Van een baan in de IT bij een ministerie naar het verbeteren van processen bij Geelhoed: onze kantoormedewerker Lilian is wel wat gewend als het gaat om werken in een mannenwereld. Ze is ondertussen weg van metalen en kan het goed vinden met de klanten die bellen en bij ons komen.

Hoe bevalt het werken bij Geelhoed?
“Het bevalt goed. Ondanks dat ik vanuit mijn baan in de IT gewend ben om te werken met computersystemen, was het in het begin even wennen. Geelhoed werkt met een systeem dat ik nog niet kende. Gelukkig krijg ik hier de ruimte om dingen te leren. Ik ben nu een half jaar aan de slag en heb het gevoel dat ik het onder de knie begin te krijgen. Het is een hartstikke leuke business. Metaal is een mooi product, vooral omdat je het goed kunt recyclen.”

Wat voor werkzaamheden voer jij zoal uit?
“Ik werk vooral met Newton, ons systeem om metalen te wegen,  factureren en administreren. Ik maak overzichten en ben van alles aan het archiveren en opruimen. En dat terwijl ik eigenlijk niet zo’n opruimer ben. En ik neem de telefoon aan. De meeste klanten die hier komen, zullen mij weleens gesproken hebben.”

Wat vind je leuk aan het werk?
“Zoals ik al zei, is metaal een mooi product. En in deze bedrijfstak heb je te maken met leuke mensen. Ik zie veel ruwe bolsters zullen we maar zeggen. Klanten en collega’s zijn heel sympathiek. Aan de telefoon zijn mensen vaak verrast dat ze een vrouw aan de lijn krijgen, dat is grappig om te merken. Iedereen reageert heel positief en klanten waarderen het dat je vriendelijk bent. Dat krijg je ook weer terug als bedrijf in de zin van goede mond-tot-mond reclame. Als er daardoor een nieuwe klant komt, is het leuk om daar een steentje aan te hebben bijgedragen.”

Hoe kwam je bij Geelhoed terecht?
Ik ken René van Winkelen nog uit mijn studententijd. Hij belde me dat ze bij Geelhoed behoefte hadden aan een administratief medewerker, zodat Gert-Jan niet steeds hoeft te schakelen tussen administratief werk en de lopende zaken in de loods. Ik ben een tijdje uit het arbeidsproces geweest en dan is het lastig om een nieuwe baan te vinden, zeker in coronatijd. Heel prettig dat je via iemand die je kent werk vindt.

Het was wel even spannend: ik heb altijd in de IT gewerkt bij een ministerie, dus systemen zijn mij niet vreemd, maar ik had nog nooit gefactureerd. Maar ik ben flexibel en dacht: ‘Ik ga ervoor en leer het allemaal wel!”

Wanneer kunnen klanten jou treffen?
“Op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend ben ik aanwezig. We overwegen om binnenkort mijn werktijden op maandag en dinsdag nog wat verder uit te breiden”

Heb je nog plannen bij Geelhoed voor de toekomst?
“Vanuit mijn opleiding ben ik veel bezig geweest met verbeterprocessen. Ik heb een blackbelt in de Lean Six Sigma-methode. Dat is een methode om processen te verbeteren, bijvoorbeeld om efficiënter te werken of de kwaliteit te verhogen. Die kennis wil ik inzetten om op termijn de facturatie te digitaliseren. Ik zet nu de voorbereidende stappen om dat in gang te zetten. Dat zijn mooie dingen: processen naar een hoger niveau tillen, zodat Gert-Jan en René meer de handen vrij hebben voor het dagelijkse werkproces en de commercie, maar ook voor meer strategische zaken, zoals toekomstplannen, personeelsbeleid, duurzaamheid, etc. En voor mij is het natuurlijk leuk om te doen waarvoor ik geleerd heb!”

En wat vind je verder leuk om te doen?
“Ik woon in Voorschoten en zit veel op de fiets, onder andere om naar Nootdorp te komen. In mijn vrije tijd schrijf ik graag gedichten. Onlangs heb ik zelfs een dichtbundel uitgebracht.”

Deel dit bericht

Medewerker Lilian in de spotlight