Als tiener zat Peter al op de heftruck. Als vijftienjarige reed hij pallets met tomaten rond. Metalen zijn heel wat anders, maar zijn ervaring komt goed van pas. Maak kennis met deze Hagenaar die sinds de zomer in dienst is bij Geelhoed. “Van sommige dingen vind ik het onbegrijpelijk dat mensen ze weggooien.”

“Ik bracht weleens oud ijzer langs bij Geelhoed en keek op de website naar de prijzen. Toen zag ik dat er een vacature was. Werken in de metaalhandel leek me wel wat dus solliciteerde ik. Hiervoor werkte ik als operator op een machinelijn. Heel ander werk, want daar moest ik zorgen dat het materiaal goed en ‘heel’ bleef, terwijl je het hier vaak juist moet slopen. Dat ik vind ik bijzonder!

In de metaalhandel moet je flexibel zijn. Ik ben vanuit mijn vorige banen gewend om van tevoren wel ongeveer te weten hoe de dag eruit gaat zien, maar hier is iedere dag anders. ’s Morgens kom ik blanco binnen: je weet nooit wat je over tien minuten staat te doen. En je weet ook nooit wat er uit een auto komt bij klanten. Alleen maar leuk. Er zitten ook weleens mooie dingen bij. Tinnen schoteltjes bijvoorbeeld, en oude spullen van messing. Dan denk ik bij mezelf: ‘waarom zet je zoiets moois niet neer in huis? Soms snap ik het wel. Dan heeft iemand bijvoorbeeld een erfenis gehad en thuis al dozen vol staan. Zelf ben ik ook niet zo van veel spullen in huis, dat is alleen maar lastig met schoonmaken. Maar laatst heb ik wel een messing M overgenomen van de zaak. Het logo van McDonald’s. Mijn zoon is gek op McDonald’s, dus die heb ik aan hem gegeven.

Leuk aan het werk vind ik de sfeer. Ik kan goed met de collega’s overweg en het samenwerken liep al snel vrij soepel. Dat vind ik belangrijk, want je moet niet iedere dag met buikpijn naar je werk gaan.

Buiten het werk ben ik veel bezig in het huishouden. Mijn vrouw is helaas ziek dus dat is lastig. Ik lig daar weleens wakker van ja, maar het is zoals het is. Daarom kan ik er extra van genieten om op de bank te liggen en series en films te kijken. HBO Max, Prime Video, Netflix, ik heb het allemaal. Het liefst kijk ik series met meerdere seizoenen, dan kun je wat langer kijken. En niet alleen Engelse series vind ik leuk, Er zijn ook veel goede Duitse en Zweedse series. The Rain is bijvoorbeeld de moeite waard.”

 

Deel dit bericht

Medewerker Peter stelt zich voor