Raphael is sinds april in dienst bij Geelhoed Metaalhandel. Hij pakt het werk zo snel op dat we als collega’s weleens vergeten dat hij hier eigenlijk nog niet zo lang rondloopt. Een mooi compliment. Maak kennis met onze goedlachse nieuwe medewerker.

Waar kunnen klanten jou tegenkomen?

“Bij de weegschaal, op de kraan, of bij het schoonmaken van het terrein. Ik voer alle taken uit die je maar kunt bedenken, behalve afrekenen.”

Wat vind je van het werk?

“Het is hier helemaal best. Ik krijg een opdracht en voer die uit op de manier die ik wil. Zelfstandigheid vind ik prettig, er staat niemand in je nek te hijgen. Een enkele keer komt er weleens iemand die chagrijnig is, maar dat raakt me niet. Ik blijf gewoon lachen haha, ik heb het naar mijn zin. Dan doet niemand chagrijnig tegen je hoor!”

Wat doe jij graag in de loods?

“Het leukste vind ik als je resultaat ziet van je werk: bijvoorbeeld het terrein geordend en clean houden voor klanten, of de containers klaarzetten en netten spannen, zodat de chauffeurs er zo mee weg kunnen rijden. Ook werk ik graag en veel met de kraan.”

Wat vind jij belangrijk in het werk?

“Als je bij Geelhoed werkt, moet je een goed inzicht hebben. De machines en materialen waar we mee werken, kunnen gevaarlijk zijn. Op een kraan moet je opletten wat je doet. Ik merk dat klanten het gevaar van de machines niet altijd inzien. Die komen bijvoorbeeld heel hard het terrein op rijden, of rijden zonder zich te melden de loods binnen waar wij met heftrucks bezig zijn. Samen met een collega denk ik na over een plan om met belijning te werken, zodat klanten altijd precies weten waar ze hun auto kunnen neerzetten naast de weegschaal.”

“Verder denk ik vooral in oplossingen. Als er een probleem is, is er ook een oplossing, dat is hoe ik het zie. Ik zoek altijd naar verbeteringen. Niet dat het slecht is hoor, maar ik vind het leuk om daarover na te denken. Gelukkig staan ze daar voor open hier. Ik pas goed in het team, omdat ik rustig ben. Als het druk is, kan het weleens chaotisch zijn. ‘Bro, het heeft geen zin om te stressen’, zeg ik dan. Morgen is er weer een dag, dus wat vandaag niet lukt, doen we dan gewoon. Dat is hoe ik denk.”

Heb je het werk al helemaal in de vingers?

“Collega’s vertrouwen mij vaak taken toe en dat is een goed teken! Ik leer snel, omdat ik een fotografisch geheugen heb. Als iemand mij iets uitlegt, onthoud ik dat meteen. Daardoor ben ik snel met het bedienen van de computers, het in- en uitwegen en het omgaan met containers. Sommige collega’s zitten al heel lang in het vak en leren me alle trucs.”

En in je vrije tijd? Wat doe je graag buiten het werk?

“Ik speel American Football op niveau. Helaas zijn we vorig jaar gedegradeerd uit de eredivisie, maar dit seizoen gaan we er weer tegenaan. Het is een goede manier om je af te reageren en je hoofd leeg te maken na een werkweek.”

Maak kennis met onze nieuwste medewerker: Raphael

Deel dit bericht

Maak kennis met onze nieuwste medewerker: Raphael