Toen Brian in augustus bij Geelhoed kwam werken, kende het metaalrecyclingsvak voor hem al geen geheimen meer. Vijftien jaar lang werkte hij bij Van Puffelen, een metaalhandel in Rijswijk. Ondertussen heeft hij helemaal zijn draai gevonden bij ons in Nootdorp.

“Het werk is voor mij grotendeels hetzelfde gebleven: je weegt metalen voor klanten, helpt hen en houdt het terrein schoon. Maar dit is wel een ander soort bedrijf. We zijn met een grotere groep collega’s en werken met een strakke planning. Die duidelijkheid vind ik prettig. Het werk hier is lichter, dat is vooral voor de lange termijn prettig, voor je rug bijvoorbeeld. Er zijn meer heftrucks en andere machines om het metaal mee te verwerken en we doen meer dan oud ijzer innemen.

Toen Van Puffelen stopte, heb ik klanten aangeraden om hun metalen bij Geelhoed te komen inleveren, dus ik zie vaak bekende gezichten. Af en toe komt mijn oude baas hier nog spullen brengen. We zijn op een goede manier uit elkaar gegaan, dus dat vind ik alleen maar leuk. Afgelopen december kwam hij met kerstpakketten voor mij en mijn gezin, mooi toch.

Geelhoed is een familiebedrijf, ik ben niet anders gewend. Wat ik fijn vind, is dat de lijntjes kort zijn. Als ik de baas wil spreken kan dat nog dezelfde dag. En als je iets vraagt, krijg je meteen, of anders de dag daarna, antwoord. Zo heb ik aangegeven dat ik graag mijn rijbewijs wil halen en een week later had René het al geregeld en kreeg ik een planning toegestuurd. Hier werken geeft me toekomstperspectief, want ik wil wel kraanmachinist worden en doe graag studies om bij te blijven.

“Bij Geelhoed heb ik toekomstperspectief, ik ga mijn rijbewijs halen.”

Met het oog op de toekomst ben ik blij dat Geelhoed een groen bedrijf is, met alle vergunningen, zonnepanelen, een elektrische kraan. Ik heb daar de laatste tijd meer oog voor, omdat ik zelf ook kinderen heb die buitenspelen.

Voor mij is het een goede dag als ik lekker heb gewerkt en de tijd snel is gegaan. Als het terrein is opgeruimd, de vloeren schoon zijn en alles veilig is verlopen. Ik sta nooit stil hoor, laat mij maar hard werken. Pakketten wegzetten vind ik leuk en knippen ook, dus sta ik vaak aan de schaar. Ik heb hier ook met de weegcomputer leren werken. Dat was nieuw voor me. Het is een taak waar je voor moet focussen. Je kunt dan geen fouten maken, want het gaat om geld.

Het was in het begin even wennen, een ander bedrijf, nieuwe collega’s. Ik was gewend om mijn eigen gang te gaan, terwijl je hier meer moet samenwerken. Ondertussen is alles op z’n plek gevallen en heb ik een leuk ploegje samen met John en Peter, we zijn goed op elkaar ingespeeld. Voor wie hier nieuw komt zou ik zeggen: heb geduld, pas je aan en denk niet meteen: het is niet goed.”

Deel dit bericht

Medewerker Bryan aan de knipschaar