Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60
Banketbakkerij Gordijn

Onze tulbandbakker met pensioen

Geelhoed moet op zoek naar een nieuwe leverancier van kersttulbanden. Onze huisbakker: banketbakkerij Gordijn, gaat met pensioen. Het is even slikken voor ons, want al ruim vijftig jaar rijdt Gerrit naar de Wagenstraat voor gebak. En die tulbanden? Daar lusten wij hier wel pap van!

Aan het einde van het jaar staat het kantoor bij Geelhoed bomvol dozen met tulbanden. Klanten die oud metaal komen inleveren, gaan niet alleen weg met hun betaling, maar krijgen ook een lekkere kerstcake mee. De tulbanden werden gebakken in de authentieke bakkerij van Banketbakkerij Gordijn aan de Wagenstraat in Den Haag.

Op 1 juli gaan de deuren van de winkel voor het laatst open. Een week eerder wijst nog niets op het aanstaande vertrek van het bakkersstel Koos (69) en Joke den Heijer (67). In de vitrines staan chocolaatjes uitgestald, bovenop de toonbank prijken met lint versierde bonbondoosjes en is er ook nog een ruim aanbod van gevulde koeken. Koos en Joke hebben tussen de bedrijven door maar kort de tijd voor een praatje, want op het laatste moment moet er nog van alles geregeld worden voor de klanten. Voor hen vindt het duo het op hande zijnde pensioen nog het vervelendst: “er kwamen veel mensen vast naar onze zaak”, legt Joke uit. Eén van hen was Gerrit van Winkelen. Niet alleen in de decembermaanden smulden we bij Geelhoed van de lekkernijen, ook als er iemand jarig is, werd gebak gehaald bij de bakkerij.

Het zal wel even wennen worden voor Joke en Koos die 52 jaar in de bakkerij werkten. Koos begon zijn carrière bij ‘opa’ Gordijn. Toen ook Gordijn jr. op relatief jonge leeftijd overleed, nam Koos de zaak over. Het is volgens Joke dan ook met een dubbel gevoel dat ze afscheid nemen. “Het zal voor ons ook vreemd zijn na zo’n tijd”. Maar het koppel is positief over de toekomst: “Het is tijd om met pensioen te gaan. Het is het begin van een nieuwe periode. We staan zes dagen per week in de winkel, terwijl er in het weekend vaak leuke dingen te doen zijn in de stad. We zijn nu nog fit, dus kunnen nog even genieten!”

Wij gaan de gastvrijheid, vriendelijkheid en natuurlijk het overheerlijke gebak van Banketbakkerij Gordijn missen en willen Koos en Joke bedanken voor al die jaren aan lekkernijen. En voor aankomende december gaan wij hard op zoek naar een nieuwe tulbandbakker.