Geelhoed heeft de metalen die vrijkwamen bij een groot sloopproject in Den Haag afgevoerd. Het bedrijf NA Sloopwerken uit Soest maakte gebruik van onze containerservice tijdens de sloop van een tijdelijk schoolgebouw van het Mondriaan College in Leidschenveen.

Container op locatie: Sloopproject Mondriaan College

Het gebouw voor de sloop

Container op locatie: Sloopproject Mondriaan College

Na de eerste sloopwerkzaamheden

Snel wisselen van containers dankzij goede communicatie

We hadden al eerder samengewerkt met het sloopbedrijf en dit was kennelijk goed bevallen, want ook dit project werd aan ons gegund. Het is bij dit soort projecten van belang om snel te kunnen schakelen bij het wisselen van containers, zodat de sloper efficiënt kan blijven werken. Men heeft vrijwel altijd te maken met tijdsdruk, dus een goede communicatie en samenwerking is dan van groot belang.

Om containers zo snel mogelijk te kunnen wisselen, werkten we samen met een drietal transportbedrijven: R2 Transport, Jan Snel Transport en Van Rijswijk Transport. De Fa. Van Rijswijk stelde een extra lange container van 8 meter beschikbaar, waarin de vloerdelen van 7,5 meter lengte geheel konden worden geladen. Bij elkaar was dit ca. 3000m2 en per container werd ruim 20 ton staal geladen. Het toeval wil dat dit gebouw, dat bestond uit geschakelde units, in 2010 is neergezet door Jan Snel, hetzelfde bedrijf dat nu een deel van het transport van de containers voor Geelhoed verzorgde.

Container op locatie: Sloopproject Mondriaan College

Container op locatie: Sloopproject Mondriaan College

Mooie opbrengst door ijzerprijs

In totaal is er zo’n 350 ton metaal (voornamelijk ijzer en staal) uit deze sloop gekomen. Doordat de ijzerprijs gedurende de looptijd van het project flink in de lift zat en met zo’n 25% in waarde steeg, konden zowel Geelhoed als NA Sloopwerken profiteren van een interessante opbrengst. Juist toen het werk gereed was begon ook de ijzerprijs weer te dalen. Al met al een mooie klus voor meerdere partijen. We hopen in de toekomst nog vaak dergelijke projecten te mogen uitvoeren.

Container op locatie: Sloopproject Mondriaan College

Sloopproject Mondriaan College

Container op locatie nodig: Geelhoed plaatst en leegt uw oud metaal container

Voor projecten als deze heeft Geelhoed een containerservice. Wij plaatsen een vaste schrootcontainer bij u op locatie waarin u al uw oud metaalafval kwijt kunt. Container vol? Dan komen we deze wisselen. Als u geen ruimte heeft voor een vaste schrootcontainer of een eenmalig project/partij metalen hebt, bent u ook bij ons aan het juiste adres. Vraag een container op locatie aan voor één of enkele dagen, zodat u deze kunt vullen wanneer het u uitkomt.

Deel dit bericht

Container op locatie: Sloopproject Mondriaan College