We berichtten eerder al over ons plan om 2020 in te gaan met een ‘groene pers’ door zonne-energie. Daarvoor zouden 470 zonnepanelen op het dak van de loods geplaatst moeten worden. Ondertussen is dit plan werkelijkheid geworden. De zonnepanelen liggen en de energie-installatie is geleverd. Op 26 november gaat ‘de knop om’.

Een overzicht van de werkzaamheden die medewerkers van het energie-installatiebedrijf JansZon de afgelopen week hebben verzet. Energy Services heeft ons hierbij geadviseerd.

Zonnepanelen naar het dak

Om privacy redenen heeft YouTube uw toestemming nodig om te worden geladen.

Akkoord

Vorige week (11 november) hebben werknemers van JansZon de zonnepanelen en andere benodigdheden voor het aanleggen van een groene energie-installatie het dak op getakeld met een kraan en een hoogwerker.

Installatie zonnepanelen

Huidige stand van zaken: een dak vol zonnepanelen

Ontwikkelingen

Op dinsdag 26 november wordt de zonne-energieinstallatie officieel opgeleverd. Energy Services voert dan een check uit om te controleren of de installatie naar wens is verlopen en of alles werkt. Een dezer dagen worden nieuwe elektriciteitsmeters geplaatst, zodat we precies kunnen bijhouden hoeveel zonne-energie we opwekken, verbruiken en terugleveren. Daaraan koppelen we een monitoringssysteem, zodat we dit ook voor medewerkers en bezoekers in beeld kunnen brengen.

U bent in het nieuwe jaar van harte welkom om ook eens met ons mee te komen kijken. Nu is het alleen nog hopen op heel veel mooi weer de komende tijd, zodat onze metaalpers kan draaien op groene energie en we een extra steentje bijdragen aan het ontlasten van het milieu.

Deel dit bericht

Zonne-energie update: de zonnepanelen liggen op het dak