Koper verkopen in Den Haag en omgeving

Verschillende soorten koper inleveren

Bij Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp kunt u terecht voor het inleveren van al uw kopersoorten: rood koper (pijp), rood koperdraad, messing, geel koper, gemengd koper, knip-koper, vertind koper, elektrolytisch koper, handgepeld koper (millberry), koperdraaisels, brons, boilers, cv-ketels en nog veel meer.

Koper verkopen?

Komt u uit Nootdorp, Den Haag, Delft, Rijswijk, Zoetermeer, het Westland, de omgeving Haaglanden of van daarbuiten? U bent bij ons aan het juiste adres voor het verkopen van oud koper. Als u bij ons uw koper komt inleveren, kunnen we eventueel met een modern analyse-apparaat snel de samenstelling van uw koperlegering vaststellen en zo de waarde van uw metaal bepalen.

Wij hanteren actuele prijzen voor oud koper op basis van de LME-koersen voor nieuwe metalen. Om het u gemakkelijker te maken publiceren wij dagelijks onze oud koper prijzen op de website.

Actuele prijs oud koper

Voor grotere hoeveelheden kunnen hogere prijzen gelden. Aarzel niet om bij vragen, andere kopersoorten of grotere hoeveelheden rechtstreeks contact op te nemen.

  Metaalsoort Prijs / kg
Koper handgepeld Handgepeld koper € 7.00 € 7.00
Rood koper Rood koper € 6.50 € 6.50
Vertind licht koper Vertind rood koper € 6.30 € 6.30
Knip gemengd koper Knip (gemengd) rood koper € 4.80 € 4.80
Geel koper messing Geel koper (messing) € 3.90 € 3.90
Bekijk alle prijzen
Bestel een container

Meer informatie? Bel of stuur een WhatsApp!

015 273 0575
06 306 607 60

Welke soorten koper kunt u inleveren?

Oud koper verkopen levert u geld op, waarbij we onderscheid maken tussen verschillende verschijningsvormen van koper, of kopersoorten. Bovendien levert u een bijdrage aan een beter milieu als u koper inlevert, want dit metaal is uitstekend geschikt voor hergebruik. De inkoop van koper is onze specialiteit. Ontdek hier welke kopersoorten wij innemen tegen een actuele en hoge koperprijs.

Handgepeld koper

Handgepeld koper is een van de veelvoorkomende oud kopersoorten en is afkomstig van kabel en draad, dat wordt gestript of gepeld. Het is de meest zuivere en waardevolle soort koper en levert dus een zeer hoog bedrag op per kilogram. Koper handgepeld is de koperinhoud van oude gestripte koperkabels. De kabel komt bijvoorbeeld vrij bij de renovatie of sloop van huizen, gebouwen, machines, vervoermiddelen en zonne-energiesystemen. Maar het kan ook gaan om kabels uit de openbare energie infrastructuur, die worden vervangen, of restanten van stroomkabels. U kunt deze kabels zelf strippen en het zuivere koper vervolgens bij ons inleveren. Handgepeld koper, in de handel ook wel millberry genoemd, is zuiver en relatief gemakkelijk om te smelten voor toepassing in nieuwe koperproducten, zoals nieuwe kabels en onderdelen voor allerlei elektronische apparatuur en communicatiemiddelen.

Rood koper

Rood koper is de meest algemeen bekende verschijningsvorm. Het gaat om koperen leidingen of buizen die zijn gebruikt in water- of gasvoorzieningen, dus waterleiding of gasleiding. Rood koper is gemakkelijk te recyclen door het lage smeltpunt en te hergebruiken voor allerlei doeleinden. Ook deze kopersoort levert een hoog bedrag op per kilo, vooral wanneer uw oude rood koper vrij is van ijzer, soldeer, tin, rubber, plastic en messing (geel koper). Wij verwerken handgepeld koper en koperen leiding onder meer door het materiaal te persen en te pakketteren. Dat voorziet in een efficiënt transport en goede smeltresultaten en er is dan minder opslagruimte nodig. Na het omsmelten kan rood koper worden hergebruikt. Er is veel vraag naar koper, bijvoorbeeld in de automotive industrie (denk aan elektrische auto’s) en de telecomsector. Maar vooral ook door het elektrificeren van andere processen en machines die nu nog worden aangedreven door fossiele brandstoffen als dieselolie, benzine en aardgas.

Gemengd rood koper

Koper dat niet aan de onder rood koper beschreven eisen voldoet, valt veelal onder gemengd rood koper of vertind rood koper. Het kan bijvoorbeeld gaan om koperen leidingen met soldeer- of andere tinresten. Maar ook veel andere licht koperen voorwerpen behoren tot deze categorie, zoals plaatmateriaal, (schone) boilers en vertinde rood koperen voorwerpen. Vertind licht koper is net als andere kopersoorten veel geld waard en bij ons in te leveren tegen een hoge prijs.

Knip koper (Rood koper leiding met messing koppelingen)

Knip rood koper bestaat uit een mix van kopersoorten, een combinatie van rood koper leidingen en geel koper (messing). U kunt dan denken aan rood koper leiding met messing afsluiters en koppelingen. Knipkoper komt doorgaans vrij bij het slopen van huizen en andere gebouwen en is na de sloop rijp voor recycling. U kunt het knip koper zelf scheiden in de afzonderlijke soorten of het gemengd aan ons aanbieden. Wij knippen en sorteren in dat geval het koper zelf. Ook voor knipkoper bieden wij u een goede koperprijs per kilogram.

Geel koper (messing)

Geel koper of messing is een kopersoort die bestaat uit een mengsel van koper en zink. Geelkoper, dat een synoniem is voor messing, is dus een koperlegering. Het percentage zink bedraagt 15% tot 45% en de rest van de legering is zuiver koper. Geel koper messing wordt voor meerdere doeleinden gebruikt, zoals voor gas- en waterkranen, waterleidingkoppelingen, olieafsluiters, diverse huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en kogelhulzen. Uiteraard komt ook geel koper messing voor hergebruik in aanmerking, omdat het, net als rood koper, gemakkelijk is om te smelten en opnieuw kan worden gebruikt. Zo sluiten we de kopercirkel en worden het milieu en grondstoffen gespaard. Ook koperen kogelhulzen zijn dus van messing en net zo veel geld waard, maar de kogel hulzen moeten wel apart worden ingeleverd.

Actuele hoge koperprijzen

Wij bieden u voor alle soorten koper goede, hoge en actuele koperprijzen en staan voor een klantgerichte service. Transparantie en eerlijkheid over de kwaliteit en de prijs van uw koper zijn voor u en voor ons belangrijk. De specialisten van Geelhoed staan op doordeweekse dagen van 07.30 tot 17.00 uur voor u klaar om te zorgen voor efficiënte en eerlijke afhandeling bij de koperinkoop. Zo gaat het laden en lossen snel en handelen wij elke transactie contant of per bank af.

Heeft u een bak of container nodig voor de opslag en afvoer van koper? Neem contact op met Geelhoed om uw wensen te bespreken. Bij wat grotere hoeveelheden komen wij desgewenst bij u op locatie langs om de waarde van uw koper te bepalen en de opslag- en transportmogelijkheden te bespreken.

In Nootdorp beschikken wij over geijkte weegbruggen en weegschalen en het is mogelijk om vooraf duidelijkheid te krijgen over de kiloprijs van uw koper. U kunt hiervoor langs komen, bellen, appen (bijvoorbeeld met een foto van het materiaal) of e-mailen. Wij betalen contant uit of via de bank.

Contact

Algemene informatie over koper

Het metaal koper

Koper (CU, soortelijk gewicht 8,96) is rood van kleur en een goed geleidend en redelijk corrosiebestendig edel metaal. Het oudste koperen gebruiksvoorwerp dat gevonden is, is circa 7.000 jaar oud. Koper was ook het eerste metaal dat gebruikt werd voor het maken van gereedschappen, wapens en klokken. Door de eeuwen heen is koper dus een waardevol materiaal gebleken. Dit blijkt ook uit een krantenartikel over een recente vondst van een 16e eeuws scheepswrak in de Waddenzee. Dit oude schip bevatte een lading koperen platen. Uit onderzoek blijkt dat dit koper rond het jaar 1540 al werd gebruikt voor het vervaardigen van muntgeld. Bekijk het krantenartikel en de foto.

Ontwikkelingen in de koperprijs

De grafiek met de beurskoers van koper beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar

De grafiek met de beurskoers van nieuw koper beschrijft de prijs van dit metaal over het afgelopen jaar.

Toepassingen van koper

Koper is afkomstig uit kopermijnen en wordt tegenwoordig vooral gebruikt in apparaten en voor kabel- of leidingnetwerken voor elektriciteit, water en informatie. Verder wordt koper veel gelegeerd met andere metalen, bijvoorbeeld als messing of geelkoper (koper + zink) en als brons (koper + zink + tin + lood of andere elementen).

Recycling van koper en bepaling van de oud koper prijs

Koper is een kostbaar materiaal. Recycling van koper is relatief gemakkelijk en heeft een grote vlucht genomen. Dit biedt grote voordelen voor het milieu, waaronder een energiebesparing van ruim 40% ten opzichte van het primair smelten (van kopererts). De oud koper prijs en onze koper inkoop prijs/inkoop prijzen worden gebaseerd op de LME-koers.

Geelhoed is het adres voor inleveren van oud koper voor bedrijven en particulieren in Den Haag en omstreken.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond Geelhoed en de ontwikkeling van de metaalprijzen.