Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Geelhoed Metaalhandel betaalt hoge oud ijzer prijzen

Voor het inleveren en afhalen van uw oud ijzer en staal, gaat u naar Geelhoed Metaalhandel in Nootdorp (tussen Den Haag, Zoetermeer, Delft en het Westland). Wij bieden hoge oud staal en ijzer prijzen en zorgen op basis van decennia aan ervaring voor een snelle, nette en professionele afhandeling.

Dagprijzen?
Bel of stuur een WhatsApp!
015 273 0575
06 306 607 60

Oud ijzer en staal inleveren

Om uw oud ijzer en staalschroot (zwaar ijzer, knip ijzer, knip 2B, knip 3B, HMS I, HMS I/II, HMS II, betonijzer, gruis, chroomstaal en ijzer draaisels) bij ons in te leveren, komt u gewoon langs. Onze metaalhandel in Nootdorp is via afslag 5 op de A12 gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Delft, Leiden, Zoetermeer en de ruime omgeving. Zodra u bij ons door de poort het terrein oprijdt, helpen onze vriendelijke medewerkers u snel en vakkundig met het lossen, afhandelen en uitbetalen.

Ook afhalen van ijzer en schroot

Desgewenst kunnen wij – bij grotere hoeveelheden – uw ijzer en schroot ook afhalen. Hiervoor staan containers, bakken en diverse (kleine en grote) vervoermiddelen klaar. U kunt ook gebruik maken van continu containerservice. Er kan vooraf een afspraak worden gemaakt om de situatie ter plekke in te schatten. Wij proberen zo goed mogelijk in te spelen op uw wensen! Wij opereren in Zuid-Holland in het gebied tussen Rotterdam, het Westland, Den Haag, Leiden en Gouda, maar eventueel ook daarbuiten.

Oud ijzer prijs

Wij bepalen de oud ijzer prijs op basis van de EU schrootmutatie en prijzen van onze internationaal opererende afnemers. De Metaal Recycling Federatie (MRF) publiceert de EU schrootmutaties (veranderingen in de schrootprijs) twee keer per maand. De schootmutatie is opgesteld aan de hand van opgaven van Nederlandse exporteurs, waarbij wegingsfactoren worden gehanteerd en HMS I/II als uitgangspunt geldt.

Meer informatie over oud ijzer prijzen

Neem voor informatie over actuele staal en ijzer prijzen en het afhalen van oud ijzer contact met ons op via e-mail of bel ons op 015 273 0575. U kunt ook een Whatsapp bericht sturen naar 06 306 607 60.

Voorbeelden van oud ijzer klaar voor verwerking

Algemene informatie over ijzer

Het ferro metaal ijzer
IJzer (afkorting Fe, soortelijk gewicht 7,87, smeltpunt 1535˚C) is sterk magnetisch, grijs van kleur, zwaar, oxideert en roest snel en wordt dan roodbruin van kleur. Doordat het metaal relatief moeilijk te smelten is, is het materiaal pas in de ijzertijd in gebruik geraakt.

Tegenwoordig is ijzer het meest gebruikte metaal ter wereld (circa 1.000 miljoen ton). Het materiaal heeft, vooral in de vorm van staal (ijzer waaruit een deel van het koolstofgehalte verwijderd is) namelijk veel goede eigenschappen.

Het is relatief goedkoop, goed walsbaar, hardbaar, smeedbaar, vervormbaar, veerkrachtig, goed te lakken en te beschermen tegen corrosie. Verder is ijzer ook goed te legeren, bijvoorbeeld als hoofdelement in roestvrijstaal.

Toepassingen van ijzer

  • Staal (magnetisch): als plaat in schepen, treinen, auto’s en kantoormeubilair, in profielen voor rails en balken voor de bouw en als staaf of draad voor betonijzer, staaldraad, spijkers, etc.;
  • IJzer (magnetisch) voor gegoten producten als machinebehuizingen, buizen, kachels, rioolbuizen en putten;
  • Chroomstaal (magnetisch) voor keukenapparatuur, bestek en vloeistof- en gastanks;
  • Roestvrij staal (niet magnetisch) voor keukenapparatuur, bestek, vloeistof- en gastanks en scheermesjes.
  • Foto’s van allerlei ijzer toepassingen
  • Afbeeldingen van productie(processen) van ijzer

IJzerrecycling en bepaling van de oud ijzer prijs
Recycling levert wereldwijd zeer veel schroot (oud ijzer) op. Ongeveer twee derde van het totale jaarlijkse verbruik. Hieronder ook het productieafval uit de staalfabrieken zelf. Desondanks gaat er ook staal verloren, bijvoorbeeld door roesten, door het (af)zinken van schepen en booreilanden en op plaatsen waar recycling niet rendabel is door de grote afstanden tot de dichtstbijzijnde staalfabriek.

Het oud ijzer dat wel bewaard blijft wordt hersmolten in elektrostaal procédé’s. Maar het is ook onmisbaar als toevoer bij de primaire staalproductie in geïntegreerde staalfabrieken, zoals bij Tata Steel in IJmuiden. Net als zink is ijzer onmisbaar in levende organismen en levert een tekort aan ijzer een gevaar op voor uw gezondheid.

De oud ijzer prijs en onze inkoopprijs voor oud ijzer, gruis, zwaar ijzer, ijzer draaisels en schroot worden gebaseerd op de LME-koers.

Geelhoed is via de afslag 5 op de A12 goed en gemakkelijk bereikbaar vanuit Den Haag, Wassenaar, Leiden, Westland (‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Monster, De Lier, Poeldijk, Wateringen, Kwintsheul, Maasdijk), Delft, Delfgauw, Midden-Delfland: (Den Hoorn, Schipluiden, Maasland, ’t Woudt), Rotterdam, Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk), Moerkapellen, Zevenhuizen, Gouda, Reeuwijk, Boskoop, Zoetermeer, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Plattegrond bekijken.