Alle medewerkers van Geelhoed hebben een reanimatiecursus gevolgd en hun reanimatiediploma behaald. Bij ons op het terrein bent u in goede handen :)

Eerder hebben we een AED aangeschaft die in de loods hangt. Omdat het belangrijk is dat niet alleen de BHV’ers, maar ook de andere medewerkers in geval van nood weten hoe ze moeten handelen en de AED moeten gebruiken, kwam docent Rob van Vugt van de Stichting Reanimatie Haaglanden, namens de Hartstichting, deze cursus geven.

Beademen en borstcompressies

Rob kwam met al het cursusmateriaal bij ons op locatie, waar de stoelen buiten in de loods al klaarstonden op 1.5 meter afstand. Gelukkig was het een echte ‘doe’ workshop en konden we na wat theorie aan de slag met het oefenen op de ‘bewusteloze’ – in dit geval een oefenpop -. Terwijl de collega’s aanwijzingen gaven, moest steeds iemand anders de pop controleren, beademen en borstcompressies uitvoeren. Uiteraard hopen we het geleerde niet in de praktijk te hoeven brengen, maar het is een fijn idee om de kennis in huis te hebben. Een leerzame ochtend!

Deel dit bericht

Reanimatiecursus