De LME-koers van nikkel lag rond de jaarwisseling nog onder de €10.000 per ton, maar is sinds begin juli als een raket omhoog gegaan tot boven de €16.000 per ton begin september. Helaas komt dit geenszins tot uitdrukking in de prijs van roestvrijstaal (RVS) 304 (ca. 8% Ni-inhoud). Deze is namelijk ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 niet of nauwelijks gestegen. De reden hiervoor is dat de opgelopen koers van het nikkel niets te maken heeft met de vraag naar RVS, maar met berichten over de winning en export van Nikkel in Indonesië. Die ontwikkelingen zouden  ervoor kunnen zorgen dat de levering van nikkel in de toekomst in het geding komt.

Actuele prijs oud RVS

De prijs die op dit moment voor RVS 304 stukken wordt betaald, ligt tussen de 70 en 80ct per kg, afhankelijk van de hoeveelheid. Voor draaisels ligt de prijs zo’n 10-15ct daaronder.

Roestvrijstaal verkopen

Als u een partij RVS heeft die u wilt inleveren, kunt u zonder afspraak onze poort binnenrijden. Een grote partij kunnen wij ook ophalen. Neem gerust contact met ons op. Meer weten of op de hoogte blijven van de prijsontwikkelingen van verschillende oude metalen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht

Prijs RVS profiteert niet van sterk gestegen nikkel koers | September 2019