De koers van Nikkel (en derhalve ook de prijs van RVS) schommelde de afgelopen periode ruwweg tussen de € 8000 en € 10000. Onder invloed van gunstige cijfers over de Chinese economie is de LME koers van Nikkel rond half oktober weer tot vlak onder de € 10000 gestegen. Ook de RVS prijs heeft hierdoor weer wat terrein gewonnen. Wellicht het juiste moment om uw RVS nu van de hand te doen tegen een aantrekkelijke prijs.
September 2017: RVS prijs wint weer wat terrein

De RVS prijzen waren onder invloed van de nikkelkoers, die eind 2016 enige tijd boven de € 10.000 grens lag weer aardig gestegen. Vervolgens is in de eerste helft van 2017 de prijsdaling van RVS weer ingezet met een dieptepunt begin juli, toen de LME koers van Nikkel kortstondig rond de € 7.500 per ton schommelde. Sindsdien is onder invloed van een gestaag stijgende prijs van Nikkel, Chroom en IJzer de RVS prijs weer enigszins omhoog gegaan. Nikkel is, samen met Chroom, het belangrijkste bestanddeel voor de prijsbepaling van RVS. De nikkelkoers ligt de laatste weken boven de € 9.500 per ton. De prijsstijging wordt nog wat afgeremd door de dollar, die de afgelopen dagen naar een niveau van rond de 1.200 ($ per € 1000) is gedaald. De belangrijkste oorzaak van de koersstijging lijkt de teruggeschroefde Ni-productie in Indonesie te zijn. Zolang deze lagere productie gehandhaafd blijft lijkt de RVS prijs op het huidige niveau stand te houden.

De prijzen van RVS en andere Nikkellegeringen zijn de laatste maanden weer enigszins weggezakt. De LME koers van € 10.000+ kon vanaf maart helaas geen stand houden en inmiddels schommelt de Nikkel koers tussen de € 8.000 en € 8.500 per ton. De belangrijkste oorzaken voor de prijsdaling zijn de verminderde vraag naar roestvrijstaal vanuit China en de perikelen in de VS, waardoor ook de koers van de dollar t.o.v. de euro de laatste weken weer flink is weggezakt.

Deel dit bericht