Het is opvallend dat de prijs van het ijzer al het hele jaar op een vrij constant en vrij hoog niveau blijft. De prijzen van de meeste andere metalen kenden dit jaar vrijwel allemaal een of meer flinke schommelingen, mede door de onrust die wereldwijd is ontstaan door de dreigende handelsoorlogen die de VS met zo’n beetje alle grote economieën van de wereld aan het uitvechten is.

De ijzerprijs is daarentegen vrijwel het hele jaar goed geweest door de constante vraag en ligt onveranderd zo’n 25-30% boven de gemiddelde prijs van 2016. In 2017 is de ijzerprijs ook grote delen van het jaar gunstig geweest, maar toen waren er wel wat dips, met name in het 2e kwartaal, toen de prijs tijdelijk met zo’n 15% terugliep. De prijs die Geelhoed voor uw ijzer betaalt is momenteel 10-14 cent per kg (€100-€140 per ton) voor kleine partijen en 13-17 cent per kg (€130-€170 per ton) voor grote partijen en zwaardere soorten.

De prijzen die de metaalhandelaren hanteren voor ijzer worden afgeleid van de zogenaamde schrootmutaties. Dit zijn wijzigingen die twee keer per maand (op de 1e en 15e van iedere maand) worden vastgesteld en gepubliceerd aan de hand van opgaven door een aantal grote Nederlandse schrootexporteurs. Men hanteert daarbij bepaalde wegingsfactoren en de kwaliteit HMS 1/2 (Heavy Melting Scrap) dient als uitgangspunt.

Voor oktober zagen de schrootmutatie voor Export Schroot er als volgt uit:

Mutatie Export
Per 1 oktober 2018 is sprake van de volgende mutatie ten opzichte van de stand per 15 september 2018:
–  Een verhoging van € 1,41 per ton 
Per 15 oktober 2018 is sprake van de volgende mutatie ten opzichte van de stand per 1 oktober 2018:
Een verhoging van € 2,97 per ton

Mocht u van uw ijzer of andere metalen af willen, dan kunt u er nu een interessante prijs voor ontvangen en bent u bij Geelhoed aan het juiste adres. Voor actuele prijzen en andere info kunt u ons altijd bellen op 015-2730570. Wij zijn goed bereikbaar vanuit Rotterdam, Delft, het Westland, Den Haag, Leiden, Gouda, Zoetermeer en alle daartussen liggende plaatsen.

Deel dit bericht

Hoge prijs Oud IJzer houdt stand