Ons wagenpark is uitgebreid met drie bijzondere aanwinsten – als zeggen we het zelf ;). Onlangs schaften we twee elektrisch aangedreven heftrucks aan én we zijn in het bezit van een van de eerste vrachtwagens zonder buitenspiegels.

Elektrische heftrucks

We zijn al langere tijd bezig om ons bedrijf steeds verder te verduurzamen. Zo hebben we op het terrein twee laadpalen voor elektrische bedrijfswagens, is alle verlichting vervangen voor LED-licht met bewegingsmelders en wekken onze bijna 500 zonnepanelen stroom op waarmee we de machines aandrijven. Tijd voor een volgende stap!

Die twee rode heftrucks, die net wat minder groot en een stukje stiller zijn dan de rest? Dát zijn de nieuwe, elektrische exemplaren. Als we onze medewerkers mogen geloven werken ze lekker, dat is voor ons uiteraard belangrijk. En het feit dat we nu minder vervuilende diesel gebruiken, doordat de trucks rijden op groene energie die we zelf opwekken. Er kan zo’n 1,5 dag mee gewerkt worden voordat de accu moet worden opgeladen en dankzij een extra batterij zitten we nooit zonder!

Nieuwe vrachtwagen en twee elektrische heftrucks

Nieuw model vrachtwagen

Geschikte elektrische vrachtauto’s zijn er helaas nog niet, maar ook hierin wilden we graag een stap maken richting een duurzamere bedrijfsvoering. Daarom schaften we onlangs een nieuwe, zuinigere vrachtwagen aan. En daar zitten leuke nieuwe foefjes op. De oplettende kijker ziet het wellicht op de foto: de zijspiegels missen. Die zijn vervangen voor twee camera’s aan de buitenkant en verschillende schermen in de cabine van de wagen. Dit zorgt voor beter zicht voor onze chauffeur, onder andere door een kleinere dode hoek. Onze chauffeur is in ieder geval enthousiast! Benieuwd? Werp gerust een kijkje in de cabine.

Nieuwe vrachtwagen en twee elektrische heftrucks

Nieuwe vrachtwagen en twee elektrische heftrucks

Opslagbatterij en elektrische kraan

Voor 2023 overwegen we de aanschaf van een energie opslagbatterij, extra zonnepanelen, energiebesparende aanpassingen aan de metaalpers en een elektrische kraan overwogen. Dus; wordt vervolgd!

Deel dit bericht

Nieuwe vrachtwagen en twee elektrische heftrucks