Zowel de prijs voor oud zink als voor oud lood was in het tweede kwartaal van 2019 flink gezakt. De LME-koers van zink is in die periode zo’n 25% gedaald en die van lood zo’n 15%. Maar sinds enige tijd zijn de koersen weer opgelopen. Het lood is de opmars begonnen tegen het einde van juli. De LME-koers is inmiddels weer gestegen tot iets onder het hoogste niveau van 2019 (€1.900 per ton). Het zink is langer achtergebleven met het laagste niveau van 2019 rond half augustus toen de LME rond de €2.000 per ton schommelde. Inmiddels lijkt ook het zink een (voorzichtig) herstel te hebben ingezet met een koers van €2.150 per ton. Dit ligt nog altijd ruim onder het hoogste niveau van dit jaar dat net onder de €2.700 per ton lag.

Prijs oud zink en oud lood

De prijs voor zowel oud lood als oud zink ligt door deze ontwikkelingen, afhankelijk van de hoeveelheid, momenteel tussen de €1,30 – €1,45 per kg.

Zink en lood verkopen

Als u een partij zink of lood heeft die u wilt inleveren, kunt u zonder afspraak onze poort binnenrijden. Een grote partij kunnen wij ook ophalen. Neem gerust contact met ons op. Meer weten of op de hoogte blijven van de prijsontwikkelingen van verschillende oude metalen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht

Augustus 2019 | Meeste metaalprijzen blijven op behoorlijk niveau