Pascal de Romijn had nog geen werkervaring in de metalen toen hij negen maanden geleden bij Geelhoed begon. Ondertussen kent de metaalhandel voor hem nog maar weinig geheimen. Wat doet hij zoal op het werk en daarbuiten? En hoe bevalt het werken in de metalen? We vroegen het hem!

Sinds wanneer werk jij bij Geelhoed?

“Ik ben vorig jaar begonnen, begin juli. Dat is ondertussen alweer negen maanden geleden en ik heb het nog steeds naar mijn zin.”

 Hoe kwam je bij Geelhoed terecht?

“Eigenlijk per toeval. Als je mij een jaar geleden had verteld dat ik nu bij een oudmetaalhandel zou werken, had ik het niet geloofd. Deze branche stond helemaal niet op mijn radar. Ik ben na de havo begonnen aan een opleiding in de chemie en heb bij een drukkerij gewerkt. Mijn interesse ligt bij de schei- en natuurkunde. Dat heeft één voordeel, omdat ik het periodiek systeem ken, weet ik de afkortingen van alle metalen uit mijn hoofd haha.”

En hoe bevalt het je om te werken in de metalen?

“Ja, heel goed eigenlijk. Het werk is gevarieerd en er gebeurt van alles. Ik dacht eerst dat er alleen metalen ingekocht zouden worden bij Geelhoed en dat dat het was, maar het is veel uitgebreider. We knippen, shredderen kabels, persen allerlei soorten metalen en nog veel meer.”

Waar kunnen klanten jou tegenkomen?

“Overal in de loods! Ik sta op alle plekken. Inkoop van metalen, wegen op de schaal, kabels shredderen, helpen met het perswerk en binnenkort mag ik ook aan de slag op de kraan. De variatie houdt het werk interessant. En mijn collega’s willen me alles leren, ook dat vind ik leuk. Op een gegeven moment kun je overal staan, daar streef ik naar!”

Wat vind je het leukste aan het werk?

“Dat vind ik lastig te zeggen. Juist de variatie trekt me. Ik vind het heerlijk om af en toe een paar uurtjes mijn eigen ding te doen en in de hoek van de loods kabels te shredderen, maar ook de omgang met klanten vind ik fijn. Het persen met collega Mark is altijd boeiend, hij is relaxt om mee samen te werken. Ik heb nog nooit gehad dat ik thuis kwam en dacht: wat een rotdag was het op het werk.”

Wat vind je van het bedrijf?

“Het is een familiebedrijf en dat merk je aan de sfeer. Iedereen kent elkaar, je bent geen nummer en je hoort er meteen bij. De omgang onderling is goed. Natuurlijk loopt er weleens iemand te mopperen, maar dat heb je overal. We werken op vrijdag maar een halve dag. Nu vind ik dat lekker, maar ik moest in het begin wel even wennen aan die vier lange dagen.”

En van de klanten die je helpt?

“Ja, dat is heel gezellig. Er komen veel klanten uit de bouw en die zijn hartstikke amicaal. Ik maak altijd een praatje en vaak is het lachen. Klanten geven complimenten hoe opgeruimd het bij ons is. Ze komen hier volgens mij graag en vinden het ook niet erg om door mij geholpen te worden heb ik het idee. Ik ben altijd vriendelijk en doe mijn best! Nu met de coronamaatregelen zie je trouwens wel een ander slag klanten komen. Naast loodgieters, ook bedrijven en mensen die hun schuur hebben opgeruimd of aan het klussen zijn en oud ijzer komen brengen. Je hoopt natuurlijk dat die ook na de coronacrisis klant blijven!”

Wat zijn de dingen die je buiten het werk graag doet?

“Ik houd van computers en dan vooral de hardware die daarin zit. Ik vind het prachtig om een pc uit elkaar te halen en de techniek tot het uiterste te drijven, zodat het allemaal net sneller en beter werkt als wanneer zo’n ding uit de fabriek komt. Nu kan het even niet, maar normaal gesproken spreek ik op vrijdagavond af met een aantal maten om bordspellen te spelen: Kolonisten van Catan bijvoorbeeld en 30 Seconds. En ik doe standaard na het werk even een bakkie bij mijn ma!”

Deel dit bericht

Klanten uit de bouw zijn hartstikke amicaal, je hebt altijd een praatje