Geelhoed Metaalhandel koopt alle soorten oud roestvrijstaal

Op zoek naar de oud rvs prijs en een betrouwbare afnemer om uw oud roestvrijstaal aan te verkopen in Den Haag en omgeving? Dan bent u bij Geelhoed Metaalhandel aan het juiste adres. Dagelijks kopen wij grote partijen oud rvs in. Wij betalen actuele oud roestvrijstaal prijzen en u kunt bij ons terecht met al uw soorten roestvrijstaal (rvs). Zoals:

 • Roestvrijstaal 304;
 • Roestvrijstaal 316;
 • Roestvrijstalen platen, stukken, pijpen, leidingen, rvs buizen;
 • Roestvrijstaal draaisels en spanen;
 • Roestvrijstaal afkomstig van machines en industriële installaties.

Ook alle andere roestvrij staal soorten en andere voorwerpen kunt u aan ons verkopen. Vanaf de a12 uit Den Haag zijn wij goed bereikbaar.

Actuele prijs oud RVS

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere soorten roestvrijstaal of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
oud roestvrijstaal RVS / INOX € 1.10 € 1.10
oud roestvrijstaal RVS draaisel € 0.70 € 0.70

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

Oud roestvrijstaal prijs

Geelhoed Metaalhandel betaalt een hoge oud roestvrijstaal prijs. Met een modern analyse-apparaat kunnen we snel en precies de samenstelling van uw rvs legering (bijvoorbeeld het nikkelgehalte) vaststellen en de exacte waarde van uw oude roestvrijstaal bepalen. Hierdoor krijgt u altijd de juiste prijs voor uw rvs & metaalsoort bij inlevering.

Wij hanteren actuele dagprijzen voor oud roestvaststaal op basis van de LME-beurkoersen voor nikkel. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks de actuele oud rvs dagprijs op onze website en kunt u zien wat de rvs prijs staat per kg. Zo weet u altijd van te voren wat uw oud rvs oplevert per kilo. Betaling kan direct contant of per bank. Kom gerust langs tijdens openingstijden.

Oud roestvrijstaal container voor bedrijven

Geelhoed Metaalhandel heeft ruim 70 jaar ervaring met de inkoop en recycling van alle roesvrijstaal soorten en is daarnaast dé afnemer voor grote partijen. Ook zijn wij gespecialiseerd in de inkoop van premium / exotische roesvrijstaal- en nikkellegeringen. Voor fabrieken en metaalbewerkingsbedrijven hebben wij verschillende containers en bakken beschikbaar voor opslag van roestvrijstaal en metaalsoorten. Wij kunnen volle bakken en containers altijd snel ophalen en omwisselen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Ontwikkelingen in de RVS prijs

Onze oud rvs prijs is onder meer gebaseerd op de beurskoers van Nikkel in London (zie onderstaande grafiek).

De grafiek met de beurskoers van nikkel beschrijft de prijs van dit metaal over van het afgelopen jaar

Hoe werkt het inleveren van oud roestvrijstaal bij Geelhoed?

 1. Om uw roestvrijstaal in te leveren, hoeft u geen afspraak te maken. U kunt tijdens openingsuren langsrijden om uw rvs en alle andere oud metaalsoorten te verkopen. Ons adres is Ambachtshof 2 in Nootdorp.
 2. Een van onze medewerkers weegt uw metalen zorgvuldig per soort en per kilogram.
 3. De betaling vindt direct plaats: contact of per bank.
 4. Wij staan garant voor een snelle, zorgvuldige en klantvriendelijke afhandeling.

Oud rvs laten ophalen

Bij voldoende hoeveelheden kunnen wij het oude roestvrijstaal ook bij u ophalen. Voor het afhalen en vervoeren van uw rvs, hebben we vrachtwagens, pick-up trucks en containers en bakken in verschillende soorten en maten beschikbaar. Neem contact op de mogelijkheden te bespreken.

Algemene informatie over roestvrijstaal

RVS of roestvrijstaal

Roestvast staal, ook rvs of inox genoemd en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal, trekt niet aan de magneet en is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 11% tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof nodig. Verder zijn in veel soorten roestvast staal ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium terug te vinden. Het eerste roestvaste staal werd gegoten in 1913 door Harry Brearley in het laboratorium Brown-Firth in het kader van onderzoek voor de wapenindustrie. De magnetische eigenschap van rvs wordt bepaald door de kristalstructuur, dus door de samenstelling van het soort rvs.

Soorten en bepaling van de oud RVS prijs

Er bestaan verschillende soorten rvs, bijvoorbeeld:

 • AISI 304 (ook wel inox 18/8) bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Het is een veelgebruikt staal vanwege zijn goede warmteongevoeligheid tot 400°C. Door koudvervorming wordt de legering zwak magnetisch. De lasbaarheid is zeer goed.
 • AISI 316 (EN 1.4401), een meer corrosiebestendige en duurdere soort met 16% chroom en 10% nikkel en 2% molybdeen. Type 316 is beter bestand tegen zoutcorrosie en wordt veel toegepast in de scheikundige industrie;
 • 316L (“L” staat voor “low carbon”) heeft een laag koolstofgehalte om een gemakkelijker lasbaar roestvast staal te verkrijgen, en de corrosiegevoeligheid na het lassen te beperken.

De oud rvs prijs en onze roestvrijstaal inkoop prijzen baseren we op de LME-koersen van nikkel en ijzer.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapelle, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.

Veelgestelde vragen over rvs

De prijs van oud rvs is afhankelijk van vraag en aanbod. De actuele roestvrijstaalprijs wisselt per dag. Op de prijslijst op onze website kunt u zien wat roestvrijstaal waard is per kg.

Rvs heeft grotendeels dezelfde legeringselementen als oud ijzer, maar aan de legering van rvs is ook nikkel en chroom toegevoegd zodat het materiaal niet roest. Oud ijzer en rvs kunt u bij Geelhoed Metaalhandel (vlakbij Den Haag) verkopen.

Door oud roestvrijstaal in te leveren, levert u een bijdrage aan een beter milieu. Door metalen te recyclen kunnen grondstoffen worden hergebruikt. Daarnaast levert het inleveren van roestvrijstaal voor u ook geld op.

Het nikkel gehalte in roestvrijstaal 316 is hoger dan in roestvrijstaal 304. Hierdoor levert rvs 316 meer op voor recycling dan rvs 304.

Grote partijen rvs kunnen wij afhalen. Hierbij geldt een minimum van 500kg. Voor zakelijke klanten hebben wij verschillend bakken en containers beschikbaar (bijvoorbeeld: vloeistofdichte containers voor roesvrijstaaldraaisel). U kunt dan gebruik maken van onze speciale afhaalservice.

U kunt alle rvs soorten bij ons inleveren. Met behulp van ons metaal analyse apparaat kunnen wij alle rvs legeringen bepalen en voor de juiste roestvrijstaalprijs inkopen.

Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u oud roestvrijstaal inleveren. Wij zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag via de a12.

Op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.