Oud RVS prijs bij Geelhoed Metaalhandel

Op zoek naar de oud rvs prijs en een goede afnemer voor oud roestvrijstaal in Den Haag en omgeving? Dan bent u bij Geelhoed Metaalhandel aan het juiste adres. Wij betalen hoge oud roestvrijstaal prijzen en u kunt bij ons terecht met al uw soorten roestvrijstaal (rvs). U kunt denken aan 304, 316, roestvrijstalen platen, stukken, pijpen, leidingen, rvs draaisels en spanen en roestvast staal afkomstig van machines en industriële installaties.

We betalen u een hoge oud roestvrijstaal prijs en geven vooraf duidelijkheid over de waarde van het materiaal. Met een modern analyse-apparaat kunnen we snel en precies de samenstelling van uw rvs legering (bijvoorbeeld het nikkelgehalte) vaststellen en de exacte waarde van uw oude roestvrijstaal bepalen. U kunt zelf kiezen voor contante betaling of betaling per bank. Wij hanteren actuele prijzen voor oud roestvaststaal op basis van de LME-koersen voor nieuwe metalen. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze oud rvs prijzen op de website.

Hoogwaardig RVS / nikkel-legeringen

Geelhoed Metaalhandel is gespecialiseerd in de inkoop van hoogwaardig roestvrijstaal / nikkel-legeringen. U kunt hierbij denken aan soorten als: invar, monel, 310, 316, cupronickel, hastelloy en alle hoogwaardige roestvrijstaal soorten. Met behulp van een metaal analyse apparaat kunnen wij de samenstelling van de roestvrijstaal-legering testen. Aan de hand van de samenstelling van de legering bepalen wij de prijs. Voorbeelden van roestvrijstaal soorten die wij inkopen:

  • RVS / INOX 304
  • RVS / INOX 310
  • RVS / INOX 316
  • Invar
  • Monel
  • Hastelloy
  • Cupronickel

Actuele prijs oud RVS

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere soorten roestvrijstaal of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Roestvrijstaal RVS / INOX € 0.95 € 0.95
RVS draaisel RVS draaisel € 0.70 € 0.70

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

Oud RVS inleveren Den Haag en omgeving

Roestvrijstaal inleveren tegen een hoge prijs kan bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp. Met meer dan 60 jaar ervaring zijn we een betrouwbare afnemer van al uw rvs afval en andere oude metalen, Onze oudmetaalhandel is via afslag 5 op de A12 goed bereikbaar vanuit de hele Randstad. Dagelijks ontvangen we particuliere en zakelijke klanten vanuit de regio Den Haag, Leiden, Rotterdam, Rijswijk. Zoetermeer, Delft, het Westland en ver daarbuiten.

Om uw roestvrijstaal in te leveren, hoeft u geen afspraak te maken. U kunt tijdens onze openingsuren langskomen met het rvs. Wij staan garant voor een snelle, zorgvuldige en klantvriendelijke afhandeling.

Bij voldoende hoeveelheden kunnen wij het oude roestvrijstaal ook bij u ophalen. Voor het afhalen en vervoeren van uw rvs, hebben we vrachtwagens, pick-up trucks en containers en bakken in verschillende soorten en maten beschikbaar.

Ontwikkelingen in de RVS prijs

Onze oud rvs prijs is onder meer gebaseerd op de beurskoers van Nikkel in London (zie onderstaande grafiek).

De grafiek met de beurskoers van nikkel beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Algemene informatie over roestvrijstaal

RVS of roestvrijstaal

Roestvast staal, ook rvs of inox genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal, trekt niet aan de magneet en is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 11% tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium terug te vinden. Het eerste roestvaste staal werd gegoten in 1913 door Harry Brearley in het laboratorium Brown-Firth in het kader van onderzoek voor de wapenindustrie. De magnetische eigenschap van rvs wordt bepaald door de kristalstructuur, dus door de samenstelling van het soort rvs.

Soorten en bepaling van de oud RVS prijs

Er bestaan verschillende soorten rvs, bijvoorbeeld:

  • AISI 304 (ook wel inox 18/8) bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Het is een veelgebruikt staal vanwege zijn goede warmteongevoeligheid tot 400°C. Door koudvervorming wordt de legering zwak magnetisch. De lasbaarheid is zeer goed.
  • AISI 316 (EN 1.4401), een meer corrosiebestendige en duurdere soort met 16% chroom en 10% nikkel en 2% molybdeen. Type 316 is beter bestand tegen zoutcorrosie en wordt veel toegepast in de scheikundige industrie;
  • 316L (“L” staat voor “low carbon”) heeft een laag koolstofgehalte om een gemakkelijker lasbaar roestvast staal te verkrijgen, en de corrosiegevoeligheid na het lassen te beperken.

De oud rvs prijs en onze roestvrijstaal inkoop prijzen baseren we op de LME-koersen van nikkel en ijzer.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapelle, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.