Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Koper verkopen in Den Haag en omgeving

Verschillende soorten koper inleveren

Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u terecht voor het inleveren van al uw kopersoorten: rood koper (pijp), rood koperdraad, messing, geel koper, gemengd koper, knip-koper, vertind koper, elektrolytisch koper, handgepeld koper (millberry), koperdraaisels, brons, boilers, cv-ketels en nog veel meer.

Actuele prijs oud koper (laatst bijgewerkt: 13 juli 2020)

Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze oud koper prijzen op de website. Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij andere soorten, vragen of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen!

  • Rood koper € 4,30
  • Rood Koper Handgepeld (millberry/gestript) € 4,75
  • Geel Koper (messing) € 2,60
  • PVC-kabel (afhankelijk van kopergehalte) € 1,40

Koper verkopen?

Komt u uit Nootdorp, Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland, de omgeving Haaglanden of van daarbuiten? U bent bij ons aan het juiste adres voor het verkopen van oud koper. Als u bij ons uw koper komt inleveren, kunnen we eventueel met een modern analyse-apparaat snel de samenstelling van uw koperlegering vaststellen en zo de waarde van uw metaal bepalen.

Wij hanteren actuele prijzen voor oud koper op basis van de LME-koersen (zie onderstaande grafiek).
De afgelopen 12 maanden varieerde de oud koper prijs per kopersoort:

  • Schoon rood koper (afhankelijk van de soort): € 3,50 – 4,50 per kilo;
  • Messing / geel koper: € 2,10 – 2,50 per kilo;
  • PVC kabel (afhankelijk van de inhoud): € 1,00 – 2,20 per kilo;
  • Grondkabel (afhankelijk % koperinhoud): € 0,40 – 1,00 per kilo;
  • Draad met stekker: € 0,40 – 0,50 per kilo.
Dagprijzen?
Bel of stuur een WhatsApp!

Meer informatie over koper verkopen

Neem voor informatie over koper inleveren en over actuele oud koper-prijzen contact met ons op via email of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60.

Ook voor pvc en koper kabel inleveren

Ook voor het verkopen van PVC kabel, alle soorten koperdraad en grondkabel, etc. kunt u bij ons terecht. Bekijk ook onze ‘Kabel en draad’-pagina.

Actuele prijs oud koper

De actuele prijzen van oud koper en alle andere kopersoorten zijn gebaseerd op de koers van nieuw koper aan de Londense Metaalbeurs (LME).

De grafiek met de beurskoers van koper beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

Voorbeelden van verschillende soorten koper, klaar voor recycling

Algemene informatie over koper

Het metaal koper
Koper (CU, soortelijk gewicht 8,96) is rood van kleur en een goed geleidend en redelijk corrosiebestendig edel metaal. Het oudste koperen gebruiksvoorwerp dat gevonden is, is circa 7.000 jaar oud. Koper was ook het eerste metaal dat gebruikt werd voor het maken van gereedschappen, wapens en klokken. Door de eeuwen heen is koper dus een waardevol materiaal gebleken. Dit blijkt ook uit een krantenartikel over een recente vondst van een 16e eeuws scheepswrak in de Waddenzee. Dit oude schip bevatte een lading koperen platen. Uit onderzoek blijkt dat dit koper rond het jaar 1540 al werd gebruikt voor het vervaardigen van muntgeld. Hierbij het krantenartikel met een link naar de foto.

Toepassingen van koper
Koper is afkomstig uit kopermijnen en wordt tegenwoordig vooral gebruikt in apparaten en voor kabel- of leidingnetwerken voor elektriciteit, water en informatie. Verder wordt koper veel gelegeerd met andere metalen, bijvoorbeeld als messing of geelkoper (koper + zink) en als brons (koper + zink + tin + lood of andere elementen).

Recycling van koper en bepaling van de oud koper prijs
Koper is een kostbaar materiaal. Recycling van koper is relatief gemakkelijk en heeft een grote vlucht genomen. Dit biedt grote voordelen voor het milieu, waaronder een energiebesparing van ruim 40% ten opzichte van het primair smelten (van kopererts). De oud koper prijs en onze koper inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Geelhoed is het adres voor inleveren van oud koper voor bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.