Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60
Geluidswand - Geelhoed Regio Den Haag

Geluidswand geplaatst

In de loop van juni is er bij Geelhoed een nieuwe geluidswand geplaatst, welke begin juli in gebruik is genomen. Bij de perswerkzaamheden worden regelmatig hoge geluidsniveaus (> 90dB) gehaald, die in de gehele bedrijfshal doorklinken. Om het welzijn van klant en werknemers te waarborgen is er nu een geluidswand geplaatst in het midden van de loods, die het lawaai van de pers in het voorste deel aanzienlijk vermindert.

Omdat de wand uit verschillende componenten bestaat, die door verschillende partijen moesten worden aangeleverd en gemonteerd moest er een strakke planning worden aangehouden. Te meer daar de pers- en verlaadwerkzaamheden gewoon door bleven gaan en ook onze toeleveranciers van oude metalen er geen hinder van mochten ondervinden. De vloer is volledig vloeistofdicht en om te voorkomen dat er in de vloer geboord moest worden is er als basis van de wand gekozen voor losse stalen bakken (uiteraard in de huiskleur van GEELhoed…!!!), welke zijn opgevuld met ca. 65 ton(!) grind.

448-299 gele bakkenklein wand

De bakken zijn geleverd door het Duitse RMS Lühra en het grind door Fihuma uit Rotterdam. In de wand is een speciale geluidwerende roldeur geplaatst, zodat de kraan, heftrucks en vrachtwagens gemakkelijk in en uit de persruimte kunnen komen. De constructie voor de roldeur is geconstrueerd door Roweko, onze achterbuurman uit Nootdorp. De roldeur zelf – een gevaarte van 2,5 ton – is geleverd en geïnstalleerd door Door Systems uit Uithoorn. De deur is op afstand te bedienen vanaf heftrucks en kraan. Als de deur opent of sluit gaat een alarmlicht aan en verder is de deur beveiligd als er tijdens het sluiten iemand onderdoor gaat. Hierdoor is de veiligheid voor iedereen gewaarborgd.

448-299 geluidswand middenVanwege de goede ervaringen met de geluidsomkasting van de hydraulische unit van de pers is voor het bovengedeelte van de wand wederom gekozen voor G+H Akoestiek uit Waalwijk, specialist op het gebied van industriële geluidsbeheersing. D.m.v. verticale panelen die aan de geluidszijde van de wand geperforeerd zijn wordt een optimale geluidsreductie verkregen. Ook alle openingen in de betonnen dakconstructie zijn afgedicht.

De mensen die in de geluidszone moeten werken zijn voorzien van adequate gehoorbescherming (otoplastieken). De kraan en heftruck waarop wordt gewerkt hebben tevens een geheel afsluitbare cabine.

Al met al een flinke investering die in grote mate bijdraagt aan een prettiger werkklimaat bij Geelhoed Metaalhandel.