Toch nog een lichtpuntje in tijden van Corona: door de hoge temperaturen, de vele zonuren en de geringe bewolking hebben onze zonnepanelen in de afgelopen 7 maanden in totaal maar liefst 100.000 kWh aan zonne-energie opgewekt.

Groene investering geeft goed resultaat

We hebben even moeten wachten om de eerste resultaten van deze groene investering terug te zien. De periode waarin de panelen op het dak werden gelegd en in werking traden -eind november/begin december-, was niet direct de gunstigste tijd voor het opwekken van zonne-energie, maar de zonnige dagen van de afgelopen maanden maakten dat ruimschoots goed. Eind juni tikte onze teller de mijlpaal van de 100.000kWh aan. Daarmee loopt de opwek van energie zelfs wat voor op de voorspellingen.

We gebruiken zoveel mogelijk van de zelf opgewekte energie om onze machines (metaalpers, schaar en kabelshredder) te laten draaien, maar ook voor de LED-verlichting en kantoorapparatuurNatuurlijk wekken de panelen op zonnige dagen ook buiten openingstijden veel energie op. Die kunnen we op dat moment dus niet zelf gebruiken. We leveren deze energie terug aan het net tegeneen vergoeding van het energiebedrijf.

Zonne-energie terugleveren

Het is onze bedoeling om de energie die de zonnepanelen opwekken ook zoveel mogelijk zelf te gebruiken, omdat dit financieel het gunstigst is. We proberen de werkzaamheden en taken daarop af t stemmen. Zo laden we elektrische apparaten op op het moment dat de metaalpers, shredder of scharen niet in gebruik zijn (en we dus weinig tot geen zonne-energie gebruiken), bijvoorbeeld in de weekenden.

Het is fijn dat we op deze manier een extra bijdrage kunnen leveren aan een beter milieu.
Op naar de volgende 100.000kWh!

Deel dit bericht

Zonnepanelen wekken 100.000kWh op