De koper kabel prijs, waaronder de prijs voor PVC-kabel, wordt van de koperprijs afgeleid en kende in 2018 een behoorlijk niveau. Omdat PVC kabel sinds medio 2018 niet meer naar China geëxporteerd mag worden, moet dit nu in Europa worden verwerkt. De hogere kosten hiervoor hebben hun weerslag op de kabelprijzen, die zo´n 10-15% zijn gedaald.

In onderstaande tabel zijn de gemiddelde prijzen te zien die van januari tot november in Nederland zijn betaald voor gewoon schoon rood koper. Deze prijzen zijn gebaseerd op schaalinkopen bij vergelijkbare bedrijven als Geelhoed voor partijen van enkele honderden kilo’s en worden maandelijks gepubliceerd in Vraag & Aanbod. De koper kabel prijs en de prijs van PVC-kabel bewegen over het algemeen mee met de koperprijs.

Richtprijzen 2018 voor rood koper in € per ton

Hoe de koper- en kabelprijzen zich in 2019 gaan ontwikkelen valt voor ons nog niet te zeggen. De relatie tussen China en de VS is daarbij iets om in de gaten te houden. Marktanalisten verwachten overigens wel stijgende prijzen voor koper en dus ook voor kabel. Gelukkig leveren verschillende kabelsoorten ook op dit moment voldoende op, wanneer u ze bij Geelhoed inlevert.

Deel dit bericht

December 2018 Koper Kabel prijs overzicht