Medewerker aan het woord: ‘Je wilt goed inkopen om klanten niet te benadelen’

Collega Walther startte het nieuwe jaar met een nieuwe baan: sinds 3 januari is hij aan het werk in de loods bij Geelhoed. Hoog tijd om deze vlotte Hagenees beter te leren kennen!

Voordat hij op sollicitatiegesprek kwam, bekeek Walther de website van Geelhoed eens goed. Dat logo.. dat kwam hem toch zo bekend voor. “Ik ken Geelhoed Metaalhandel nog van toen het in de Haagse Waldorpstraat zat. Daar kwam ik regelmatig langs.” Dat het een familiebedrijf is, vond hij meteen al leuk en na twee positieve gesprekken ging hij aan de slag.

Werken bij de oudmetaalhandel

“Een ritje voor een klant, oud koper en andere metalen ophalen, klanten helpen, metalen persen: de tijd gaat snel als je hier aan het werk bent”, somt hij zijn werkzaamheden op. “Dan roept een collega mij voor een bakkie en denk ik ‘hè, is het nu al tijd?’” Een goed teken, vindt hij. “Ik zou niet een hele dag hetzelfde willen doen.”

Ervaring met oude metalen

Als teamleider bij Renewi deed Walther al wat ervaring op met metalen. “Daar hadden we een grote sorteerlijn waar we metalen apart hielden: lood, aluminium, koper. De basiskennis zit er wel in, maar ik kwam er bij Geelhoed achter dat metalen sorteren complexer is dan ik inschatte. Komt er een klant met messing of brons, dan moet je het verschil weten. Best lastig, want dat is beide een beetje bruinig.” Gelukkig kan hij rekenen op expertise van collega’s en al doende leert men. “Ik vind het belangrijk om daarin precies te zijn, je wilt goed inkopen om klanten niet te benadelen.”

Koper met koppelingen

Ondertussen zit hij al zo diep in de metalen dat het er in zijn vrije tijd ook over gaat. Lachend: “Een buurman had koper liggen met de koppelingetjes er nog aan. Ik raadde hem aan die eraf te halen, omdat je voor schoon koper een hogere prijs krijgt als je het inlevert en je de koppelingen dan als geel koper kunt verkopen. Mijn zoontje heeft daar uiteindelijk mee geholpen. Samen hebben we het koper ingeleverd bij Geelhoed. Hij vond het prachtig om bij de metaalhandel te zijn en te zien hoe alles werkt.”

Op pad met de caravan

Als we Walther spreken voor dit interview heeft hij diezelfde zoon net bij school afgezet om op groep-8 kamp te gaan. “Hij had er zin in hoor! Mijn zoon is mijn grote trots. Van de zomer gaan we weg met de caravan met z’n tweeën, lekker ontbijten, naar het strand en een beetje voetballen. Ik heb er nu al zin in.”

Darten

Naast leuke dingen doen met zijn zoon gooit Walther in zijn vrije tijd graag een pijltje. “Ik heb een dartkamer en heb vaak buren of vrienden over de vloer om mee te gooien. Vroeger dartte ik op hoog niveau, eredivisie. Ik heb nu geen zin meer om competitie te spelen, maar als we een potje doen bij mij thuis ben ik nog even fanatiek!”

Deel dit bericht

medewerker Walther staat in de loods tussen de oude metalen