Die scooter die altijd bij ons in de loods staat? Die is van John! In weer en wind stapt hij op om vanuit Rijswijk naar Nootdorp te rijden voor weer een werkdag bij de metaalhandel. Ondertussen is het bijna een jaar geleden dat John zijn eerste dag had bij Geelhoed. Tijd om terug te blikken.

Loodgieter en cv-installateur met Haagse humor

Voorheen stond de Rijswijker aan de andere kant van onze balie. Hij werkte lange tijd als eigen baas als cv-installateur en loodgieter. Een groot voordeel voor iemand die in de metaalhandel komt werken: hij spreekt dezelfde taal, weet wat mensen drijft én – zeker niet onbelangrijk – heeft Haagse humor. “Na al die jaren was ik dat werk zat en wilde ik op zoek naar iets anders.” Hij hoorde via René dat Geelhoed op zoek was naar personeel en kon al snel aan de slag.

“Wat me het meest verrast heeft, is de veelheid aan verschillende metaalsoorten die er zijn.” Hij legt uit dat aluminium bijvoorbeeld een verzamelnaam is waar heel veel verschillende ondersoorten aluminium onder vallen. “Mag er wel of geen stukje las aan zitten? En hoeveel dan? Dat is belangrijk om te weten als je metalen sorteert, omdat partijen zo weinig mogelijk vervuiling mogen hebben.”

Afwisseling in het werk

Voorheen sorteerde en knipte hij veel metaal achterin de loods, maar ook klanten helpen aan de schaal is er tegenwoordig bij. “Nu ik het weegsysteem door heb, vind ik dat heel leuk. Vooral door het contact dat je hebt met verschillende mensen.” Maar John is ook nog steeds bij de knipschaar te vinden: “Ik vind het ook heerlijk om voor de afwisseling hier wat te doen, of de boel op te ruimen. In een rommelige omgeving kan ik niet werken!”

Nog een leuke anekdote: “Iedere middag rijd ik de Iveco weer het terrein op. Dat moet altijd op het juiste moment gebeuren, omdat die wagen anders in de weg staat in de loods. Ik heb me weleens vergist in de tijd, dat werd me niet in dank afgenomen”, lacht hij. Met een knipoog: “Dat gebeurt je ook maar één keer.”

Stage in een mannenwereld

Afgelopen week begeleidde hij de nieuwe stagiaire. Zij is 16 jaar oud en afkomstig van een beroepsopleiding. “Het is hartstikke leuk dat er een jong iemand meeloopt en ik vind het tof dat een meid kiest voor een stage in een mannenwereld.” In zijn vrije tijd is John druk met allerlei hobby’s zo gaat hij duiken, kruipt achter het schaakbord en staan uitgaan en etentjes met vrienden op de agenda.

Onder de knie

Hoe kijkt hij zelf terug op het afgelopen jaar? “Meestal heb je het wel onder de knie als je ergens een jaar werkt, maar het herkennen van metalen blijft een vak apart. En soms moet je werkzaamheden een paar keer doen voor je het door hebt. Niemand doet alles in één – of voor mijn part drie – keer helemaal perfect. Maar dat komt vanzelf! Ik heb het in ieder geval heel goed naar mijn zin en het is een heerlijk idee dat ik hier nog lang kan blijven werken.”

John

 

Deel dit bericht

Even voorstellen:John