Geelhoed Metaalhandel zoekt een ervaren kraanmachinist voor het laden, lossen en verwerken van metalen. Kun jij lezen en schrijven met de mobiele kraan? Ben je een teamspeler en een aanpakker? En houd je van afwisseling in je werk? Dan is deze baan wat voor jou!

Fulltime (ervaren) kraanmachinist

Hoe ziet je dag eruit?

Om 7.30 uur ligt er een vracht van 20 ton aluminium klaar om te persen met de persmachine. Jij laadt het materiaal gedoseerd in de pers met de nieuwe elektrische kraan. Met een heftruck zet je daarna de geperste pakketten op pallets.

Ondertussen rijden de eerste klanten binnen met partijen oud metaal. Jij gaat op het buitenterrein verder: je lost, weegt en sorteert de binnenkomende oude metalen en laadt ze in containers. Dit doe je samen met collega’s, waarbij je de mobiele kraan bedient.

Tussendoor is het even rustig, tijd om de werf op te ruimen en de binnengekomen oude metalen verder te verwerken. Hiervoor gebruik je naast onze kranen verschillende machines, zoals de persmachine voor het maken van pakketten, een kabelshredder voor het verwerken van koperhoudende kabels en een schaar voor het kort knippen van metalen.

Na de lunchpauze gaan je collega’s met de vrachtwagen op pad om een partij oud metaal op te halen. Ze laden verschillende soorten oude metalen, zoals: koper, lood, zink en staal. Terug op de werf weeg en los jij het materiaal, na eerst nog de nodige perswerkzaamheden te hebben verricht. Inmiddels is de werkdag alweer bijna voorbij. Aan het eind van de dag doe je wat dagelijks onderhoud aan de kraan en zorg je dat de werkplek opgeruimd is, zodat je morgen weer een frisse start kunt maken.

Functievereisten

Jij hebt:

 • Ervaring met het bedienen van kranen (een must), heftrucks en andere machines (een pré);
 • Oog voor veiligheid;
 • Inzicht in metaalsoorten en metaalkwaliteiten (een pré);
 • Rijbewijs B en rijervaring, liefst rijbewijs B + E;
 • Enige ervaring en vaardigheden op technisch, dienstverlenend, communicatief en (eenvoudig) administratief gebied;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal en je bent beleefd, communicatief, collegiaal, servicegericht, stressbestendig en flexibel.

Dit ga je doen

Honderden klanten komen wekelijks met hun oude metalen naar onze metaalhandel in Nootdorp. Wij kopen de oude metalen in, sorteren ze en zorgen dat deze weer hergebruikt kunnen worden. Als ervaren kraanmachinist speel je een belangrijke rol in het logistieke proces. Het is een afwisselende functie met verschillende werkzaamheden, dus veel, maar niet alleen, kraanwerk. Je werkt veel samen. Met collega’s, maar ook met klanten en chauffeurs.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een afwisselende functie in een klein en gezellig team waarin jouw inspraak telt;
 • Een uitstekend salaris, passend bij jouw kennis en ervaring, en een pensioenregeling;
 • Modern materieel, zo beschikken wij over de nieuwste elektrische Fuchs kraan;
 • Een baan bij een bedrijf dat veiligheid en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en klaar is voor de toekomst: onze elektrische kraan, metaalpers en heftrucks werken op stroom opgewekt door de zonnepanelen op het dak;
 • Mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, allereerst door samen te werken met ervaren collega’s, maar ook door cursussen en (rij-)opleidingen;
 • Werken in een kleinschalig en goedlopend familiebedrijf dat al 70 jaar bestaat

Reageren op deze vacature

Je sollicitatie met cv kun je e-mailen naar René van Winkelen: rene@oudmetaalhandel.nl of per post sturen aan:

Geelhoed Metaalhandel B.V.
T.a.v. de heer R.C. van Winkelen
Ambachtshof 2
2632 BB Nootdorp

Ben je benieuwd hoe collega’s het vinden om bij Geelhoed te werken? Lees dan het interview met John en Peter.

Wie wij zijn

Geelhoed Metaalhandel is al meer dan 60 jaar actief in de metaalrecycling. We hebben momenteel ruim tien medewerkers in dienst en zijn gevestigd in Nootdorp, vlakbij de snelweg én op loopafstand van de halte van metro E. We kopen oude metalen in, plaatsen containers bij klanten op locatie en pakketteren metalen voor grote metaalrecyclers. We onderscheiden ons door scherpe inkoopprijzen en snelle klantgerichte service. Duurzaamheid staat bij ons familiebedrijf hoog in het vaandel. Metaalrecycling voorkomt uitputting van schaarse grondstoffen en dankzij de zonnepanelen op ons dak werken onze pers, kraan en heftrucks op groene energie. Ook gaan we dit jaar een systeem installeren om zonne-energie op te slaan. Verder hebben we een elektrische bedrijfsauto, laadpalen en heftruck laadstations op het terrein. Hier lees je meer over ons bedrijf en de geschiedenis.

Vacature kraanmachinist

Vacature kraanmachinist

Deel dit bericht

Vacature kraanmachinist