We hebben veel enthousiaste reacties gekregen op onze kerstkaarten. Dit jaar zijn die ontworpen door Vera van Winkelen.

Pastelkrijt en -potloden

Vera tekent dieren met pastel- en kleurpotloden en werkt één dag in de week bij ons op kantoor als communicatiemedewerker. Voor onze kerstkaart tekende ze een vrolijk hert met pastelkrijt en pastelpotloden.

Vera:
“Ontzettend leuk en ook een beetje een eer om mijn tekening terug te zien op de kerstkaart. Ik teken in opdracht dierenportretten na. Dus aan gehand van een foto van een huisdier zet ik het dier heel precies op papier. Vaak gaat het om honden of katten en een enkel paard of knaagdier. Om dan eens een heel ander dier te tekenen is een cadeautje!”

“Het hert op de kerstkaart van Geelhoed heb ik gemaakt met pastel. Dat is een krijtachtig materiaal dat je makkelijk uit kunt wrijven. De achtergrond maak ik met krijtjes. Daar kun je lekker veel kleur mee op het papier krijgen. Ik gebruik verschillende kleuren en wrijf die in elkaar, zodat je een zacht effect krijgt. (Voor de liefhebber heb ik een YouTube-video gemaakt van een andere tekening waarop je ziet hoe ik dat doe). Het hert zelf tekende ik met pastelpotlood. Dat is eigenlijk krijt in potloodvorm waardoor je wel het zachte effect hebt dat zo kenmerkend is voor pastel (en voor een harige dierenvacht), maar tegelijkertijd kun je kleine details tekenen. Dat laatste vind ik het allerleukst. Ik kan net zo lang priegelen tot mijn tekening heel precies lijkt op het origineel. Het is voor mij de uitdaging om een kunstwerk te maken dat zo levensecht is dat je het dier bijna kunt aanraken.”

Meer voorbeelden van Vera’s werk vind je op haar website: www.veravanwinkelen.nl en Instagrampagina
Of bekijk deze video om te zien hoe ze te werk gaat met pastel: https://www.youtube.com/watch?v=w1t1lREjhpk

Bij Geelhoed Metaalhandel is het een traditie om ieder jaar een kunstige kerstkaart te kunnen uitdelen aan onze klanten. Kunstenares Petra van der Hoeven maakte eerder ook al een reeks ontwerpen voor onze oudmetaalhandel.

Tekenaar ontwerpt kerstkaart Geelhoed

Deel dit bericht

Kerstkaart Oudmetaalhandel