Vragen? Bel ons op 015 273 0575 of Whatsapp 06 306 607 60
Maarten Die Bij Ons Een Tijd Stage Heeft Gelopen - Geelhoed Nootdorp

Stagiair Maarten pakt RIE aan

De komende tijd kunt u een nieuw gezicht tegenkomen in onze loods. Maarten van der Most is in de leer voor ‘bedrijvendokter’, zoals hij het zelf noemt. Hij studeert technische bedrijfskunde en is voor een half jaar stagiair bij Geelhoed.

Maarten houdt zich bezig met het vernieuwen van onze risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE). Hierin staat omschreven waar of wanneer werkzaamheden ongezond of gevaarlijk kunnen zijn voor medewerkers en hoe we die situaties kunnen voorkomen.

Eerst schat ik de risico’s op de werkvloer in”, legt Maarten zijn taak uit. “Ik kijk bijvoorbeeld naar mogelijk gevaar en of er eerder incidenten zijn geweest. De vraag is uiteindelijk: hoe voorkomen we dat er wat gebeurt? Daarvoor moet ik de oorzaak van mogelijke problemen vinden en met een structurele oplossing komen, anders plak je alleen maar pleisters en komen problemen weer terug”.

Aanvankelijk wist de student niet wat hij bij een metaalhandel kon verwachten: “ik dacht dat dat allemaal oud-ijzerboeren waren, maar eigenlijk is metaalrecycling interessant en nuttig werk om de aarde groener te maken. Geelhoed is een familiebedrijf en dat maakt mijn stage leuk. De directie heeft direct contact met de medewerkers en helpt mee op de vloer. Bij een groot bedrijf eindigt je onderzoek al snel in een laatje, maar ik heb het gevoel hier echt iets te kunnen betekenen en serieus genomen te worden”.

Voor de medewerkers en klanten betekent het opstellen van een nieuwe RIE dat we hun veiligheid hoog in het vaandel houden.

Maarten zal binnenkort een korte presentatie geven voor de medewerkers, om het doel van zijn onderzoek verder toe te lichten.