen we snel en precies de samenstelling van uw RVS legering (bv Nikkel-gehalte) vaststellen en de exacte waarde van uw oude roestvrij staal bepalen. U kunt zelf kiezen voor contante betaling of betaling per bank.

Onze oud RVS prijs is gebaseerd op de beurskoers van Nikkel in Londen (zie onderstaande grafiek). De afgelopen 12 maanden varieerde de inkoopprijs van roestvrij staal 304 (18/8) tussen € 0,60 en € 1,00 per kilo. Voor RVS 316 werden hogere prijzen betaald.

De grafiek met de beurskoers van nikkel beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Oud RVS inleveren Den Haag, Delft en omgeving

Roestvrij staal inleveren tegen een hoge prijs kan bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp. Met meer dan 60 jaar ervaring zijn we een betrouwbare afnemer van al uw RVS afval en andere oude metalen, Onze oud metaalhandel is via afslag 5 op de A12 goed bereikbaar vanuit de hele Randstad. Dagelijks ontvangen we particuliere en zakelijke klanten vanuit de regio Den Haag, Leiden, Rotterdam, Zoetermeer, Delft, het Westland en ver daarbuiten.

Om uw roestvrij staal in te leveren, hoeft u geen afspraak te maken. U kunt tijdens onze openingsuren langskomen met het RVS en wij staan garant voor een snelle, zorgvuldige en vriendelijke afhandeling.

Bij voldoende hoeveelheden kunnen wij het oude roestvrij staal ook bij u ophalen. Voor het afhalen en vervoeren van uw RVS, hebben we bakjes, containers, pick-up trucks en vrachtwagens in verschillende soorten en maten beschikbaar.

Meer informatie over oud RVS verkopen?

Neem voor informatie over actuele oud RVS prijzen contact met ons op via email of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60 of via het contactformulier direct een bericht sturen.

Voorbeelden van RVS klaar voor recycling

Algemene informatie over RVS

RVS of roestvrijstaal
Roestvast staal, ook RVS of inox genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal, trekt niet aan de magneet en is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium terug te vinden. Het eerste roestvaste staal werd gegoten in 1913 door Harry Brearley in het laboratorium Brown-Firth in het kader van onderzoek voor de wapenindustrie. De magnetische eigenschap van rvs wordt bepaald door de kristalstructuur, dus door de samenstelling van het soort rvs.

Soorten Roestvrij staal en het bepalen van de oud RVS prijs
Er bestaan verschillende soorten RVS, bijvoorbeeld:

  • AISI 304 (ook wel inox 18/8) bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Het is een veelgebruikt staal vanwege zijn goede warmteongevoeligheid tot 400°C. Door koudvervorming wordt de legering zwak magnetisch. De lasbaarheid is zeer goed; Waar wordt dit voor gebruikt?
  • AISI 316 (EN 1.4401), een meer corrosiebestendige en duurdere soort met 16% chroom en 10% nikkel en 2% molybdeen. Type 316 is beter bestand tegen zoutcorrosie en wordt veel toegepast in de scheikundige industrie;
  • 316L (“L” staat voor “low carbon”) heeft een laag koolstofgehalte om een gemakkelijker lasbaar roestvast staal te verkrijgen, en de corrosiegevoeligheid na het lassen te beperken.

De oud RVS prijs en onze roestvrij staal inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koersen van nikkel en ijzer.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.