Wat is de actuele prijs van oud aluminium in september en welke ontwikkelingen zien we in de prijs van dit metaal? De prijzen van aluminium blijven onverminderd laag, ondanks dat de LME-koers redelijk stand houdt rond de € 1.600 per ton. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt doordat de auto-industrie nog steeds te kampen heeft met minder vraag.

De auto-industrie is een van de belangrijkste afnemers van aluminium en in het laatste jaar vallen de orders voor aluminium blokken, waarvan Volkswagen de grootste afnemer is, flink tegen. Dit zet de prijzen van het zogenaamde ‘secundaire aluminium’ (o.a. geslagen en gegoten aluminium) steeds verder onder druk.

Oud aluminium prijs september

Ook de afzet van de primaire soorten wordt voor de schroothandel steeds moeilijker met levertermijnen tot ver in 2020. Hierdoor is ook de prijs van profiel aluminium de laatste tijd verder teruggelopen. Voor oud aluminium ligt de prijs momenteel tussen de €0,40 en €o,60. Voor velgen wordt afhankelijk van de hoeveelheid tussen €0,90 en €1,- betaald en voor blanke profielen circa €1,25 per kg.

Aluminium verkopen

Als u een partij aluminium heeft die u wilt inleveren, kunt u zonder afspraak onze poort binnenrijden. Een grote partij kunnen wij ook ophalen. Neem gerust contact met ons op. Meer weten of op de hoogte blijven van de prijsontwikkelingen van verschillende oude metalen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht

Prijzen aluminium steeds verder onder druk | September 2019