De metaalprijzen lijken zich nog maar weinig aan te trekken van het coronavirus. Gleden de prijzen in maart 2020 nog af naar een diep dal bij de mondiale uitbraak van het virus, de vierde golf waarin we nu zitten, vertaalt zich nauwelijks door in de metaalprijzen.

De prijzen van basismetalen zijn dan ook zonder uitzondering hoger dan aan de start van 2021.

Prijzen koper hoger dan ooit

Koper prijs 2021

Het jaar startte mooi met de koperprijs die in februari 2021 een (tot dan toe) recordhoogte aantikte van €7,40 euro per kg op de LME. Gedurende het jaar vlakte de steile lijn van de stijgende koperprijs wat af, vooral door ingrepen van de Chinese overheid. En hoewel de koperprijs wat schommelt, ligt die aan het einde van het jaar nog steeds boven het eerdere record van februari. Op de LME is koper begin december ruim €8,40 per kg waard. Op dit moment is uw handgepelde rode koper €7,00 kg waard als u het inlevert bij Geelhoed. Een klein jaar geleden (februari 2021) was dat nog €6,00 per kg.

Prijs RVS (nikkel) december 2021

RVSprijs 2021

De prijs van nikkel en daarmee RVS is ongekend hoog in 2021

De prijs van nikkel (en dus ook de prijs van RVS) steeg gedurende het jaar door een groeiende vraag. De nikkelkoers op de LME tikt op dit moment bijna de €18,00 per kg aan.

Prijs aluminium december 2021

Prijs aluminium loodprijs zinkprijs 2021

Aluminum lood en zink hebben een hoge prijs in 2021

Hoewel de prijs van aluminium op de LME niet veel verandering liet zien in de eerste helft van het jaar, nam de prijs van secundaire aluminiumsoorten, zoals gegoten en geslagen (oud) aluminium, op dat moment wel toe. Dit is toe te schrijven aan een groeiende vraag naar deze soorten vanuit India. In de tweede helft van het jaar zagen we ook een sterkere stijging in de prijs van primair aluminium. Die stijging vlakte na de zomer weer wat af, maar nog steeds kunt u uw oude aluminium voor een prijs verkopen, die we in lange tijd niet gezien hebben.

Prijzen lood en zink december 2021

De lood– en zinkprijzen stegen het hele jaar licht. Dit is terug te zien in de vergoeding die u bij Geelhoed ontvangt wanneer u deze metalen inlevert. Betaalden we begin van het jaar nog €1,20 per kg. Op dit moment ligt dat bedrag op €1,40 per kg.

Op het gebied van metalen was het een goed jaar.  En in december is het nog een goed moment om uw oude metalen te verkopen. Dit jaar kunt u t/m 24 december (12.30 uur) bij Geelhoed Metaalhandel terecht. Komt u langs in de week van 20 december, dan krijgt u naast een hoge prijs, ook een kersttulband cadeau wanneer u een flinke hoeveelheid metalen inlevert.

Welke metaalprijzen kunnen we verwachten in 2022?

Het is altijd moeilijk voorspellen wat de metaalprijzen doen, omdat dit afhankelijk is van veel verschillende economische factoren, maar we zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Met een stijging van de vraag naar woningen en de overgang naar groene energie, waar veel metalen voor nodig zijn, zien we de prijzen niet snel kelderen. De meest actuele metaalprijzen vindt u dagelijks op onze prijslijst.

We hopen dat het qua metalen net zo’n mooi jaar wordt als dit jaar. Als de bestrijding van het coronavirus nou ook zo’n hoge vlucht zou krijgen als de metaalprijzen… dan belooft het een fantastisch jaar te worden.

Alvast fijne feestdagen en tot ziens bij Geelhoed Metaalhandel.

Deel dit bericht

Prijs aluminium loodprijs zinkprijs 2021