Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60

Medewerkers behalen heftruck certificaat

Heftruck certificaat. Medewerkers van Geelhoed hebben succesvol de herhalingscursus ‘veilig werken met de vorkheftruck’  behaald !

Op vrijdag 8 mei hebben de medewerkers van Geelhoed deelgenomen aan een herhalingscursus ‘veilig werken met de vorkheftruck’.  Deze cursus stelt de werknemers in staat om hun taken op een verantwoorde manier uit te voeren. Tegelijkertijd voldoet de werkgever hiermee aan de wettelijke verplichting om het personeel op te leiden in het werken met de beschikbare bedrijfsmiddelen. Zo kunnen schade en ongevallen worden voorkomen.

De heftruck certificaat cursus werd in Nootdorp gehouden en verzorgd door de EVO. Het voordeel van een “in-company”-cursus is dat de mensen getraind worden op de heftrucks en de omgeving waarin ze dagelijks rijden en ook examen doen in het werk dat ze gewend zijn te doen.

Omdat alle medewerkers al ervaring hadden in het werken met de vorkheftruck (een aantal zelfs al tientallen jaren…), werd de nadruk vooral gelegd op de veiligheidsaspecten. Door routine bij het dagelijks rijden op een heftruck kunnen deze wat uit beeld dreigen te raken. EVO-instructeur Ronaldo wist de lesstof op een luchtige en interactieve wijze op de deelnemers over te brengen. Hierbij werd zo nu en dan een pittige discussie gevoerd, waarbij iedereen zijn mening kon geven over de praktijkvoorbeelden.

Het theoretische gedeelte werd afgesloten met een examen van 25 vragen. Iedereen wist gelukkig meteen een voldoende te scoren voor dit onderdeel.

Na een lekkere lunch werd op het buitenterrein het tweede deel van de cursus uitgevoerd; de praktijktoets. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan de dagelijkse inspectie van de heftrucks en veiligheidsaspecten voor en tijdens het rijden en het heffen.  Daarna kregen alle deelnemers een opdracht. Tijdens deze proef werd vooral gelet op het veilig gebruik van de machine. Ook deze test werd door iedereen naar tevredenheid van instructeur Ronaldo uitgevoerd.

En zo konden alle deelnemers rond 16.00 uur met een gerust hart van het weekend gaan genieten, met en veiligheidspas en heftruckcertificaat (zie foto) op zak die tot medio 2020 geldig zijn…..