Koper verkopen in Den Haag en omgeving

Verschillende soorten koper inleveren

Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u terecht voor het inleveren van al uw kopersoorten: rood koper (pijp), rood koperdraad, messing, geel koper, gemengd koper, knip-koper, vertind koper, elektrolytisch koper, handgepeld koper (millberry), koperdraaisels, brons, boilers, cv-ketels en nog veel meer.

Koper verkopen?

Komt u uit Nootdorp, Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland, de omgeving Haaglanden of van daarbuiten? U bent bij ons aan het juiste adres voor het verkopen van oud koper. Als u bij ons uw koper komt inleveren, kunnen we eventueel met een modern analyse-apparaat snel de samenstelling van uw koperlegering vaststellen en zo de waarde van uw metaal bepalen.

Wij hanteren actuele prijzen voor oud koper op basis van de LME-koersen voor nieuwe metalen. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze oud koper prijzen op de website.

Actuele prijs oud koper

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere kopersoorten of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Koper handgepeld Handgepeld koper € 7.20 € 7.20
Rood koper Rood koper € 6.55 € 6.55
Vertind licht koper Vertind rood koper € 6.30 € 6.30
Knip gemengd koper Knip (gemengd) rood koper € 5.00 € 5.00
Geel koper messing Geel koper (messing) € 4.00 € 4.00
Bekijk alle prijzen
Bestel een container

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

015 273 0575
06 306 607 60

Ook voor pvc en koper kabel inleveren

Ook voor het verkopen van PVC kabel, alle soorten koperdraad en grondkabel, etc. kunt u bij ons terecht. Bekijk voor meer informatie en prijzen voor deze soorten onze ‘Kabel en draad’-pagina.

De grafiek met de beurskoers van nieuw koper beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar.

Ontwikkelingen in de koperprijs

De grafiek met de beurskoers van koper beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

Algemene informatie over koper

Het metaal koper

Koper (CU, soortelijk gewicht 8,96) is rood van kleur en een goed geleidend en redelijk corrosiebestendig edel metaal. Het oudste koperen gebruiksvoorwerp dat gevonden is, is circa 7.000 jaar oud. Koper was ook het eerste metaal dat gebruikt werd voor het maken van gereedschappen, wapens en klokken. Door de eeuwen heen is koper dus een waardevol materiaal gebleken. Dit blijkt ook uit een krantenartikel over een recente vondst van een 16e eeuws scheepswrak in de Waddenzee. Dit oude schip bevatte een lading koperen platen. Uit onderzoek blijkt dat dit koper rond het jaar 1540 al werd gebruikt voor het vervaardigen van muntgeld. Bekijk het krantenartikel en de foto.

Toepassingen van koper

Koper is afkomstig uit kopermijnen en wordt tegenwoordig vooral gebruikt in apparaten en voor kabel- of leidingnetwerken voor elektriciteit, water en informatie. Verder wordt koper veel gelegeerd met andere metalen, bijvoorbeeld als messing of geelkoper (koper + zink) en als brons (koper + zink + tin + lood of andere elementen).

Recycling van koper en bepaling van de oud koper prijs

Koper is een kostbaar materiaal. Recycling van koper is relatief gemakkelijk en heeft een grote vlucht genomen. Dit biedt grote voordelen voor het milieu, waaronder een energiebesparing van ruim 40% ten opzichte van het primair smelten (van kopererts). De oud koper prijs en onze koper inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Geelhoed is het adres voor inleveren van oud koper voor bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond Geelhoed en de ontwikkeling van de metaalprijzen.