Wat zijn de ontwikkelingen van de oud ijzer prijs in september? De prijs voor oud ijzer is vanaf begin augustus drastisch gedaald. Door een teruggelopen vraag naar ijzer tegenover een groot aanbod is de prijs van met name de exportsoorten (gruis/knip ½) in  de afgelopen weken met zo’n 30% gezakt. Vooral door uitblijvende vraag vanuit Turkije, waar veel van dit materiaal naartoe gaat, ligt de prijs van gruis en licht knip ijzer nu rond de €80 – €100,- per ton (8 à 10ct per kg). Voor zwaar ijzer ligt de prijs (afhankelijk van de hoeveelheid) momenteel op €120 – €140 per ton.

Ontwikkelingen oud ijzer prijs

Hieronder staat de mutatie van de schrootprijs tussen 15 aug en 15 sep in het rood weergegeven. Een verlaging van € 45 (!) per ton en de bodem lijkt nog niet bereikt.

Mutatie Export
Mutatie ten opzichte van de stand per 15 augustus 2019:
Een verlaging van € 17,32 per ton
Mutatie ten opzichte van de stand per 1 september 2019:
Een verlaging van € 27,68 per ton

IJzer verkopen

Als u een partij ijzer heeft die u wilt inleveren, kunt u zonder afspraak onze poort binnenrijden. Een grote partij kunnen wij ook ophalen. Neem gerust contact met ons op. Meer weten of op de hoogte blijven van de prijsontwikkelingen van verschillende oude metalen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht

Prijzen aluminium steeds verder onder druk | September 2019