Bent u een nieuwe klant? We leggen u graag uit wat u kunt verwachten als u oude metalen bij ons komt inleveren.

Metalen kunnen goed worden gerecycled. Verkoopt u oude metalen (of loodaccu’s, koperkabels, printplaten en katalysatoren) aan ons, dan worden die verwerkt tot nieuwe metalen en weer hergebruikt. Uw oude metalen bij Geelhoed brengen, levert dus niet alleen geld op, maar u draagt ook een steentje bij aan een beter milieu. Hoe meer materiaal kan worden hergebruikt, hoe minder schaarse grondstoffen er gewonnen hoeven te worden.

  1. U heeft een partij oude metalen en kunt tijdens openingstijden zonder afspraak naar ons adres in Nootdorp komen om uw metalen in te leveren. De prijs die wij betalen voor uw materiaal is afhankelijk van de dagkoers. Op onze prijslijst vindt u de actuele prijzen die wij betalen voor metalen. Heeft u een grote partij? Dan kunt u telefonisch contact opnemen over de prijs.
  2. Onze medewerkers helpen u graag wanneer u op ons terrein bent. Spreek een medewerker aan als u voor het eerst komt en hij legt u alles uit. Ziet u geen medewerker? Druk dan op de rode knop op de muur bij de ingang van onze loods. Er komt iemand naar u toe.
  3. Wanneer u ze gesorteerd aanlevert, worden uw metalen per soort gewogen. Heeft u een kleine partij dan wegen we uw metaal op de weegschaal in de loods. Voor grotere partijen hebben we een weegbrug. Daarop wegen we uw busje of ander vervoersmiddel mét en zonder lading om het gewicht van de materialen te bepalen. Materialen worden bij ons altijd eerlijk gewogen. Dat is van oudsher ons handelsmerk. De weegschalen en weegbruggen zijn geijkt en worden regelmatig onderhouden en gekalibreerd. Samen met een medewerker lost u de metalen in de daarvoor bestemde bakken. IJzer kan na weging worden gekiept in de schroothoek.
  4. De weging wordt ingevoerd in de computer en gaat digitaal naar het kantoor. Ter controle krijgt u een bonnetje mee waarmee u naar het kantoor loopt.
  5. Bij het kantoor ontvangt u uw geld. Hoeveel het materiaal opbrengt, is afhankelijk van de dagkoersen. Wij betalen u contant of storten het geld op uw bankrekening, dat bepaalt u zelf. Wij printen uw contantbon of factuur. Als u koper of koperdraad brengt, moet u zich legitimeren, liefst met een rijbewijs.

Alles is klaar! De metalen worden verwerkt voor hergebruik.

Deel dit bericht

Leveranciers oud metaal hier melden