Wat zijn de ontwikkelingen in de prijs van koperhoudend kabel rond september? De prijs van kabel houdt stand. Ondanks de aanhoudende onduidelijkheid in het handelsconflict tussen de VS en China en de dreigende ‘no-deal’ Brexit blijft de LME-koers van koper redelijk overeind. Nadat deze in de loop van augustus in eerste instantie was weggezakt en zelfs even door de grens van €5.000,- per ton dreigde te gaan, is de koperkoers sinds begin september weer opgelopen tot iets boven de €5.200,-.

Ontwikkelingen koperkoers beïnvloeden prijs van kabel

De koers van koper wordt nog wel steeds erg beïnvloed door met name de uitspraken van president Trump. Die lijkt er, met het oog op de aanstaande verkiezingen in de VS, voor te wil zorgen dat de Amerikaanse economie niet al te zeer onderuit gaat. Dat doet hij door de sancties tegen China voorlopig op de lange baan te schuiven.

Actuele prijs kabel

Voor PVC kabel betekent dit dat de prijs, afhankelijk van kwaliteit en hoeveelheid, varieert tussen de €1,00 en € 1,50 per kg. Grondkabel levert tussen de 30 en 80ct per kg op en draad met stekkers 50-70ct per kg.

Kabel verkopen

Als u een partij kabel heeft die u wilt inleveren, kunt u zonder afspraak onze poort binnenrijden. Een grote partij kunnen wij ook ophalen. Neem gerust contact met ons op. Meer weten of op de hoogte blijven van de prijsontwikkelingen van verschillende oude metalen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht

Prijs koperhoudend kabel houdt stand | September 2019