De afgelopen maand maakten de metaalprijzen weer behoorlijke schommelingen door, zowel in positieve als in negatieve zin.

Prijs oud ijzer

De ijzerprijs, die vanaf juli in een vrije val was geraakt door de weggevallen vraag uit – met name – Turkije en het staaloverschot op de Europese markt vanuit China en Rusland (vanwege de importheffingen door de VS), is vanaf oktober weer voorzichtig uit het dal geklommen. Helaas nog niet tot het niveau van afgelopen voorjaar, maar al wel tot zo’n 30% boven het dieptepunt van september. Voor licht ijzer/gruis wordt daardoor weer ca. 10ct betaald en voor knip en zwaar ijzer tussen 11 en 14 ct per kg.

Prijzen oud lood en zink

De koersstijgingen rond de zomer van Lood en Zink zijn weer grotendeels teniet gedaan en de prijzen liggen momenteel weer rond het niveau van afgelopen voorjaar. Voor Lood en Zink wordt nu tussen de €1,30 en €1,40 betaald.

Prijzen nikkel en RVS

De LME koers van het Nikkel was vanaf het tweede kwartaal fors gestegen, maar is na de piek van half september (ca. € 16.500,- per ton) inmiddels weer behoorlijk teruggezakt naar zo’n €12.500,- per ton. Voor RVS 304 had de prijsstijging maar ten dele effect, maar door de forse koersdaling is de RVS prijs toch weer enigszins teruggelopen naar zo’n €0,70 – €0,80 per kg.

Prijs oud aluminium

Het LME van Aluminium schommelt al geruime tijd tussen de €1.550 en €1.600 per ton. De secundaire aluminium soorten (m.n. geslagen en gegoten alum) ondervinden door de geringe vraag al lange tijd een dalende trend. Hiervoor wordt momenteel tussen de 45 en 50 ct per kg betaald. De laatste maanden is ook de afzet van primaire soorten (nieuw alum/profiel alum/offset/velgen/etc) slecht, waardoor ook de prijzen hiervoor lager zijn (tussen de €0,80 en €1,10 per kg).

Prijs oud (rood) koper

Gelukkig ook nog positief nieuws, want het koper handhaaft zich de laatste tijd goed met een LME die momenteel weer net boven de €5.300,- per ton ligt. De prijs van rood koper buis ligt  daardoor op of net boven de €4,- per kg. Voor het geel koper gelden strengere importregels vanuit China (zo is het b.v. niet meer toegestaan om messing met RVS slangen te leveren). De prijs van schoon geel koper is nu zo’n €2,30-€2,40 per kg. Voor PVC kabel (zonder stekkers) schommelt de prijs tussen de €1,00 en €1,25 per kg, afhankelijk van soort en hoeveelheid.

Metalen inleveren kan t/m 24 december

Bel (015-2730570), Whatsapp (06-30660760) of e-mail (info@oudmetaalhandel.nl) ons voor actuele prijzen van uw oude metalen. U kunt uw metalen dit jaar nog inleveren t/m dinsdag 24 december. Daarna zijn we gesloten t/m zondag 5 januari 2020.

Deel dit bericht

Prijzen aluminium steeds verder onder druk | September 2019