Jack Prins mag dan chauffeur zijn, sinds hij bij Geelhoed werkt, komt hij iedere dag op de fiets. Lekker sportief dus! Hij werkt sinds de zomer van 2020 bij de oudmetaalhandel. “Klanten zijn blij met wat wij doen, dat merk je aan hoe ze met je omgaan”

Hé jij bent chauffeur, maar je komt altijd op de fiets, vertel!

Ja, lekker. Ik vind het heerlijk om nu eens langs die files te fietsen in plaats van erin te staan. Voordat ik bij Geelhoed kwam werken, reed ik koeltransporten. Ik was hele dagen onderweg. Nu rijd ik alleen nog korte ritjes en spring ik dus iedere ochtend op de fiets. Maar niet als het regent hoor, dan pak ik gewoon de auto.”

Wat zijn jouw taken binnen het bedrijf?

“Ik zet vrachten klaar, help klanten die hun metalen komen inleveren en rijd ritten met de vrachtwagen. Klanten hebben op een bouwterrein een grote bak met sloop staan, bijvoorbeeld ijzer. Als die vol is, bellen ze ons op en rijd ik met een container langs om de bak te legen. De volle container neem ik mee terug naar de zaak en de klant kan weer verder. Wat er binnenkomt op een dag is altijd een verrassing. Die afwisseling vind ik leuk, dat houdt het spannend.”

Je werkt er nu ruim een half jaar, had je alles snel in de vingers?

“Zeker, en ik leer nog steeds bij. We werken met veel machines. Er staat een knipschaar, een kabelshredder en we gebruiken heftrucks. Achterin de loods staat een persmachine waarmee we metalen pakketteren. Met een kraan knijp je het oude metaal de pers in. Vorige week ben ik gaan oefenen met de kraan. Een van de collega’s zette een aantal pakketten neer en ik moest die opstapelen, omwisselen en zo nog wat oefeningen. ‘Ga maar proberen’, van die instelling houd ik wel! In het begin ging het wat hakkelig, maar nu gaat het steeds soepeler en makkelijker. Het is tof om met zulke machines te kunnen werken.”

Wat is er verder leuk aan werken bij Geelhoed?

“Als het hectisch is, is het gaaf dat je elkaar op afstand kunt aanvullen. Ik rijd een volle vrachtwagen de weegbrug op, een collega in het weeghok ziet dat en print alvast een bon voor me uit, zodat ik niet heen en weer hoef te lopen. Het zijn die kleine dingen en het samenwerken die het werk leuk maken. En in het begin waren de metaalsoorten nog abacadabra. Maar het begint te komen hoor! Een van de ervaren collega’s hier hoeft maar even over de rand van een bak te kijken om te zien wat voor soort erin zit: ‘Dunner dan ijzer, maar zachter dan staal… aluminium.’ Zoveel ervaring, dat vind ik mooi.”

En de klanten die er komen, hoe zijn die?

Er is er geen een hetzelfde! Het mooiste vind ik denk ik wel klanten als dakdekkers. Die kennen de weg, komen binnenrijden en gaan zelf hun metalen uitsorteren. Als ze klaar zijn, geven ze een seintje en help ik met legen en storten. Binnen een mum van tijd staan de bakken weer terug in de rij voor de volgende klant. Lekker no-nonsense. Ik vind het sowieso mooi om te zien hoe mensen in de recyclingbranche met elkaar omgaan. Iedereen is gelijkwaardig. Dat heb ik in het verleden weleens anders meegemaakt. Lieten ze me een hele tijd wachten met m’n wagen. Nu komt er meteen iemand naar buiten als ik met de vrachtwagen het terrein van een klant oprijd: ‘Goed dat je er bent, staat ie al op de brug?’ Ze helpen je waar nodig en iedereen is aardig. Door het werk dat wij bij Geelhoed doen, levert het metaalafval van klanten hen geld op, én dan komen we het vaak ook nog ophalen. Daar zijn ze blij mee en dat zie je terug in de manier waarop ze met je omgaan.”

Hoe ben jij bij Geelhoed terechtgekomen?

“Na veertien jaar op de weg wilde ik een baan meer in de buurt. Ik reed zo’n 500 kilometer per dag en heb de snelwegen vol zien lopen. Ik was het zat om in de file te staan. Vaak reed ik leeg naar Limburg, of vol naar Amsterdam en leeg weer terug. Ook dat begon me tegen te staan. Het is zonde van de brandstof. Rijden is een hobby van me, maar ik wilde graag weer op de fiets naar mijn werk, ook gewoon voor mezelf, voor mijn conditie. Dus ging ik op zoek naar iets nieuws. Met mijn vader was ik al eens bij Geelhoed Metaalhandel geweest om oud ijzer van een verbouwing weg te brengen. Ik keek op de website en las daar een interview waarin een van de medewerkers over het werk vertelde. Het klonk me meteen goed in de oren. Er was geen vacature, maar ik heb gewoon een e-mail gestuurd en ben een week later op de fiets gestapt om polshoogte te nemen en een gevoel te krijgen bij het bedrijf. Toen werd ik door de directie meteen uitgenodigd voor een gesprek… en nu zit ik hier!

Wat wil jij nog voor elkaar krijgen binnen het bedrijf?

“Ik zou het leuk vinden als we nóg meer één team kunnen zijn. Samenwerken vind ik leuk en belangrijk: dat je elkaar aanvoelt en weet wat een ander nodig heeft. Collega Pascal en ik zijn bijvoorbeeld goed op elkaar ingespeeld met de knipschaar. Je denkt misschien aardig te zijn en de bak voor een ander te legen, maar wij weten van elkaar dat we het juist lekker vinden om dat loopje te hebben van het legen van de bak. Het zijn die kleine dingen die het werk fijn maken.”

Wat doe je verder in je vrije tijd?

“Ik heb een dochtertje en ben de laatste tijd veel bezig met ons gezinnetje. Ik kan haar iedere dag uit bed halen en ’s avonds weer op bed leggen, dat is toch fantastisch!”

Enthousiast over het werken bij Geelhoed? we hebben een vacature!

In dit bericht lees je wie we zoeken wat wij je bieden.

Deel dit bericht

Medewerker Jack vertelt hoe het is om bij Geelhoed te werken